Ecclestone Michelin’i İstemiyor

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, Michelin’in lastik tedarikçisi olarak Formula 1’e geri dönmesinin spor için iyi olacağını düşünmüyor.

Dün çıkan haberlerde, Michelin Motorsporları Direktörü Pascal Couasnon bazı şartların sağlanması durumunda F1’e dönmek için istekli olduklarını belirtmişti.

Ecclestone ise bu konuda Autosport’a verdiği demeçte “Şu anda Pirelli tam olarak ne istediğimizi anlamış durumda. Durum onlar için oldukça zordu. Çünkü biraz limitlerde bir lastik hazırlasalar hemen linç ediliyorlardı”

“Michelin’in tek yapacağı ocakta takılıp aralıkta çıkarılacak kaya gibi lastikler yapmak olacaktır. Çünkü eleştirilmek istemezler.”

“Bu da Mercedes’in kazanması konusunda bazı soru işaretleri varsa bunların ortadan kaldırılması anlamına gelir.”

“İstemediğimiz her şey vuku bulmuş olur ve bizim isteklerimizi yerine getirme yürekliliğini gösteren, yarışları çokça iyi yapan Pirelli’ye karşı kötü olur. Eğer kaya gibi lastiklerimiz olsaydı, böyle bir şey göremezdik.”

18 inçlik lastiklerle de ilgili konuşan Ecclestone, “Onları sevmiyorum. Korkunç görünüyorlar. Biz araçlarımızın agresif görünmesini istiyoruz, yarış aracına benzesin istiyoruz. Pirelli biz kendilerinden ne istersek onu yapıyor. 18 inçlik lastikler istersek bunu da yapabilirler.”

“Ama bizler değişiklik gerekmeyen şeyleri değiştirip, değişiklik gereken noktalarda değişiklik yapamayabiliyoruz.”

“Şu anda lastikleri değiştirmemize gerek yok zira çok iyi işliyorlar.” diyor.

Autosport’u edindiği bilgilere göre, bugün yapılacak Strateji Grubu toplantısında Pirelli’nin 375mm’lik arka lastiklerde, en son 1992’de kullanılan 425mm’lik arka lastiklere geçişle ilgili bir öneri sunacağı belirtiliyor.


Yorumlar

“Ecclestone Michelin’i İstemiyor” için 7 yanıt

  1. lastik ve benzin ikmali birbirleriyle beraberken işe yarıyordu. yorumlarda istikrarlı lastikler istiyoruz şeklinde yazılar olmuş ama ozaman da pilotlar 3 değil 2 pit veya 2 değil 1 pit yapacaklar. yani sonuçta pitte 20 sn kaybediyorsa bir araç lastik saklayarak 20 den daha az zaman kaybedecek (muhtemelen)

    eskiden çok benzin aldığında sert lastik kullanırdı pilotlar, strateji buydu. şimdi ise yarışı tamamlayabilmek önemli. yani benzin ikmali olmadan lastikleri değiştirmek pek birşey değiştirmez

  2. pilotların lastik korumak yüzünden yarışta agresif olamıyor şuan ki f1 fazlasıyla sıkıcı ve bunda lastiklerin payı çok

  3. Yav DRS gitsin V8 veya V10 motorlar geri gelsin lastik üreticilerinin sayısı artsın isteyen istediği lastiği seçebilsin. Biz bunları istiyoruz ihtiyar.

  4. Lastikler yüzünden pilotlar zorlamıyor bile, geçişler hep aynı olmaya başladı, eskiden KERS savunması olduğu için sevdiği DRS, artık ciddi anlamda itici geliyor. DRS alanına giren pilot, motoru da güçlüyse rahatça geçiyor. Mücadele görmüyoruz ki, sevdiğim için, kopamadığım için belki de alışkanlık olduğu için izliyorum. Ufak direksiyon hareketlerinden keyif almaya başladım, eskiden böyle miydi.

    “İstanbul trafiğinde, F1 de olduğu kadar birbirine yol veren bu kadar araç yoktur.”

  5. Biz sadece canlarını korumaya çalışan pilotları görmek istiyoruz

  6. OtonomAktor avatarı

    bu lastikler yüzünden pilotlar hızlı gitmeye çekiniyor. eskiden öyle miydi varını yoğunu koyardı hızlı tur atmak için. bu pilotları sınırlayan şeyler f1 e yakışmıyor. motorsporlarının zirvesini sınırlamaktan kısıtlamaktan vazgeçin.

  7. O zaman Pirelli’ye söyleyin daha istikrarlı lastikler yapsın. Kaya gibi lastikler istemiyoruz ama bir blokajda vibrasyon yaratacak kadar dağılan lastikler yüzünden çoğu pilot atak yaparken çekiniyor. Artık atakların %90’ı aynı yerde aynı şekilde oluyor. Buda lastik yüzünden, sıradışı bir anda atak yapmaktan çekiniyorlar lastikler dağılmasın diye veya güçsüz araçlar güçlü araçları lastikler dağılmasın diye geçişlerde zorlamıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir