BMW: "F1.08 İle Daha Yapacak Çok İş Var"

yazar:

kategori:

BMW Sauber pilot ikilisi Nick Heidfeld ve Robert Kubica, yeni araçları F1.08’in erken oluşan denge problemlerini geliştirme başlamalarıana rağmen hala gelişime ihtiyacı olduğunu düşündüklerini söyledi.

2008 sezonunda mücadele edecek olan araçte bazı zorluklar yaşanmıştı ve pilotlar denge sorunundan şikayetçiydiler. Fakat geçen haftaki Barcelona testlerinden bu yana ilerleme kaydettikleri ve pilotların durumdan memnun oldukları görüldü.

Tur zamanları takıma bazı izlenimlerin oluşmasına yardımcı olmasına rağmen, Heidfeld ve Kubica eğer bu sezon hedeflerine ulaşmak istiyorlarsa ileriye dönük daha büyük adımların atılması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

autosport.com’a konuşan Heidfeld şunları söyledi: " Araç hakkında biraz daha fazla şey öğrendik ve biraz daha rekabetçi olduğunu söyleyebilirim. Henüz istediğim istikrara sahip ya da istediğim kadar iyi bir araç olmamasına rağmen aracı daha iyi bir konuma getirebiliriz. Genel olarak hala ümit ettiğimiz ya da beklentilerimizin karşılandığı bir durum yok. Fakat en azından şu anda rahat bir pencereden bakıyoruz olaya."

Gelecek hafta Jerez’de gerçekleştirilecek testlerde takımın makul bir ilerleme kaydettiğini kanıtlayıp kanıtlayamayacağı sorulduğunda, Heidfeld şunları söyledi: " Sorun, makul ölçünün alnamı nedir? Çabuk olmak istiyoruz. Nasıl yaptığımızı söylemek için çok erken, aracın henüz yeterli kadar iyi olmadığını söylememiz gibi. Barcelona’da biraz daha iyi gibi görüdndü. Fakat ilk yarışa gelene kadar birçok değişiklik olacak ve tahmin yapmak için çok erken."

Kubica ise takımın yüzyüze kaldığı sorunlar ile ilgili olarak biraz daha felsefik fakat BMW’nin sorunu çözeceği konusunda son derece kararlı.

" Gördüğümüz kadarıyla biraz hayal kırıklığı yaşadığımızı düşünüyorum. Fakat bunu şimdi görmek daha sonra görmekten daha iyi. Şu anda nereye,hangi yöne gitmemiz gerektiğini biliyoruz. Geliştirme çalışmalarına devam edeceğiz."

" Aynı noktada geçen seneyle oranla diğer takımların performansı ile karşılaştırdığımızda daha iyi bir durumda olduğumuzu düşünüyorum. Elbette başarma isteğimiz çok yüksek çünkü geçen sene gibi iyi bir sezonun ardından hedef yükselttik. Bu yüzden mümkün olduğunca çok çalışmamız gerekiyor, ilerleme için özellikle şimdi. Melbourne’de istediğimiz hızda olacağımızı ümit ediyorum."

" Burada üst makamdaki çalışanlar nasıl daha hızlı bir araç yapabileceklerini biliyorlar. Geçen sene ne kadar iyi bir kadroya ve araca sahip olduğumuzu gösterdik. Şimdi bunu tekrar etmek zorundayız."

" Yeni aracın bu potansiyele sahip olduğu konusunda eminim şimdi sadece mümkün olduğunca çok çalışmamız gerekiyor. Hazır olacağımız konusunda ikna olmuş durumdayım."

Kubica yeni aracın F1.07’e oranla açık bir şekilde ilerle kaydettiğini ve daha iyi bir fren dengesine sahip olduğunu söyledi.

" Bence geçen sene bazı şeyleri gözden kaçırdık. Çünkü aracın daha istikrarlı ve elektronik sistemler olmadan frenleme esnasında daha dengeli olduğunu düşünüyorum. Geçen seneye göre daha istikrarlı buldum."

" Aracın nerede sonlanacağını düşünmek yerine viraja bakarak aracı nereye yerleştireceğimi görerek kullanabiliyorum. Fren sistemindeki denge problemi yüzünden daha önce bunu yapamıyordum."


Yorumlar

  1. 5 hafta sonra herkesin sezon başındaki hızı belli olacak nasıl olsa şimdiden germeye gerilmeye gerek yok, sezon içinde nasıl gelişirler hep beraber göreceğiz. ferrari ve mclarenin şuan önde olduğu muhakkak, renault ve bmw'nin onlara yetişmesi için geçen sene aralarındaki farka ek olarak ferrari ve mclarenin bu seneki gelişimleri kadar aracı geliştirmeleri lazım, bunu yapabilecekler mi? cevabı 5 hafta sonra göreceğiz 🙂

  2. Burda BMW den bahsediyoruz reno dan değil. Herkes çapını bilsin.

  3. walla yasING RENAULT BMW redbull toyotayla kapışır reno super aguri ve force india ile kapışır dediklerimi iyi bir düşün reno bitti FİNİSHHH tamammı BMW mclaren ve ferrari ile kapışmaya devam edecek siz ise son sıralarda mücadele edeceksiniz tamammı ve f1'in en güzel görünümlü aracına biraz saygı duyun

  4. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    ben bmwnın zırve mucadelesı verecgını zannetmyrm bmw bu sene wıllıams ve redbulla kapısır dıye tahmın edyrm kısısel dusuncemdr bu sene zırveyı 3 takım zorluycak ferrari mclaren ve renault umarım wıllıamsta bu 3luye eklenır:D

  5. Ben katılamıyorum ne yazık ki.. Çok saçma ve çirkin bir tasarım bana kalırsa. İşin kötü yanı geçen sene Honda'da çalışan önemli bir mühendis BMW'ye geçti ve hatırlarsanız geçen sene testlerde Honda burunda fil kulaklarına benzer şeyler denemişti, yani şu andaki BMW'nin burnuna taktığı kanatların bir türevi. Ve tesadüf o ki, geçen sene denge probleminden bütün sezon inim inim inleyen Honda'nın hastalığı BMW'ye bulaşmış gözüküyor..

  6. Ne olursa olsun BMW pistlerdeki en garip ve sıradışı araç. Burundaki kanat süper mesela.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir