"Yalnızca Hızlı Bir Araç Rosberg'i Takımda Tutar"

yazar:

kategori:

Williams takımı ile birlikte Patrick Head de, eğer Nico Rosberg’ başa güreşen bir araç veremedikleri takdirde grove kökenli takımın Alman pilotu kaybedebileceğini kabul etti.

22 yaşındaki Rosberg, Toyota motoru destekli takımla olan sözleşmesini gelecek sezonun sonuna kadar uzatmuş durumda. Alman pilot ön sıralarda mücadele durumda olmadığı takdirde kendisine alternatif durumlar arayacağı konusunda takımı uyardı.

Mclaren Mercedes takımı daha önce 2008 sezonu için Rosberg ile ilgilendiğini açıklamış fakat Head ve takım patronu Sir Frank Williams, Nico kalitesindeki bir pilotun istekleri doğrultusunda üst sıralara oynayan takım hale gelmek için çalışacaklarını aöıklamıştı.

Head McLaren spekülasyonlarını kabul ediyor fakat kendilerinin de Alman pilotun gitmesine izin vermeyecekleri konusunda açık olduklarında ısrarcı davrandıklarını söyledi.

İngiliz takımının deneyimli patronu ayrıca Rosberg’in Formula 1 çevresinden gelen takdirden sonsuza kadar memnun olmayacağını belirtti.

" Başarılı bir pilot olduğunu çok iyi bir şekilde kanıtladı ve biz de aynı derecede başarılı bir takım olarak döneceğimiz konusunda söz veriyoruz."

Oxfordshire kökenli Williams Formula 1 tarihinin en başarılı takımlarından birisi fakat 1997 tarihinden bu yana şampiyonluk sevinci yaşayamadılar. Williams ayrıca 2004 yılından bu yana yarış birinciliği de elde edemedi.

İsviçre’nin uzman yayın kurumu Motorsport Aktuell’e konuşan Head, Rosberg ile ilgili olarak şunları söyledi: " O’na daha iyi bir araç vermemiz gerekiyor. Eğer bunu yapmayı başaramazsak, eminim ki spekülasyonlar tekrar başlayacak. Daha sonrasında hikayenin farklı bir şekilde gelişeceği mümkün."


Yorumlar

  1. zaten ben en fazla 1 sene daha kalır diyorum Williams ta…ama Mc Laren kardeşinde dediği gib gider ama mclaren e değil.Allah korusun ya…eğer ferrari den başka bir takıma giderse f1 bir süre ara vermek zorunda kalabilirim…sakın ha….bana göre schumi den sonra f1 de gerçek bir şampiyon olabilecek tek pilot şu anda rosberg tir. tabbiiii bu benim kişisen görüşüm…kimse katılmak zorunda değil…gerek karizması gerek yarış stiliyle f1 in çehresini değiştirecektir ferrari ye geçtiğinde…..yine söylüyorum bazıları hemen atlamasın yo0k efendim hamilton falan demesinler bu benim kendi görüşüm…size göre hamilton dur bana göre rosberg tir.zaman da kimin haklı olduğunu umarım ortaya çıkaracaktır….

  2. Gider AMA McLAren'e değil!

  3. Ona iyi araba vermemiz gerekiyor yoksa gider. Durumu özetleyen cümle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir