2015 WTCC Nordschleife Sıralamalar – Lopez Polede

yazar:

kategori:

WTCC tarihinde ilk kez yapılacak Nordschelife yarışları öncesinde yapılan sıralama turları sürprize sahne olmadı ve testlerde, antremanlarda olduğu gibi Jose Maria Lopez pole pozisyonunu kazandı.

2014 şampiyonu Arjantinli pilot, Citroen ile 8:38 barajının altındaki tek pilot olarak 1.2 sn farkla yarışa ilk sırada başlama hakkını elde etti. Hugo Valente, Campos Racing’in Chevrolet’i ile 2. olup Macaristan’daki gibi Citroen’lerin arasına dalarken 3. sırada WRC efsanesi Sebastian Loeb yer aldı.

Pistin uzunluğu sebebiyle 3 aşamalı sırama formatı yerine 60 dakikalık tek seans üzerinden,3 tur limitiyle koşulan sıralamada Macaristan 2. yarış kazananı Norbert Michelisz, fabrika Honda’larını geçerek 4. sırayı elde ederken Citroen Total’den Ma Quing Hua ve Yvan Muller takım arkadaşlarına göre yavaş kalıp 5. ve 6. sıralarda kaldılar. 10. olan Tiago Monteiro, 2. yarış için pole pozisyonunda yarışa başlayacak.

Yağmurda hızlı gözüken Lada’da her 2 araçla da seansı tamamlayamadı. Van Lagen hızlı tur atamayıp sonuncu olurken pist üstünde kalan Rob Huff 13. sıralarda seansı tamamladılar.

Maria De Villota’dan sonra WTCC’de yarışacak 2. kadın pilot olan Sabine Schmitz, Münnich Motorsports’un Chevrolet’i ile 15. sırada yarışa başlayacak.

WTCC Nordschleife’de yarışlar ADAC Zurich 24 Saat yarışı nedeniyle Pazar yerine Cumartesi yapılacak.11.45 ve 12.45’deki 3’er turluk yarışları Eurosport’tan takip edebilirsiniz.

WTCC 15 Nordy Q


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir