Hamilton, Massa'yla Tekrar Mücadele Etmek İçin Sabırsızlanıyor

yazar:

kategori:

Dün padokta Massa ile kucaklaşan Hamilton “Massa’ya hoş geldin demek istiyorum.”

“Onu tekrar görmek harika. Aramızdan kaybolduğundan beri onu görmedim. Spor onu özledi ve onunla mücadeleyi özledim.”

“Bu yüzden gelecek sene onu tekrar pistte görmek  ve tekrar harika mücadele etmek için sabırsızlanıyorum.” dedi.

MClaren Takım Patronu Martin Whitmarsh da “Onun gelecek sene rekabetçi olacağını anlamak için 30 sn geçirmeniz yeterli.”

“Ne kadar zor küçük bir adam. Şu anda bile iyi görünüyor ve bu Formula 1 için harika.”

“Geçen sene harika bir yarış çıkardı ve Lewis ile harika mücadele etti ve onun geri dönmesi harika. Bu yüzden gelecek sene heyecanlı olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Massa mı geçiş yapamıyor?Git bir araştır 2007de en çok geçişi kim yapmış?

  2. Şu Serhan'ın da devamlı söylediği imaj meselesine takılmamak lazım. Schumacher, Todt'un postalanmasıyla zarar görmeyen imaj Massa
    ile hiç görmez. Ki sonrasında da çok büyük hatalar yaptılar. Yine ortada büyük bir Scuderia Ferrari markası var. Massa bir gelecek
    planıydı riskleriyle beraber devam ettirmeye karar verdiler. Zati halinde Fisi boş yere seçilmedi. Ferrari sağlam adımlar atıyor.
    Bir komplikasyon durumunda veya başka bir problemde 3-2 değişimi yapılabilinecek. Kriz oluşmadan Fisi 2 nci pilotluğu başarıyla
    yapabilecek biri. Sonuç olarak Ferrari risk planlamasını iyi yapıyor ve Massa olayı imajı çok etkilemezdi. Biraz tartışılır sonra unutturulup
    giderdi. Scuderia harici Ferrari markası böyle şeylerle zedelenmeyip büyümeye devam ediyor zaten. Ferrari severlerin çok umrunda olmazdı.
    Massa'ya destek verilmesine herkez çok sevindi.

  3. arkadaslar ferrari daha az tazminatla massayı takımdan gönderebilirdi .fakat ferrari icin sürerken kaza yapmıs bir pilotun ferrariden gönderilmesi demek,bütün dünyada ferrari rinin imajına ciddi zarar verirdi .Hem massa ucuza calısan hem iyi pilot fakat bir kimi ,yada lewis ,yada alonso değil .ferrari sunu kesinlikle biliyor .tek pilota oynamak her zaman kazandırır .schumi devam etseydi kimse massanın ikinci pilotlugunu yadırgamıyacaktı. ama sunu söyleyeyimki massa rubensin yerine yetistirilmis ferrari programının devamı .Fakat massa özellikle 2008 cok güzel gelisim gösterdi ve rubens gibi olmayacagını isaretini verdi.duygusallıgı bir kenara bırakırsak su anki durum massa biraz daha gelismesi gerekiyor ,görüntü bu; birde 2010 basarili olamassa kredisi var kaza gecirdi ,alısamadı denecek .ama alonso kaza gecirmis bir massaya yenilirse karizma gidecek.

  4. ferzan, basarili tespitlerde bulunmussun. tebrikler.

  5. İnşallah kızmazsanız cümlelerinizle bir bakış atmak isterim. Massa'nın pilot kategorisi ile ilgili düşüncenizi belirtmişsiniz. Şöyle dersek, Ferrarideki kriz zamanlarında (2006) bile kovulmayıp kalması, Ferrari'de yarışıyor olması, üzerine yatırım yapılıyor olması dahası böyle bir kaza sonucu geleceğe yönelik risk olmasına rağmen kendisine desteğin hiç azalmayışı onun diğer pilotlar(Weber) ile seviyesini düşündürüyor. Dahası mücadele ve sporda en önemli şey olan istatistiklere bakıldığında onun diğerlerinden 1 gömlek yukarda olduğu daha doğrusu en üst seviyede görülen pilotlardan aşağıda olmadığı durumu görülebiliyor. Ters yönde ve bazı pistlerde açık bir üstünlük göstermiş olması (biyolojik olarak böyle pistlerde bir avantajı varmı hep merak etmişimdir), aldığı puanlar da yeteneğini gösteriyor. Evet yarışlarda en hızlı turlara imza attığını pek görmüyoruz. Fakat ben önden başladığı yarışlarda rahat kazanabilmek için farkı açabildiğini gördüm. Dahası yarışı 1 nci bitirmek için devamlı en hızlı turlara
    imza atılmasının gerekli olmadığını istatistiklerde görebiliyorum. Sıralama turlarında da en hızlı olabildiğini gördük.
    Geriden başlama ile ilgilide yetenek dahilinde aracınız ile alakalı bir durum olduğu görülebilir. Amacınızı yerine getiremeyen bir araç ile yükselemezsiniz, herhangi bir pilot büyük bir yükseliş gösteriyorsa mutlaka aracı da bunu sağlayabilecek seviyededir sanırım. Ayrıca tarih boyunca 1 gömlek yukarı sınıflandırması yapılan pilotların geriden yükselmesi gösterilir fakat diğerlerinin de hızlı araçlar ile bunu yapabildiğini pek çok defa gördük fakat pek akıllarda kalıcı olmuyor.

  6. bazı arkadaslar bana kızabilir ama bence massa hamilton ve alonso ve kimi'den bir gömlek asagı bir pilot bence o weber ve button sınıfından. sadece bazı pistlerde gercekten hızlı oluyor ama istikrarlı degil .üstelik birde gecis konusunda becerikli bir pilot degil kendisi .simdi arkadaslar bazı geriden basladıgı yarısları örnek verebilirler ,örnegin 2007 avustralyada massanın altındaki arac herkesten anormal hızlı idi bu gibi seyler sizi yanıltmasın .Ayrıca massanın tek turluk performansı güzel fakat yarıs genelinde hızlı değil .alonso tek turda istedigi ayarı yakalarsa yarıstada massa'yı rahat gecer. Massanın alonsyou gecmesini bekleyen arkadaslar burada hava alabilirler .Massanın alonsoyu gecmesi icin 2008 deki gibi bir gelsiim göstermesine devam etmesi lazım.yani biraz daha gelismesi gerekiyor.

  7. burak bocek avatarı

    Şu zamanı ileri alabilsek ve kıyasıya rekabeti görsek.Müthiş olucak inşallah.Bide beklediklerimizin tersi oluyormuş:)

  8. ayrıca massayıda gerçekten çok özledim.schumacher f1'i bıraktığından beri bir tek massayı çok seviyorum.birde vetteli.2010 da massa ve ferrarinin şampiyon olmasını istiyorum.inşallah ilerleyen zamanlarda da massa ve vettel ferraride yarışırlar.gerçekten harika olur.

  9. söylenenlere katılıyorum.2010 da şampiyonluk için massa çok rekabetçi olacak.tabi alonsoda.araçta iyi olursa ferrariyi kimse durduramaz.2010 gerçekten çok güzel olacak.gerisini diğer takımlar düşünsün.

  10. kesinlikle bizde sizin mücadelenizi sabırsızlıkla bekliyoruz macaristanda 2008 de massanın hamiltona yaptığı geçiş süperdii kalkışda ama sonu hüsran :d

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir