F1’de Müşteri Araçlarına Kapı Aralanıyor mu?

yazar:

kategori:

Autosport’un haberine göre, dün gerçekleştirilen Strateji Grubu toplantısında maliyetlerin azaltılması planları ertelenmiş görünüyor ve Formula 1’de müşteri araçlarına kapı aralanıyor.

Başlangıçta, rüzgar tünellerinin yasaklanması ve CFD’ye geçiş gibi yıllık 15-20 milyon dolar tasarruf getirecek önlemler planlanıyordu. Ayrıca, takımların motor üreticilerine yaptıkları ödemelerin de gözden geçirilmesi konusu tekrar gündeme geldi. Takımlar bu konuda daha fazla tasarruf yapmak istiyorlar. Ek olarak, takımlar arasında paylaştırılan gelirlerin de daha adil şekilde revize edilmesi gündemdeydi.

Ancak Bernie Eccletsone, Jean Todt ve Ferrari, Mercedes, McLaren, Red Bull, Williams ve Force India takım patronlarının katıldığı toplantıda bu görüşler bir kenara bırakıldı ve müşteri araçları fikri de yeniden masaya yatırıldı.

Anlaşılan o ki, şampiyonadaki 4 ana takım Ferrari, Mercedes, Red Bull ve McLaren bu konuda inceleme yaparak fizibilite raporu sunacak. Bu konunun griddeki bağımsız takımları memnun etmeyeceği ve önümüzdeki haftalarda ve aylarda sıkı bir şekilde tartışılacağı düşünülüyor.

Ayrıca Strateji Grubu, takımların bu sezon beş motor kullanma teklifini de reddetmiş görünüyor.

Beş motor kullanımı teklifinin mart ayında Malezya’da takımlar tarafından ortak bir kararla kabul edildiği belirtilmişti ancak nihai karar dört motor kuralıyla devam edilmesi yönünde oldu. Bu kararın şimdiden 4 motor kullanan Red Bull gibi takımları olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Horner geçtiğimiz günlerde, “Beş motor ya da sekiz motor, bizim için fark etmez. Bizim bu sezon sekizinci, dokuzuncu motoru kullanmamız kaçınılmaz.” diye konuşmuştu.

FIA’nın Strateji Grubu’nun aldığı kararları cuma günü detaylı biçimde duyurması bekleniyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir