Williams: V6 Motorlar V8’lere Göre Maliyeti İki Katına Çıkardı

yazar:

kategori:

Williams F1 takımı finans direktörü, V8’lerden V6’lara geçilmesinin ardından maliyetin iki katına çıktığını söylüyor.

2013 yılının ardından maliyeti yaklaşık olarak 5 milyon poundu gören 2.4 litrelik V8 motorlardan V6 motorlara geçildi ve takımlar yeni motorlara yaklaşık olarak 15-20 milyon pound harcıyorlar.

Williams, mali giderleri azaltmak için yapılan bu hamlenin ardından maliyetlerin artmasından dolayı hayal kırıklığı yaşıyor.

Finans direktörü Alan Kinch “Maliyetler yaklaşık olarak 20 milyon pounda kadar yükseldi ve geçmiş yıllara göre 3 katına çıktı. En büyük gider güç ünitesinin maliyeti. Şuanda en büyük artış bu alanda. Yani, yeni V6 hibrid motorlar geleneksel V8 motora esasen güç ünitesi maliyetini iki katına çıkardı ve bu büyük bir sorun”

“Şuanda Mercedes ile uzun vadeli bir anlaşmamız var. Yıl boyunca herşeyin istikrarlı oranlarda gittiğini söyleyemem. Belki de gelecekte maliyetler daha da yükselebilr” dedi.


Yorumlar

“Williams: V6 Motorlar V8’lere Göre Maliyeti İki Katına Çıkardı” için 7 yanıt

  1. birakin f1 in yakasini takimlar istedigini yapsin. tamam en dusuk butceli takima gore ayarlansin hersey ancak v6 ne ki v12 ye kadar serbest olsun. g-force serb3st olsun. ayrica ses de ciksin 🙂

  2. Teknolojı gelısımı,malıyet safsatası yaptılar gördüler bi b.k a yaramadıgını yenı motorların…

  3. bu haliyle en azından teknoloji gelişiyor. bu takımları bedavaya yarıştırsaalr da o hep koz olarak kullandıkları ruh geri gelmeyecek.
    her sorunun kaynağı v8 v10 muş gibi susmadılar bir türlü sonunda kendi kendine dönen araçlarla kendilerini izleyecekler

  4. V8 ler 8 milyon du sanırım. Onun güncellenmiş hali 10-12 milyon olsun gene daha ucuz ve taraftarların %90’ı bunu istiyor. Sizin derdiniz sporu kurtarmak veya maliyetleri düşürmek değil.
    Ve yanlış hatırlıyor olabilirim ama V8’lerde 8 motor hakkı vardı yani 4 motor daha fazla. Birde maliyet diyorlar 4 motora 15-20 milyon verirsiniz ondan sonra zarar ediyoruz. Sizin markanızın değerine de buna göz yuman Bernie ve FIA’ya da lanet olsun.

    1. Onur Gentas avatarı

      Doğrudur. 2008 yılına kadar her araç aynı motorla 2 yarış bitirmesi gerekiyordu. Daha sonra sezon boyunca 8 motor sınırlaması getirildi. 4 motor bazı takımlar için gerçekten çok az. En azından 2 sene 5 motor olarak kalmalıydı.

  5. vw-tdi-power avatarı

    Parası olan V6 kullansın, isteyen atmosferik V8,V10,V12 ne uygun görülürse onu kullansın şu spora ruhunu geri verin!

  6. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Yani maliyetler fasa fiso herkes kendi çıkarının derdinde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir