Neden Alonso Alındı?

Kimi Raikkonen hızlı, yetenekli ve taraftarı en çok olan pilot. Peki Ferrari neden böyle bir pilotu yollamak için elinden geleni yaptı? Bu yazıda bunun cevabını arıyacağız ancak her şeyden önce ben şunu belirteyim. Ben Kimi giderse Ferrari’yi bırakırım diyenlerden değilim çünkü F1 izlemeye başladığımdan beri hep Tifosi’ydim öyle de kalacağım. Ancak Ferrari’nin yönetim hatalarını gördükçe üzülen bir taraftarım. Bu yazıyı yazan kişiye bu yönden bakın.
Evet, Ferrari Fernando ile anlaştı. Kimi’nin gönderilmesi ise performansla açıklanmaya çalıştı. Şimdi Kimi’nin sezonunu düşünelim. Oldukça yavaş bir arabayla dört yarışlık bir podyum serisini Ferrari’ye hediye etti. Bununla da kalmadı gelişmesi durmuş aracıyla Belçika’da kazandı. Hem de pilotaj harika startıyla. Hazır bu yarıştan bahsi açtım şunu da belirteyim: O yarışta Kimi’nin telemetresi yarışı kazanamaz diyordu. Böyle bir durumda dahi kazanmış bir pilotu “performans” adı altında yollamak çok saçma bir durum. Peki o zaman neden Kimi ısrarla gönderilmek istendi? Çünkü Kimi Raikkonen her türlü artısına rağmen play-boy olmayı beceremiyordu. Meslektaşlarına saygısını gösteriyor onlarla alakalı konuşmuyordu. Bu durumda da Ferrari’ye yönelen ilgi azalıyordu. İlgi azalınca bazıları mutsuz oldu. Kimi’yi yavaş arabayla yaptığı işlere rağmen yollamak istediler. Neden Kimi diye sormak bile saçma çünkü Felipe’de o güzel açıklamaları (!) yapabilen bir pilot. Aynen yeni takım arkadaşı gibi. Peki bu kadar mı? Hayır. Ferrari başarısız geçen sezonu bu transferle kapatmaya çalıştı. Önce “Santander” ile bir anlaşma yapıldı. Ardından kendi gelmeden önce sponsor getiren pilotla anlaşıldı ve Kimi yollandı. Ben Kimi hayranı değilim -Seb Vettel adamım- ancak bu olanlar bana bir F1 sever olarak çok koydu. Sporun sporlıktan çıktığını düşünmeme sebep oldu. Çünkü çok konuşan pilot hızlı ve karakterli pilota tercih edilmişti.
Sonuç olarak Kimi Raikkonen performansı nedeniyle falan yollanmadı. Ben demiyorum ki Fernando kötü bir pilot ancak şu bir gerçek pilotaj yönünden bir tercih yapılmadı. Yazımı “Buz Adam”ın cümlesiyle noktalıyorum. “Beni neden yolladıklarını biliyorum. Pistteki performansımla alakası yok.” Biliyoruz Kimi biliyoruz…

Emre Yılmaz


Yorumlar

  1. ellerinize saglık tum gercekleri anlatmıssınız.kimiyı cok özledik.geri dönsün artık ya………..

  2. tarık göbel avatarı
    tarık göbel

    mehmet dogan helal olsun kardesım aynı seylerı dusunuyoruz elıne saglık…

  3. tarık göbel avatarı
    tarık göbel

    arkadaslar ben kımıye kotu veya yavas demıyorum sadece f1 e ilgisinin azaldıgını soyluyorum…
    ben paraicin yarısırım yeterlı parayı yapıp gıdıcem yada anahtar bende ister yarısırım ister naskara gıderım veya wrc ye katılırım ve bakıldıgında bunu 2 yıldır rahat bırsekılde gorunuyo ve bunları kımı soyluyo benım sımdı ıstedıgım mclerene gıdıp hamıltonun yanında neler yapabılcegını gorebılmek…

  4. tarık göbel Tarih: 13.11.2009 22:52:12

    sız kımıcılerı hıc anlamıyorum spa spa dersınız ınsanda utanma olsun bıraz 2008 spa hamıltona gecıldı dıye duvara vurdu sampıyonadan oldu hala kımıyı oversınız bu kımı icin utanc belgesıdır sımdıde alo yu kotulersınız 2 bı shumı olucak ferrarıde ve kımının nıye gonderıldıgını anlamazsınz 1.sı 2008 de sampıyonada yok tu bı ferrarıyle bu ayıp bısı ve ıkıncısı son ıkı yıldır massa nın cok gerısınde iste buyuzden gonderıldı gerceklerı gormezsınız ve alo gelıyo cun ku en ıyı pılot kımıye kotu demıyorum ama kendısı bıtırdı ferrarıyı ben para icin yarısıyorum 1 sene daha para yapıp gıdıcem dıyove alo bunun tam aksıne tek hayalının ferrarı olup orada ıkıncıbı shumı olup karıyerını bıtırmek istıyo iste bu aloyu en ıyı pılot yapan gıtmeyen renoyla cıfte sampıyon olmak onu en ıyı yapıyo bu yuzden ferrarı ona 2.shumı dıyooo….

    simdi ben sana ne desem bos ama gene de 1 seyler diyecem.utanma filan diyorsun da utanmak icin biraz da bilgi olması lazım insanda degil mi? sende olmadıgı gibi. 2008 spa yı bastan sona 1 kac kez seyret .kimi nin once massayı sonra lewis i nasıl gectigini seyret sonra butun sezonun yagmurlu ve sonradan yagmur yagan yarıslarını tekrar tekrar seyret, ferrari nin hava da nemi gorunce nasıl yavasladıgını, pilotların sezon boyunca lastik ısıtamıyoruz demeclerini oku . sonra kimnin hzılı aracla sampiyon oldugu alonso nun duran arabayla sampiyon oldugunu yazmıssın onu da 1-2 kere oku. 2007 de en hızlı otomobilin hangisi oldugunu arastır. kimi 2 yıldır massanın gerisinde kalıyorduysa nasıl kimi nin sampiyonlugu oluyor da massanın olmuyor massa yoksa bir ust kategoride mi yarısmıstı .bir de kendine durustce sunu sor ve cevaplamaya calıs; alonso 2 yıl duran aracla sampiyon olmustu ,acaba aynı duran aracla neden 2 yıldır sampiyon olamıyor? 1 kac kez sor hem de, cevabın; arac 2 yıldır durmuyor bile ters gidiyor degilse gel buraya bir yorum yaz, hayır bu yıl arac duramıyordu geri geri gidiyordu yoksa alonso gene sampiyon olurduysa da onun acık olsun diyorum…

  5. bunu kimi için yazmış bir severi…

  6. ßélki Sandığın Kadar Ukala, ßélkidé
    Tahmin Êdémiyécéğin Kadar
    Mütévaziyim..ßiraz Saklıyım, ßazén
    Yasaklıyım..Kimséyi Örnék Almam..
    Kimséyé Örnék Olmam..Arkama
    ßakmam..' Asla ' Démém ..' Kéşké'léri
    Sévmém!! Eléştiri Dinlérim Nasihat
    Dinlémém!! Kimsé ßana Masal
    Anlatmasın Çøcukkéndé Sévmézdim
    Zatén..

  7. mehmet doğan avatarı
    mehmet doğan

    Çok ALONSO düşmanı bir açıklama bence. KİMİ ye kimse yavaş diyemez. ama kabul edin şampiyon oldu balon gibi söndü. montoya gibi hakinen gibi geldi geçiyor Çünkü efsane pilotlardan bir eksiği var: f1 e gönül vermek. Bunu yarışta dondurma yemesine dayanarak söylemiyorum. Sezon başını iyi hatırlayın. Massanın hep gerisinde kalması yetmezmiş gibi Ferrariyi neredeyse tehdit eder ve intikam alır gibi açıklamaları ve sürüşü vardı. Ferrariye hızlı olmadığı için küsmüş gibiydi. Takımına yaptığı tek şey hızlı kullanmaktı. Çünkü f1 den tek anladığı şey bu. hızlı araçla BUTTONda şamp. olur. O sadece gezinti yapıyordu. Buda ferrarinin gelişmesine yetmiyordu. Sonra sezon ortasında EL NANO nun ayak sesleri gelmeye başladı ve ne hikmetse podyum serisi de başladı. tabi Gelen EL NANO ise can havliyle herşey yapılır. Ferrariye her zaman en iyi olan, yavaş diye küsmeyen ve sürmekten başka çok şey katan bir pilot lazımdı. Todt tan sonra yapılmış en akıllı hamle ALONSOdur. Son olarak KİMİ MASSA birlikteliğine bakın. 13 yarışı her ikiside tamamlamış. Bunlardan 9 unda Kİmi MASSA nın önünde. YAni KİMİ 9- MASSA 4 . 2008-2009macrstan arasında ise 18 yarıştan tam 13 ünde MASSA KİMİNİN önünde yani MASSA 13- KİMİ 5 .toplamda MASSA 17- KİMİ 14. Buda sönmüş balonun resmidir.

  8. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    Sırf Santander de demiyorum kesinlikle. Alonso da öyle sıradan bir pilot değil ilk üçte beşte sayarız hepimiz… en azından ben sayarım hatta sayayım (vettel, alonso, raikkonen, hamilton, kubica) sırası yok oradan da olay çıkmasın 😀

  9. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    bu arada kimsenin 2.schumi olması mümkün değil. schumi tekkk

  10. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    ben bu yazıyı çook önceden yazmıştım tekrar alevlendirme amacında falan değildim neyse olan olmuş ben kimici falan değilim tekrarlıyorum. schumacher-vettel fanıyım..

  11. hem 1 sene daha yarisip nasil para yapip onu da aciklarsan seviniriz, belki benim gibi merak edenler de vardir. dogru ya, maasi falan tazminattan cok daha fazlaydi, coook haklisin.

  12. "ben para icin yarısıyorum 1 sene daha para yapıp gıdıcem dıyo"

    bunu ispatlayabilir misin?

  13. Achilles, foule sentimental (remix)

  14. tarık göbel avatarı
    tarık göbel

    sız kımıcılerı hıc anlamıyorum spa spa dersınız ınsanda utanma olsun bıraz 2008 spa hamıltona gecıldı dıye duvara vurdu sampıyonadan oldu hala kımıyı oversınız bu kımı icin utanc belgesıdır sımdıde alo yu kotulersınız 2 bı shumı olucak ferrarıde ve kımının nıye gonderıldıgını anlamazsınz 1.sı 2008 de sampıyonada yok tu bı ferrarıyle bu ayıp bısı ve ıkıncısı son ıkı yıldır massa nın cok gerısınde iste buyuzden gonderıldı gerceklerı gormezsınız ve alo gelıyo cun ku en ıyı pılot kımıye kotu demıyorum ama kendısı bıtırdı ferrarıyı ben para icin yarısıyorum 1 sene daha para yapıp gıdıcem dıyove alo bunun tam aksıne tek hayalının ferrarı olup orada ıkıncıbı shumı olup karıyerını bıtırmek istıyo iste bu aloyu en ıyı pılot yapan gıtmeyen renoyla cıfte sampıyon olmak onu en ıyı yapıyo bu yuzden ferrarı ona 2.shumı dıyooo….

  15. bilmemek değil öğrenmemek ve kalp kırmak ayıp. bak halen kırıcı yazıyorsunuz. ben şimdi buraya sizin sevdiğiniz pilot veya takımla alakalı benzetme yaparak birşeyler yazsam aşağılasam sanırım canınız sıkılır. burada bu site için çalışan arkadaşlar birbirimize hakaret edelim kalp kıralım düşüncesiyle bu siteyi kurmamışlardır umarım. siz şu an sinirlisiniz bence biraz yazmayın sakinleşin. kalp kolay kırılıyorda tamiri zor oluyor. siz burada yorum yapan beğendiğim arkadaşlardan birisiniz. iyi akşamlar.

  16. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Achilles nickli arkadaş daha dün "bu ne, bu ne işe yarıyor, bunun anlamını bilen var mı" diyordun.Biraz yol katet bakalım ondan sonra burada ahkam kes…

  17. bora bey admin kimse doğru bir iş yapmış. siz kim oluyosunuzki bu kadar seveni olan bir pilot için bu ifadeyi (derin dondurucu)kullanıyosunuz? buraya bu kadar yazan arkadaşa saygısızlıktır. çok ayıp.

  18. Achilles,raikonen'i seviyorum,ama avatar da gördüğünüz gibi ispanyolum:))

  19. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Evet arkadaşlara, herkesi kucaklayan bir yorum yazdım ama sağolsun Admin sildi yine. Kimide bir ışık görmüyorum, yeterince silik ve bana bir heyecan vermiyor.Böyle özetleyebilirim. Ferrari göndermekle doğru bir iş yaptı ve dilerim bundan sonra Takıma eğer gerekirse sadece derin dondurucu alsınlar,soğuk pilota ihtiyaç yok. Yeter artık her Kimi haberinde de Ferrariye sallayanlardan.

  20. djarum sizdemi kimi yi tutuyorsunuz?

  21. silver Arrow,gerçekten doğru yazmısın tebrik ederim,raikonen kamyon araçla şampiyon oldu ama nasıl,! mc laren en iyi iki aracın bilgilerini topladığı araçla alonsu'yu engleyip çaylağı desteklediği için ki o da son iki yarışa 18 puan farkla şampiyonluğu kamyon gibi bir araçla yarışan raikonen e kaptırdı,burda raikonen nin başarısı kadar mc larenin başarısızlığı da söz konusu.

  22. Bora bey 17 27 deki yorumunuz u göremedim. fakat kimi ye karşı neden bu kadar sertsiniz anlamadım. kimi raikkonenin bence tek rakibi var o da kendisi. şu an deseki mclaren sen ne veriyorsun tamam kabul ediyorum olay bitmiştir. bu arada kimi gerçekten hızlı bu konuda belkide şu an pilotlar arasındaki en hızlısı. ama gerçek hayattanda hepimiz biliyoruzki arabayı ulaşacağı yere götürmek önemli. yani sonuç önemli yani puanlar önemli. 35 kere en hızlı turu kazanmak insana herhangi birşey kazandırmıyor. eğer dikkatli kullanırsa ki bu konuda massa kaza yaptıktan sonraki süreçte ben yaptığı yarışları başarılı buluyorum hiç yolda kalmadan 38 puan topladı. bence bu kimi hızlı bir araçla şampiyonluğun en önemli adayıdır. dolayısıyla bu pilot girdde sevilen yarışlara heyecan katan bir pilot. inanıyorum ki mclarene çok şey katar. geçmiş geçmiştir önümüze bakalım. bence kimi ferrariden ayrılmasından sonra onur mücadelesi için f1 de kalacaktır. ve takımıda mclaren olacaktır. temennim odurki farklı serilerde ara sırada olsa yarışma fantazisinden vazgeçmesidir. şumi motosiklet kazası geçirmeseydi şu an yarışıyordu. sadece bildiğin işe fokuslanmak lazım.
    herkese iyi akşamlar.

  23. bu arada yaziya yorum yapayim. daha dogrusu eren uzcan'in yorumuna yorum, katilarak. kimi'nin profesyonellik ettigi icin elinden geleni ortaya koydugunu soyluyoruz. takimdan gidecegi belliydi sonucta. buna ragmen cabaladi. sonucta takimda kalmak icin bir caba degildi bu asikar.

    eh, madem bel ati vurulmaya calisiliyor, ben de vurayim. alonso brezilya'da kendisinden kaynaklanmayan bir olay yuzunden daha ilk turda yaris disi kaldi. 2005 veya 2006'daki gibi sampiyonluga oynasaydi veya renault'dan ayrilmayacak olsaydi, ferrari'de yarisirken olsaydi veya bu olay, fernando oyle sessiz sakin bir sekilde kurtarma aracina atlayip gider miydi saniyorsunuz? trulli'den beter kavga ederdi.

    ama kimi bu degil. aradaki fark bu.

    ve sen bora subasi arkadasim, arada sirada "ama ben kimi'den nefret etmiyorum kieee…" ayagina yatiyorsun ancak bu bariz, sevmiyorsun bu adami bu belli. tifosisin, anliyoruz. sen takim tutarsin. kimisi de pilot tutar. sen takimini sampiyon yapacak pilot yuji ide bile olsa razisin. ama sirf gonderildi diye (hadi senin icin kovuldu diyeyim de biraz sevin) de bu kadar saygisizlik olmaz. massa 1 sezon yarisip sampiyon olmazsa ve 2010'dan sonra gonderilse "yurrruuu, o kadar sezon yaristin bir sampiyon bile olamadin." mi diyeceksin? ayip yahu ayip. kim ne derse desin, ferrari'ye 1 pilotlar sampiyonlugu getirmis, 1 takimlar sampiyonasina ortak olmus, gecmisinde 2 sampiyonluk kovalamis ama elde edememis, kendini ispatlamis bir pilot olan kimi hakkinda boyle saygisizca, hatta terbiyesizce yorumlar yapman; taraftarlari ile kendi sinirli zekanla dalga gecmen, gercekten yakismiyor.

    tifosilik buysa -ki benim bildigim kadariyla bu degildi- yok kalsin, biz almayalim. tesekkurler.

  24. @Bora Subasi;

    "burası F1 sitesi"

    sen yanlis gelmissin buraya arkadasim. burasi yalnizca F1 icerikli bir site degil. sen baska bir site ile karistirdin sanirim, oraya don istersen.

  25. ya arkadaslar birakin bu bora kendine eglence ariyor aslinda kiminin gidisi ona koydu ama belli etmiyor o yuzden ne yapsin garibim boyle saga sola saldiriyor caresizce oda biliyor alonsonun ferrariyi nasil karistiracagini birakin biraz eglensin nasil olsa yakinda aglayacak

  26. bora oyle 1 yazıyorsun ki sanki her gun maranello dasın takımın muhendisi hatta patronusun, tum gelismeler hatta yapılacaklar sana bildiriliyor. hatta kimi fabrika da ne yer ne icerdi tuvalete ne zaman giderdi tum bilgilere sahipsin. neyse bunu gecelim de shumi nin tabi ki takımda cok buyuk bir agırlıgı var bu yuzden takım komple felipe ye calıstı, felipe nin yanından 1 saniye ayrılmadı. cunku kimi yi almak icin takım shumi yi hic istemedigi halde emekli etmisti, hala yarısmak icin can atması, ferrari nin 3. arac sevdası bundan degil mi. gelecek yılın aracını kimi ye gostermemislermis. kimi naapsın gelecek yılın ferrarisini adamın sozlesmesini feshetmissin .adam belki seneye en buyuk rakibinde yarısacak , tabi ki ferrari gelecek yılın aracını ona gostermeyecek .simdi bu kimi nin degerini azaltır mı? ayrıca shumi takımı yoktan yaratırken o kadar kendine guveniyorsa neden kontratına 1. pilotlugunu tescillettirdi hatta takım arkadaslarını su an asırı lewis fanları gibi ozenle secme yoluna gitti?

  27. Silver Arrow avatarı

    yahu öyle bir yazmışsınız ki, gören de kimi açık ara şampiyon takımdan atıldı sanacak. o kamyonla yarış kazandırdı bize diye sevinmiyorsunuz da, giden adamın arkasından biz zil takıp oynamadığınız kaldı.

    neymiş, ferrari sevgisini her bünye kaldırmazmış. yahu ne kadar ciddiye alıyorsunuz bu işleri? neyi kaldırmayacak bünyem acaba? hayır, nasıl bişi zannediyorsunuz ki f1'i?

    her insanın gönlünde bir takım ya da pilot vardır. seversin, desteklersin. hayatında ayrı bir renktir sadece. bünyeniz de ne mühimmiş arkadaş!

  28. Bora Subaşı ya kardesim sana cevap vermeyeyim diye ugrasiyorum ama yine ne yapip edip bendeki frenleri kirdiriyorsun ya kardesim senin ne derdin var bu kimiyle ne istiyorsun tamam kardesim al bak ferrarinde senin olsun alonsonda yeterki birak artik su kiminin pesini ya hem sevmiyorum diyorsun hemde her kimi haberinde en az kimiciler kadar yorum yaziyorsun eline ne geciyor sen git o cok sevdigin ferrarinle ugras

  29. elif çivici avatarı

    'Peki o zaman neden Kimi ısrarla gönderilmek istendi? Çünkü Kimi Raikkonen her türlü artısına rağmen play-boy olmayı beceremiyordu. Meslektaşlarına saygısını gösteriyor onlarla alakalı konuşmuyordu. Bu durumda da Ferrari'ye yönelen ilgi azalıyordu. İlgi azalınca bazıları mutsuz oldu.'
    Öncelikle ellerine sağlık,emeğine sağlık.Fikirlerine saygı duyuyorum ama bir şey söylemek istiyorum.Kimi nin Ferrari den bu yüzden gönderilmediğini siz de iyi biliyorsunuz,evet işin içinde bazı Ferrari çıkarları vardır,sposnorluk anlaşmaları vardır,ama bunu sırf Kimi lehine olsun diye bazen farklı lanse ettiğinizi düşünüyorum.Her şeyi bazen Santander e bağlıyorsunuz,Alonso olmasa,Santander olmasa hadi İspanyollar olmasa,pek tabi Ferrari rahatlıkla sponsor bulabilirdi hemde alasını bulurdu.Alonso da burada Santander izniyle gelmiş orta malı pilot gibi oluyor bazı konuşmalarda,bundan çok rahatsızlık duyuyorum,bırakın normal bir pilotu,otoritelerce gayet başarılı bulunan bir insanın sırf Santander istedi diye geldiğini de söyleyenleriniz var,anlayamaıyorum,kısacası demem o ki sevdiğiniz pilot takımdan gönderildi diye hep başka nedenler arıyorsunuz,bu da pek doğru değil.Kusra bakmayın genel olarak söyledim,yazınızın dışına çıktım çoğu yerde özür diliyorum kötü çocuk rolünü oynamak da istemiyorum,çünkü bazı taraftarlar tarafından antikimic ilan ediliveriyoruz aniden,doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar misali.

  30. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Birkaç kere yol verdi diye aman aman neymiş bu Rubens hayranlığı.Rubens yokken Schumi yoktan bir Takım yarattı ve Onu zirveye taşıdı.Rubens kimki Takımda Lider olsun.Duygusal bir arkadaş sadece.BU nedenledir ki yine Brawnda bedavaya yarışmaya hazırken;yeptığı fevri çıkışlar Onun Takım içindeki sempatisini azalttı.Küsüp gitmeler sonra birşey yokmuş gibi dönmeler.

    Sizin anlamadığınız ise yarışmadığı halde hala Takımda bir ağırlığı olduğudur. Seneye yarışacak Araç hakkında tüm bilgilere sahiptir ve hatta Alonso bile artık sahiptir ama bundan Rai'nin haberi yoktur. Geliştirilen araç Kimiye gösterilmedi ne parça koyduklarını bile bilmiyordu.Araç sadece test sürüşü için yarıştı. Bu kadar Takım, Kimiden uzakken Birtek Monti direniyordu.Artık O da Takıma kulak vermek zorundaydı.

    Takımın parçası olabilen adam kalır Ferraride ve buna layık olanlar en yüksek parayı da alırlar.Layık değilse verilen Tazminata bile bakılmaz…Tek bir değer vardır Ferrari

  31. 2009'da ayrılması kesinleştikten sonra elinden geleni yaptı.
    Tabi profesyonellik deyip bunu kabul etmeyebilirsiniz ama bunun böyle olmayacağındada bir şey kaybetmeyecekti ama profesyonelce elinden geleni yaptı.
    Aslında 2009 yılını 5 podyum 1 tane de 1.likle kapatması bile yeterli.

  32. Ayrıca "Ferrari ruhlu" olmanın schumacher'e yol vermeyle arasında bir bağ varsa bu bağı sadece siz kurabiliyorsunuz.
    Çünkü size 1 şampiyonluk getiren ve 2009'da elinden geleni yapan bir pilotla schumacher'e 2. pilotluk yapmaktan öteye geçememiş bir pilotu aynı kefeye koyuyorsunuz.
    Ruhluymuş,ruhsuzmuş.
    Bunlar saçmalık!
    Eğer kimi 2008'de şampiyon olsaydı bunların hiçbiri önemli olmayacaktı,ruhlu veya ruhsuz olmayı iliklerine kadar ferrari işlemiş olan montezemelo bile "başarılı olduğu sürece sorun yok" diyerek önemsemiyorsa burada bunları tartışmak yersiz.
    Tabi Ferrari'nin her görüşünü savunan tifosilerin burada en belirgin temsilcisi bora bey farklı bir görüşe sahipse ona da bir şey diyemem.

  33. Buraya diğer arkadaşları sinirlendirip burada kötü şeyler söylemesini mi istiyorsunuz bilmiyorum ama saldırmayı bırakın lütfen.
    Bora bey hem gönderdik bitti gitti diyorsunuz ardından öyleydi böyleydi şöyleydi diye yanlışlarını sıralıyorsunuz.
    Yanlışları vardı diye gönderdiniz diyelim ama takımın beceriksizliğini bu yanlışlıklarla açıklamaya çalışmanız komik ama sizin söylediklerinizi maranello'da söylemişti,itibar edildi mi?
    Hayır.!

  34. şu kimi mclaren'le anlaşsa da kimiciler düşse alonso'nun yakasından

  35. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    IcE MaN bu kadar kızma ya eriyeceksin 🙂 Ortalık su olacak hep. Hadi bu kadar üzme kendini,üstüne alınman komik (yazdıkların daha da komik).Bir yere gitmenizi kim istedi, sadece artık WRC ile ilgili yorum yapmanızı istemedim:Yazık olurdu size böyle engin birikimler sahibi kişilersiniz.Yeriniz F1 sizin. Maccacılarda sizi dört gözle bekliyor.Artık onlara emanetsiniz.Bakışır durursunuz öyle soğuk soğuk :))

  36. Biz buzdan fanatikiz … Peki ya sen?????

    Nesin???????

    Ben burda yazarı ne olduğunu amma silerleeer…

    Lakin sen ne fanatiği olduğunu nasılsa bilirsin o yüzden benim kendimi yormama fazla gerek yok…..

  37. Seneye Kiminin nerde olacağını hep berber göreceğiz kardeşim.. Ha olaki vrc veya naskar oldu biz gene buralarda oluruz bu senin isteyip istememenle alakalı değil.
    Ayrıca ferrari taraftarı olunca kendini ferrarinin sahibi falan zannettin galiba bu site hepimizin.
    KİMİNİN BU KADAR ÇOK FANI OLMASI ZORUNA GİTMESİN.. KEDİ İÇİNDE SORUNLAR YAŞARSIN SONRA (VRC FALAN SEYREDERSİN AMAN HAAA FERRARİCİ KARDEŞİM)

  38. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Benim Size bir lafım yok Buzdan Fanatikler. Hala Ferrariyi tutuyorum diyen Kimi Fanları var.Bünyeyi zorluyorlar yazık onlara. Ferrari sevgisini her bünye kaldırmaz (sizin kaldıramadığınız gibi). Dedim ki Schumi bile bir kelam laf etmedi bu Buz Kalıbına ve hatta eminim ki gitmesinde faydalı olan ne gerekiyorsa yaptı bile..Çünkü Takımını çok seviyor.

    Seneye istemem öyle burada birsürü WRC yada Nascar Fanı olsun.. burası F1 sitesi

  39. biz kimi nin zaten senna mezarından cıkıp gelse bile ferrari de yarısmak isteyecegini sanmıyoruz, istemeyiz de. ee bosuna dememisler tecrube insanın hayatta yedigi kazıkların toplamıdır diye, ferrari nin ne oldugunu anlama sansı oldu kotu mu :))

  40. Arkadaşlar hala daha ferrari kimiye şöyle yaptı böyle yaptı tartışmaları var. Ben şunu size söylemek istereim; Kimi ferrari ile 3 yıl yarıştı 1 şampiyonlık, 1 markalar şampiyonluğu ve de ferrarinin çok yavaş olduğu bir sezonda da 1 birincilik ve birçok podyum kazandı (ferrarinin haketmediği) Ben kimi ye kendi için yarıştı diyenlere söylüyorum: Eğer ferrari KİMİ nin üzerine oynasaydı esas o zaman şu anda alonso nun esamesi okunmazdı!!! ferrari bence hata yaptı, tabi bu hatalarda jan tod ve ros brawn un takımdan ayrılmasında büyük rol var. FERRARİCİLER birazda hatayı buralarda arayın… KİMİ RAİKKONEN dünya şampiyonu bir pilottur, ve bir çok sezon dünya şampiyonu olmadığı halde gönüllerin şampiyonu ilan edilmiştir. Böyle bir pilotun dünya şampiyonluğuda FERRARİYE nasip olmuştur. Çamur atmayı bırakında ona teşekkür edin , tamam Alonso çok iyi bir pilot ama bu kadarda ayrna gönüllü olmayın. Unutmayınki GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAAZ..

  41. Biz Kimiyi unutmayız; unutamayız. Sen unutmaki!! bizler KİMİ RAİKKONEN için ferrariyi tutanlardanız…. Bora kardeşimmm…

  42. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Arkadaşlar unutun artık Kimi'yi.. Mezarından Sennanın çıkıp gelme ihtimali neyse Kiminin seneye veya daha sonra bizde yarışma ihtimali odur. 2011 de gidecekti bir sene erken gitti buna mı üzüldünüz anlamadım ki. Sadece kendi kariyeri için yarıştı, tifosi lafını bile gideceği kesinleştikten sonra söylemeye başladı.

    Hiçbir zaman Ferraride olduğunu bilemedi ve hiçbir zaman tifosiler onu benimsemedi. Hayırlısıyla bir anlaşsında sizide uğurlayalım arkanızdan su dökerek. Rubens bile bundan daha fazla Ferrari ruhuna sahipti. Ne yalan söyleyeyim McLarende yarışan Kimi değil bu, biryerlerini mi kaldırdık itibar edip bilemiyorum. Bence hak ettiği yer McLaren, orada kendini bulur;kendine daha uygun bir ortam var orada.. Yazıyı beğenen arkadaşlarım arasında kardeş gibi sevdiklerimde var. Onları da üzmek istemem ama Kan uyuşmazlığı var ortada ve daha fazla yürümedi.Ben sizede kardeşce gitmenizi öneririm.Çünkü artık Ferrari başarıları sizi tatmin etmeyecek,aklınızda hep başka pilotlar olacak.. Ferrari budur kardeşim, ne yapalım bu kadar düşmanı varken bir de biz mi vuralım.. Yok öyle; herkes yerini bilecek… Schumi bile Kimi gitti diye bir kelam laf etmedi, konuşmaya gerek duymadı, diğerleri de salaklığından şirinlik yapıyorlar.Gönderdin bitti tamam,, uzatmanın bir manası var mı ??

  43. emre eline saglık da tazminat sorun degil ki santander seve seve odedi onu zaten. neyse fernando iyi pilot ferrai iyi bir otomobil verirse tabi ki sampiyon olur. akıl makıl diye yorumlar yapılmıs insanlar tanımadıkları birinin zeka seviyesini nasıl olcuyorlar merak ediyorum. kimi nin naıl bir pilot oldugunu hala gormek istemeyenlere tekrar anlatacak da degiliz, ferrari ve kimi uyusmadı evet, yıllarca sumi nin saga sola laf yetistirmesine atesi yukseltmesine alıskın italyanlar hic kavga cıkarmayan lewis e fernandoya satasmayan bu cool adamı sevemediler cunku sampiyon oldugunda bile havalara zıplayıp taklalar atmamıstı…bir soz de 2011 de zaten gidecekti diyenlere, simdi ferrari seneye iyi bir arac yapsaydı ve kimi mesela acık ara sampiyon olsaydı gidr miydi sizce?

  44. biraz akıllı olup ferrarinin isteklerine cevap verebilseydi,herşeye olsada olur olmasada olur mantığı ile yaklaşmasa idi şuanda ferraride alonsonun esamesi bile okunmazdı.

  45. ""Çünkü çok konuşan pilot hızlı ve karakterli pilota tercih edilmişti"".buradan şunu çıkarmak lazım.arkadaş iyiki kimici felan değil.birde öyle olsa vay halimize.2008 de son yarışa kadar massa ile kiminin ne yaptığını ,hangi pilotun kaç şampiyonluğu olduğunuda yazsaydın keşke.demekki sadece hızlı olmak yetmiyor.veya karakterli olmak yetmiyor.birazda akıl gerekiyor değilmi.

  46. Emre Yilmaz emegin icin tsk ler siri okur gibi okudum ve noktasina ve virgulune kadar katiliyorum bir ferrarici ve kimici olarak olay budur bunu soylemek bu kadar zor ferrarinin tepesindeki yoneticiler tarafindan ama peki ya alonosda basarili olmassa o zaman ne olacak

  47. Emre arkadaşım olayların tam üzerine basmışsın , bu yazı için seni tebrik ediyorum, ve sonuna kadar katılıyorum… ( Bazıları gene alonsoyu savunabilmek için bu yazının altına bile nutuk yazmış.) :))

  48. Ferrari gibi bir takımın sırf konuştuğu için veya sponsor için pilot değiştirdiğini düşünmek siz tifosilere yakışmıyor, ya mükemmel tarihinizi, tarihi başarılarınızı ve imkanları aşırı büyük takımınızı tanımıyorsunuz yada tanıyıp tanımamazlıktan geliyorsunuz… Kimi Raikkonen'in gönderilişi bana da çok saçma gelse de bunun altında "sponsor" veya "konuşmak" gibi sebeplerden daha büyük sıkıntılar olduğunu düşünüyorum… Alonso'nun zaten Ferrari'ye geçişi gerçekleşecekmiş 2011'de bu kararın erkene alınmasının ve massa yerine kimi'nin gönderilmesinin sebepleri de incelenmeli, hiç boşu boşuna Alonso Kimi'yi istemedi Kimi gönderildi demesin bazılarınız çünkü Ferrari daha kendisi için bir kez bile yarışmayan pilota yanında ki pilotu seçim hakkı tanıyacak kadar aptal değildir, bu hak ancak Schumacher'e tanınırdı…Ayrıca Kimi Raikkonen ne kadar sessiz sakin işine odaklanan birisi olsa da, rallilere katılıp taklalar atarak geri dönende bir insan, ralli aracında onu izlemek güzeldi çok hızlıydı da, fakat Ferrari patronlarının öyle düşündüğünü hiç sanmıyorum!Pilotunuz yaralanma tehlikesi geçiriyor siz izliyorsunuz… Kimi kendini F1'e adayan bir pilot değil, daha çok kafasına eseni yapmak isteyen bir pilot, Ferrari Alonso'yu alarak bir nevi geleceğe yatırım yapmışta oldu aslında,2010 sonunda Kimi bırakacak deniyordu, belki de o yüzden daha senelerce yarışabilcek olan Massa'yı da takımda tutup Raikkonen'i yolladılar…

    Ayrıca Kimi şampiyon olduğu sene dahil Mclaren günlerinde ki gibi etkileyici ve baskın olamadı Ferrari'de… Umarım Mclaren'le anlaşır, ama şu koşullarda Mclaren'in Kimi'yi almasını da pek muhtemel görmüyorum…

  49. sınan matıas avatarı
    sınan matıas

    herseyı acıklayan bır yazı..elıne saglık emre..herkes objektıflere yansıyanlarla ılgılenıyor hep..kamere onunde olup bıtenler dıkkatı cekıyorr..ancak gercekler hıcbırzamn goz onunde bulunmaz.anlamak bazılarına zor gelıyor….en ıyı pılota ıcelımmm forever raikkonen

  50. Demek ki buz adamlık italyan sıcaklığının yanında para etmiyormuş,bu yazı iyiki objektif yazılmış birde yanlı olsaydı nasıl olurdu acaba?

  51. mutsuzluğun üzerine mutluluk kurulamayacağını haksızlığın üzerinden hak kazanılamayacağını yaşayarak göreceğiz.

    Hak şerleri hayreyler,

    Zannetme ki gayreyler,

    Arif onu seyreyler;

    Mevlâ görelim neyler

    Neylerse güzel eyler…

    Deme şu niçin şöyle,

    Bak sonuna sabr eyle,

    Yerincedir ol öyle;

    Mevlâ görelim neyler

    Neylerse güzel eyler.

  52. ah be emre kardeş…yarama bastın. ferrari şık olmayan bir yolu seçip kimiyi yolladı. bu adam buna rağmen ağzını açıp tek kötü kelime etmedi. bir kere suratını asmadı. bu hareket başka bir pilota yapılsaydı kim bilir neler olurdu? ferrarinin sezon bitmeden bu cüretkar hareketinin bana göre tek bir açıklaması var. santander…santander lucanın ilk basın toplantısındaki alonso birgün ferrariye mutlaka gelecek ama önümüzdeki sene değil açıklamasına çok bozuldu. ve ferrariyi tehtid etti. ferrari hemen çark edip sezon içinde açıklamasının tersini yaparak hem kendine yürekten bağlı birçok taraftarını üzdü hemde kimiyi seven benim gibi büyük bir çoğunluğun nefretini kazandı. ferrarinin o kırmızısına bu kadar yakışan bir pilot bir daha gelirmi bilemeyeceğim ama ferrari bu lekeyi uzun süre üzerinde taşıyacaktır.

  53. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Emeğine sağlık,çok güzel özetlemişsin durumu.Allah senin gibi taraftarların sayısını arttırsın 🙂

    Ben Alonsoyu desteklemeyecek Ferrari tayfasındanım.Sebebiyse,açıkladığın nedenleri açıkça dillendirmek yerine uydurdukları performans düşüklüğü tantanası..Yoksa Alonso ya bir düşmanlığım yok;en iyi pilotlardan biridir.
    Neyse,tekrar emeğine sağlık,saygılar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir