Audi’nin F1 Projesi Strateji Grubunda Masaya Yatırıldı

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere dün gerçekleştirilen Strateji Grubu toplantısında görüşülen konulardan birisi de Volkswagen-Audi grubunun Formula 1’e olan ilgisiydi.

Son günlerde VW-Audi’nin gelecek senelerde Formula 1’e girmeyi ciddi bir şekilde değerlendirdiği iddia ediliyor.

Almanya’nın önde gelen F1 yorumcularından Ralf Mach Audi’nin motor kurallarında stabilite olması halinde Formula 1’e gireceğini iddia etti.

Ancak Bernie Ecclestone’nin kurallarda ciddi değişiklikler yaparak motor gücü ile sesini arttırmayı istediği biliniyor.

Formula 1’in diğer motor üreticileri de gelecek planlarını yakından takip ediyorlar. Kağıt üzerinde mevcut motor kurallarının 2020’ye kadar uygulanması gerekiyor.

Red Bull’un motor partneri Renault’nun  F1’e olan adanmışlığını gözden geçirdiği biliniyor. Bach “Yakın isimler Renault’nun bu şekilde devam etmesinin pek mümkün olmadığını söylüyorlar.” dedi.

 


Yorumlar

“Audi’nin F1 Projesi Strateji Grubunda Masaya Yatırıldı” için 3 yanıt

  1. bu kurallarla bişey olmaz kağıt üzerinde 2020 ye kadar şampiyonluk mercedese hediye edilmiş demek olur .. ya gelişim serbest olur güçlü olan iyi çalışan kazanır yada sürünerek yok olur gider f1 bernie de salak salak işlere önce olur verip sonra değiştirmeye çalışıyor istese istediğini getirir istediğini kaldırır ama .. işte yalandan ses istiyormuş gibi yapıyor bence … audi de motorlar böyle olursa geliriz demeye getirmiş resmen … gelişim serbest olsun v6 turbo olsun ama gelişim olsun birileri kelekten şampiyon olmasın sürekli …

  2. Akıllılarsa gelmezler…Neredeyse her sezon (hatta sezon içinde bile) bu kadar çok kural değiştirilen bir organizayona mantıklı bir firma sonradan dahil olmaz…

  3. Formula 1 de bir söylenti çıkmışsa %90 gerçekleşir. Audi -VW F1 e hayırlı olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir