Massa'nın Kimi'den İyi Olduğunu Düşünen Barrichello Uyarıyor

yazar:

kategori:

Barrichello “Alonso ve Massa, Latin birlikteliği oluşturacaklar ve onların İki Fin’e göre daha fazla olaylı olacaklarını düşünüyorum.”

“Felipe yeteneğini gösterdi ve bana göre o şu anki takım arkadaşı Kimi’den daha iyi bir sürücü.”

Ancak eğer bugünlerde en iyiyi seçmem gerekirse o pilot bana göre Alonso.”

“Massa çoktan her şeyini verdi ve onun Alonso ile mücadele edebileceğini düşünüyorum ancak bana göre Kimi’ye göre daha zorlu bir mücadele olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. Musab, Kimi hakkında düşüncelerin ortadadır. Herkesin de bildiğini düşünüyorum. Son mesajlarımdaki diğer istatistikler umutbg'nin yorumundan sonra yazılmış olup bir nevi Ferrari Pilotları analizi niteliğindedir. Dikkat edersen o analizde şahsi yorum yapmaktan kaçındım.

    Görüyorsun ki senin Kimi 2007 yılında şampiyon olmasına rağmen Massa daha fazla puan toplamış…

    Rubens'in metininin tamamına katılmasam bile %70i gibi bir oranına katılıyorum. Bu yüzden söylediklerinin özellikle Alonso hakkındaki düşüncelerinin doğru olduğunu düşünüyorum.

  2. Musab sende vega gibi yap. Bak ne güzel istatistiklere bakarak yazıyor.
    Kısaca Formula 1 'in 1 nci istatistiği şampiyonluktur ve şuan Alonso bu konuda önde. Dünyada taraftarının çok olmasının sebebi de bu. Bilgime göre şunu diyebilirim Rubens'in düşünceleri F1'in içindeki insanların, padoğun düşüncelerini yansıtıyor. Genelinde buna benzer bir düşünce var.

  3. sonofmedian  avatarı

    eğer Massa'nın Kimi'den daha iyi olduğunu söyleyen Barrichello ise arkana dönüp bakmayacaksın bile; fakat o değil de Kubica, vettel, Heidfeld veya Trulli gibi bir pilot bu lafı söyleseydi oturup düşünmek lazımdı.Ayrıca bunların da böyle basit bir bakış açısıyla olaya bakabileceklerini sanmıyorum.

  4. vega nitro bey…19.03 yorumunda bir sağ bir sol göstermişsin. kimi daha iyi diyorsun aşşağıdada doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diyorsun. istatistiklere göre kimi iyi başka şeylere göre kimi kötü…bu nasıl bir bakış açısı?

  5. rubens bu lafıyla bence massaya kötülük ediyor…insanoğlunun geneline böyle ifadeler kullanırsanız gevşer bence zamansız bir açıklama olmuş. kimi mi iyi massamı iyi tartışması konusuna gelince kimiyi sevenler kimi iyi diyecektir kimi dışındaki pilotları tutanların tamamı massa iyi diyecektir. bu bile aslında kiminin ne kadar iyi ve ne kadar kıskanılan bir pilot olduğunu gösterir. f1 de bir gerçek var kimi raikkonen ve sevenleri terazinin bir kefesinde diğer pilotlar ve sevenleri bir tarafta….bu bile kiminin ne kadar sıradışı ve kaliteli bir pilot olduğunu gözterir. geldiği ilk yıl şampiyon olmuş bir pilot şumi sanırım 5.yılında şampiyon olmuş. massada 5 veya 6.yılında ferraride şampiyon olmuş.

  6. Emre Yılmaz avatarı

    Kimi pilotajdan dolayı gönderilmedi.Bunu herkes biliyor. Bu arada Felipe Kimi'den iyidir demek ayıptır..

  7. yaa tipik brezilyalı, yarın da massa rubens shumi den iyiydi derse de sasırmam,
    evet massayı gelecek yıl daha cetin bir mucadele bekliyor ama pistte degil mikrofonlarda !!!

  8. Evet power, Kimi'nin şampiyonluğu var, hakkını verelim. Ama Massa 2009 Macaristan'a kadar Massa daha fazla puan toplamış.

    Ayrıca Kimi'nin 6 yarış dışı kalması; Massa'nın 5 yarış dışı kalma 1 tane diskalifiyesi var.

    Massa 21 kere podyuma çıkmış, Kimi ise 22 kere.

    İstatistikleri daha da genişletirsek bunlar ortaya çıkmakta.

  9. arkadaşlar f1 de iki farklı aracın aynı özeliklerde olması beklenemez,dolayısile istatiklerin hiç bir önemi yok,yoksa geçen sene alonso dan daha fazla puan toplayan rai nin ferraride kalması gerekirdi değilmi yada kubica nın ferrariye gtmesi gerekirdi,2008 sonunda ingilterede yapılan bir ankette hamilton şampiyon olduğu halde en iyi pilot alonso seçildi, istatistik olarak hamilton dan daha iyi değildi ama pilot olarak herkesin bildiği gibi mevcut aracı en iyi kulanan pilot alonso.

  10. vega_nitro nun istatistiğine birde kiminin şampiyonluğunu eklemek gerekir herhalde.

  11. vatandaşı rubenste olmasa massayı övecek kimse yok.bu kadar olur yani.kurt kocayınca köpeklerin maskarası olurmuş.almış başını kimi massadan daha iyidir lafı yürüyüp gidiyor.ama vega_nitro'nun belirttiği istatistik ortada.kim ne derse desin ferrari 2 pilotuyla 2010'da rüzgar gibi esecek.sezon sonunda inşallah massa ve ferrari şampiyon olur.

  12. arkadaslar bu adamın sözüne kulak vermeyin.kendisi schumiden iyiyim diyen bu adam elbette vatandası massa iyi diyecektir.yıllardır f1 seyrederim ama bana göre baricello f1 'en ezik pilotudur.

  13. Umutbg'nin söylediklerini de somutlaştırmak istiyorum.

    2007-2008 ve 2009 Macaristan'a kadar toplama bakalım;

    Massa: 213 puan, 44 yarış

    Raikkonen: 195 puan, 44 yarış

  14. sanırım rubens halen talihsiz kazadan dolayı suçluluk duygusu içerisinde.
    günah çıkarmaya çalışıyor…

  15. aliokan yılmaz

    Ferraride yarıştıkları dönemde Massanın kazasına kadar bak bakalım yarış galibiyetlerine, podyumlara, en çok toplanan puanlara kim önde.

  16. elif çivici avatarı

    Ne KiMi'ymiş yahu.. Ne zaman Biri 'ne oldu kimi götürmüşler,kimi atmışlar gibilerinden bi cümle kursa aklıma acaba içinde Kimi lafı geçtiği için kızarlar mıydı diye geçiriyorum..
    ya neymiş bu kimi..

  17. ihtiyar, massa ile ilgili talihsiz kazanin ardindan resmen ezildi. kendini cok suclu hissediyor. sacmalamasi bu yuzden. yarin oburgun formula 1 in krali massa'dir derse sasirmayin.

  18. Aliokan Yılmaz şu cümleme bakar mısın,

    "İstatistiklere göre Kimi Massa'dan daha başarılı ve daha iyi"

    16.10.2009 19:03:31 tarih ve saatli yorum.

  19. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Kimi öyle bişey söylediyse Santander'in Alonso için Ferrari'ye para verdiğini falan kastetmiş olabilir ben inanırım bizim pilotumuz doğruları söylemeyi de çok sever 🙂

  20. mert merter avatarı

    Masa,alonso,davit.baricello,,weber ve bunun gibi bir kac pilot daha olsa yemez icmez hemen cevap verir tansiyonu yükseltirlerdi amaaaaaaaaaaaa,

    kimmi,buton,lewis,gibi pilotlara bakarsaniz böyle seyleri gale almazlar,

    tabiki baricelo hemsosu massa yi koruyacak kolayacak bu normal.

  21. abdullah hani kimi bir şeyler söylesin nerde

  22. aliokan yılmaz avatarı
    aliokan yılmaz

    Massa'nın kimi'den istatiksel olarak daha iyi oldugunu nasıl bu kadar net soyluyorsunuz??
    Bir site var f1 facts diye oraya baktığında
    2007 kimi +0471
    2008 massa +0588
    2009 kimi +0200 (massa kazası öncesi)
    istatiksel karsılaştırmaları yapan daha guvenilir bir site varmı ??

  23. aliokan yılmaz avatarı
    aliokan yılmaz

    Massa'nın kimi'den istatiksel olarak daha iyi oldugunu nasıl bu kadar net soyluyorsunuz??
    Bir site var f1 facts diye oraya baktığında
    2007 kimi +0471
    2008 massa +0588
    2009 kimi +0200 (massa kazası öncesi)
    istatiksel karsılaştırmaları yapan daha guvenilir bir site varmı ??

  24. ben inandım ya da inanmadım gibi bir şey demiyorum ancak o da güzel, işinize gelince inanın işinize gelmeyince inanmayın 🙂

  25. Gridde'ki en iyi pilot değişebilir ne mutlu. Bu en iyi pilotun McLaren pilotu olması ise daha da mutlu bir olay.

    Hakkını verelim Lewis'in. Lewis yarış başına puan alma konusunda Alonso'dan iyi (Lewis tam 5, Alonso 4,2) olmasına rağmen kariyerinde bir şampiyonluğu eksik.

    Lewis'in grid'in en iyisi ve bu sitedeki deyimi ile en komple pilot olduğu zamanlar ise Alonso emekli olmuş olacak diye düşünüyorum. Lewis'in tecrübe kazanması gerektiğini 2009 Avustralya ve İtalya'da gördük.

  26. abdullah sen inandın mı rainin o açıklamayı yapacağına ben hiç inanmadım da

  27. sadece vatandasi olmasinin da etkisi olmayabilir. iyi de arkadaslar. aciklamasina sasirmadim ve sinirlenmedim, cogunlukla dogrulari soylemis.

    her zaman soyledigim bir sey vardir. kimi ile massa'yi kiyaslamak gerekirse, ben hep kimi'yi zeki ama calismayan, massa'yi ise pek zeki olmayan ama cok calisan ogrenciye benzetmisimdir.

    kimi daha yetenekli, ama kendini pek gelistirmiyor. massa daha az yetenekli, ama surekli kendini yenileyip gelistiriyor. fark burada.

    istatistik olarak bakarsak, tam bakmadim ama hatirladigim kadariyla, ortalama olarak ne massa, ne kimi, hatta alonso da geride sanirim. f1 kariyeri boyunca hamilton oldukca basarili oldu, ortalamaya vurursak.

    bunun yaninda kimi fanlari delirecek falan demissiniz. dogrudur, o fan(atik) olanlar icin gecerli. at gozluguyle bakanlar icin.

  28. Yavuz Balcı avatarı

    bu arada mehmet arkadaşım sana da katılıyorum.lewis-kimi ikilisi massa-alonso ikilisinden daha güçlü bir ikili olur.tabi burada önemli olan ferrari ve McLarenin nasıl araç verebilecekleri bu pilotlara.umarım denk kuvvetlerde olurlar ve seneye zevkli yarışlar izleriz.tabii kimi de McLarende olmalı.

  29. geçtiğimiz günlerde ingilizcesi çıkmayan ancak farklı bir dilde haber çıkmıştı raikkonen hakkında ve rai bu haberde "Alonso, Ferrari'de yarışmak için yeni pilotlar gibi para ödedi" şeklinde bir haber çıkmıştı.

    bu da kiminin de zaman zaman diğer pilotlar hakkında açıklamada bulunduğunu gösteriyor sanırım.

    http://www.skynet.be/actu-sports/sports/formule1/detail_raikknen-alonso-paye-son-volant-chez-ferrari?id=576378

  30. Yavuz Balcı avatarı

    bencede takmayın.kendini şumiden iyi sanan bir adam kendileri. barricello yu severim ama çok tutarsız.ayrıca griddeki en iyi pilot unvanı yakında el değiştirecektir.lewis gerçeğini gözardı etmeyelim.

  31. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Kimi Raikkonen bu sözleri takmıyacağı için biz Raikkonen taraftarlarının da onu takmaması gerekir adam zaten suçluluk duygusundan kurtulamadı Massa'nın kazasına kendisinin sebep olduğunu düşünüyo o parça onun aracından çıktığı için. bide aynı ülkenin vatandaşı Massa'yı desteklemesi gayet normal.Alonso transferinin onayladığına göre içinde sönen Ferrari aşkı öfkesine rağmen küllerinden yeniden doğmuş!!!

  32. kimi yi öldürseler f1 deki pilotlar hakkında yorum yapmaz sen bunlara ne yaptın be kimi

  33. işte seni bu yüzden çok seviyoruz kimse ye laf atmayan hiç bir pilot hakkında kötü yorumda bulunmayan beyefendi bir pilot asil adam

  34. "Alonso ve Massa, Latin birlikteliği oluşturacaklar ve onların İki Fin'e göre daha fazla olaylı olacaklarını düşünüyorum"

    Rubens'in bu görüşüne oldukça fazla katılıyorum.

    "Felipe yeteneğini gösterdi ve bana göre o şu anki takım arkadaşı Kimi'den daha iyi bir sürücü."

    İstatistiklere göre Kimi Massa'dan daha başarılı ve daha iyi. Ama Massa Schumacher'in yanında oldukça yararlı bilgiler öğrendi. Son zamanlarda kendini en çok geliştiren pilotlardan biridir kendisi. 2010'da neler yapacağı kesin olmasada İngiltere 2008 gibi çıkıntı yarışlar dışında, geçen seneki sezonda kaliteli bir pilotaja sahip olduğunu düşünüyorum.

    ""Ancak eğer bugünlerde en iyiyi seçmem gerekirse o pilot bana göre Alonso.""

    Martin Whitmarsh'tan Rubens Barichello'ya kadar herkes aynı düşüncede. Fazlasını söylemeye gerek yok.

    Rubens'in bu sözlerinden sonra Kimiciler kendisine büyük bir linç kampanyası başlatacaklar heralde, ne demişler doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar. 😀

  35. inci incili avatarı

    ya rubens tamam vatansever olda bukadar da olunmaz. kendi vatandaşın diye bukadar kayırma.

  36. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    kimi sakin bir adam inş mclaren alır hamilton kimi iyi anlaşır alonso kendinden iyi olan bir plotla aynı takımda yarışamaz daha önce mclarende gördük

  37. tarafsız bi yaklaşım olduğu söylenemez
    ha gridde zaten kimiyi vettel ve kova dışında sevende yok adam soğuk
    ama gerçekçi bi durum varki massa kimiyle iyi mücadele etti bence kimse kimseyi yenebilmiş değil ama kiminin massadan 3-4 misli fazla kazandığı düşünülünce kazanması gerekiyodu yapamadı
    alonso massa ise şimdiden gerginleşti seneye zevkli olacak gibi tabi kimi mclarene geçerse tadından doyulmaz

  38. burak bocek avatarı

    Kişileri sevmesinizde fkirlere saygı duyun.Adam kötü birşey demmeiş.Herkes sişzin gibi Kimiye tapmak zorunda değil onu en iyi görmek zorudna değil.Çoğu kiş ayrıca Alonsoyu şuan en iyi görüyor.Kendi zevki vatandaşı ya da değil.Ona göre Massa daha iyi sana göre Kimi.Hemen o bozuk ağızınızı açmaıyn.Artık rica ediyorum şu her haberde kendi pilotlarını göklere çıkartıp kalanları dibe sokan ve hakaret edenlere bi müdehale edin.

  39. rubensin massayı ne kadar sevdiği ve savunduğu aşikar kayla bile alınmaz rubens konuşmuş işte

  40. kimi iceman avatarı

    "Felipe yeteneğini gösterdi ve bana göre o şu anki takım arkadaşı Kimi'den daha iyi bir sürücü."sen bu sozu 2007 deseydın kendı vatandasını savunma aracını sur sadece durduk yere olay cıkarıyo Aracını SUR RubenS!!!

  41. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Rubens Sen Ne Dedin :=)))Simdi Kimi Fanlari Seni Parcaliycaklar Ehehehe 😀
    Şaka Bir Yana Gercekci De Konusmus Rubens..Alonso Tabiki Kimiye Göre Cok Daha Zorlu Bir Pilot :=)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir