2006 Monaco: Raikkonen Yarış Dışı Kalıyor


Yorumlar

“2006 Monaco: Raikkonen Yarış Dışı Kalıyor” için 22 yanıt

  1. hktn_ferrari avatarı

    mıchael rascase de o hareketi yapmasa bu yarışı kazanırdı…22>>>>>5 seyretmeye değer bir tırmanıştı.:)

  2. Bu arada sagol dondurma alacak param var cok sukur.
    F1in salt yaris olmadigini daha cok politika oldugunu bilmemiz lazim.Uzun sure Ferrari kendi yapamadigi veya taklit edemedigi seyleri yasaklatti.Veto yetkisi vardi kurallari.Fiarrari vardi.Berilyum,Viraj ici fren sistemi kutle.amortisoru.Lastik degisikligi ilk aklima gelenler.Ne zamana kadar.Alternatif seri kurmaya kalkanlarin yaninda yer alana kadar.Ferrari ve Mclarenin burnu halen surtuluyor.
    Motor ozelinde Berilyum yasagindan en cok Mercedes ve Pejo etkilendi.Berilyum aluminyumdam hafif celikten saglam bir egzotik materyal.Bunu pistonlarda kullaniyorlardi.Sonra Mahle uretimi hazir piston kullanmaya basladilar. Bir turlu dayaniklilik sorunu cozulmedi.Ikinci sebep surekli gelisim.1995te 690 hp olan motor 2005te 938 hpye ulasti.900 hp ile belki hic patlamazdi.Ama 890 hp gucundeki Reno karsisinda sansi ne olurdu bilinmez.F1e ikinci olmak icin girilmez.Son sinira kadar zorlarsiniz.

  3. Tabi sonuçta 2005-2006 sezonlarında sıkça yaşandığı üzere, Kimi veya Schumi’nin kalmasıyla süper pilot Alonso tarafından kazanılmış bir yarış daha…

    1. Sen önce aç yarışı bir izle.Alonso yarışa polden başladı ve zaten liderdi.Olayın olduğu zamanda liderdi başta da liderdi sonda da liderdi.Şuminin kalmasına gelince meşhur rascasse faciası yüzünden en sondan başladı.

      1. Kapak boyle bir sey sanirim 🙂

    2. Santander

    3. Bu adamın başkalarının sorunlarıyla aldığı galibiyetler ile 2 şampiyonluk yaşamış olması inanılır gibi değil. Hiç utanmadan üstüne bir de crashgate ile Singapuru kazandı ya, diyecek laf yok.

      1. https://www.youtube.com/watch?v=KR1AMr_29ec

        Yeteneklerini arkasında bırakan dondurmacı :))) Bunu mu övüyorsun ))))

  4. Dondurma olayı Malezya 2009’du. Buradaki olay, (eğer olaysa bence gayet normal) Kimi’nin araçtan çıkıp yatına gitmesiydi. Ayrıca evet, sorun motor değildi, ısı kalkanının erimesi sonucu kablolar yanmış ve motora giden elektrik kesilmişti. Hatta aynı sorun antrenmanda da olmuştu.

  5. Dondurma olayi bu yarista olmustu diye hatirliyorum.Kendisi ile epey akraba olmustum o donemde.
    Baliklama dalacaklar icin soyleyeyim.Sorun motor kaynakli degildi.
    Motor aractan inene kadar calisiyordu.

    1. Tabi Kimi akşamdan mangalı aracın arkasında unutmuş ondan kaynaklanıyordu sorun haklısın. Tencereye koyulan mısır bile Mercedes motoru kadar patlamıyordu o yıllarda… Adamın ne suçu var burada da acaba adamla akraba olma ihtiyacı hissettin? Sorun motor kaynaklı değilmiş? Motor yanar ama genelde zaten sorumlusu Mercedes olmaz. Ki her halükarda Mercedes kaynaklıydı sorun. Soğutma yetersizliğinden desek bile ki bu aslında mazeret sayılamaz bütün araçlar benzer miktarda soğutma oranına sahiptir.
      Ayrıca birşeyi çok merak ediyorum. Size ne bu adamın yediği dondurmadan içtiği votkadan? Adamın yarışı bitmiş. Sorunun ne olduğu belli ne kadar sık olduğu da belli hadi frende arıza yaşasa dersin ki sezonda bir yada iki sezonda bir oluyor adam garaja dönüp bunu incelemeli ancak adam artık o kadar bıkmış ki Mercedes motorundan umurunda bile değil ne olup bittiği. – ki sonuna kadar haklı –
      Malezya’da ara.tan inip dondurma yemiş. E yer arkadaş size ne bir magnum alıp yiyemiyorsan buyur gel Denizli’ye sana söz en kral dondurmayı seve seve ikram ederim yeter ki böyle gereksiz muhabbetlere takılmayın.

      1. Olta yada ag kullanmaya gerek yok direkt tekneye atliyorlar.
        Raikkonen 2009da hangi takimin pilotuydu Mercedes motoruna kizip dondurma yesin?
        Takimin pilotu arac arizalaninca garaja bile ugramayinca ne diyecektim.Saydirdim tabii.Cok saygi duyardim aninda sildim.Ayrica o tarihlerde coktan Alonso ile anlasilmisti.Cokta tin yani.Hepi topu Fia tarafindan verilmis bir sampiyonlugu var.
        2005ten sonra Mario Ilienden kurtulduk.Simdi Renoda.Kapis?
        O gittikten sonra patlamayi birakti.Bu yarista cevaben verilen yorumu okursan sebep hakkinda bilgilenebilirsin.

        1. @crasher‘in dedidiği gibi bu durumlarda Kimi’nin hiçbir suçu yokken neden akraba oldun anlamadım. Illmor’un ya da Mercedes’in Kimi’ye 2 şampiyonluk borcu var tabi motorla ilgisi olmayan kopan kanatlar, kırılan süspansiyonlar da var işin içinde.

          1. Eskiden F1 tutkulu bir seydi.Sabah beste yaris jzlemek icin o gece uyunmazdi.Hop oturup hop kalkardik.Mesela Maldano veya Grossjean gibi adamlar o yillarda kesin dayak yerdi.Takimi destekliyorsun arac arizalanmis pilot banane havasinda.O arac icin gece gunduz calisan insanlar var.Bu durumda kalayi basiyorsun dogal olarak.Siz adami seviyorsunuz.Ben gicik oluyorum hepsi bu.

            1. geçen sene Hamilton fren veya motor yüzünden yarış dışı kalınca hamiltona mı sövdün yani ?

              “Siz adami seviyorsunuz.Ben gicik oluyorum hepsi bu.”

              burda doğruyu söylemişsin sen gıcık olduğun için suçsuz da olsa adama sövmüşsün hepsi bu …

              ayrıca yukarıda fia tarafından verilmiş bir şampiyonluğu var vs demişsin de kusura bakma ama o zaman mercedesin şampiyonluğu ve hamiltonun aldığı ve bu sene alacağı hatta olası 2016 da alacağı şampiyonluk kimin hediyesi ? arkadaş bu adam size ne etti de nefretiniz bu derece gözünüzü kör etti ?

              1. Hamilton ve Rosberg carpisinca ikisine de sovdum.Gecen hafta takim emrine ragmen zorlarken besinci yarisini cikaran motorlar patlasaydi da soverdim.Pilot tapicisi degilim.Gecen yilki Mercedes araci ile Maldonado bile sampiyon olabilirdi.Zaten takimda tekrari halinde ikinizide kovarim mesajini verince duzeldiler.Aslinda Kimi umrumda bile degil.Arada pilotseverlerin ucmus yorumlarini okuyunca mudahil oluyorum.

              2. tamam işte buradaki arkadaşların da benim de sana cevap vermemizin nedeni de aynı şeye çıkıyor zaten diyosun ki ham rosberg çarpışınca sövdün bu normal takım emrine rağmen zorlayıp da motor patlatsaydı söverdim bu da tamam ama pilotun elinde olmayan sebeplerden dolayı yarış dışı kalmasına sövmen abes kaçmış ha yinede söversin ağız senin ağzın 🙂 orası ayrı …

            2. Arkadaş ona söverim buna söverim diye yarış mı izlenir, yanlış gelmişin sen git maç izle, at yarışı falan izle, söv dur sabaha kadar. motor patladı diye pilota söverim ne ki? Kimiye gıcığım ne ki?
              mercedes dışındaki patlamayan motorlara söv ya da daha mantıklı.

              1. Ben diyorum ki adam garaja donmeyip yatina gjtti.Lakayit tavirlarina kizdim.O donem Mclaren taraftariydim.Bu yuzden kendisine gicik olmaya basladim.

  6. Kiminin yarış dışı olmasıyla falonso tarafından kazanılmış(!) lanet bir yarış daha…

    1. İftiracılar sizi.Kimi yarış dışı kalmasa bile o yarışı kazanamazdı..Önce izle sonra konuş.Bilmeden sallama.
      hatta senin süper pilot yarıştan sonra yatın üstünde votka içerken dedi ki: Bu araç çok yavaş benden yarış kazanmamı beklemeyin dedi.

  7. bahtsız bedevi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir