Nick Heidfeld

1977 yılında Mönchengladbach’da dünyaya gelen Heidfeld, Formula 1 macerasına 2000 yılında Avustralya’da başladı.

Formula 1’de mücadele ettiği 12 sezonda BMW Sauber, Sauber, Jordan, Prost, Williams ve Renault takımları adına 183 yarışa çıkan Alman pilot, 1 pole pozisyonu, 2 en hızlı tur, 13 podyum ve 259 puan elde etti.

Jean Alesi, Kimi Raikkonen, Felipe Massa, Heinz-Harald Frentzen, Timo Glock, Giorgio Pantano, Robert Doornbos, Mark Webber, Antonio Pizzonia, Robert Kubica, Jacques Villeneuve, Sebastian Vettel, Kamui Kobayashi ve Vitaly Petrov  ile çalışma fırsatı yakalyan Heidfeld, 2011 Macaristan GP’sinin ardından 33 yaşında Formula 1’e veda etti.


Yorumlar

“Nick Heidfeld” için 6 yanıt

  1. Yetenekli,bahtsız bedevi…

  2. Kimi, Massa ve Kubica gibi ünlü pilotları yendi ama yine de kendini gösteremedi. Ne kadar iyi bir pilot olursan ol, altında sağlam bir araç olmayınca olmuyor.

  3. F1 in yarış kazanmadan en cok puan toplamış pilotu.

  4. Bence de çok yetenekli olmasına rağmen kendini gösterememiş bir pilot. Başa güreşebilen bir takımda mücadele şansı bulsa şampiyonaya ortak olacak niteliklere sahip olduğunu düşünüyorum.

  5. Kimi Raikkönen’in McLaren’e geçtiği sezon aslında Ferrari Rubens’in yerine Kimi’yi alacak, McLaren’de Heidfeld’ı Hakkinen’in yerine alacaktı. O yılın F1 Racing dergilerinde gelecek sezonun muhtemel pilot kadrolarında gösteriliyordu, hep merak ederim acaba McLaren’e gelmiş olsaydı kariyeri nasıl olurdu.

  6. Şu adam da gülemedi ya, hep içimde kalmıştır. Formula E’de bile bahtsız garibim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir