Ecclestone Motorları Değiştirme Konusundan Vazgeçmiş Değil

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, geçen seneden beri Formula 1’de kullanılan motorların değiştirilmesi konusundan vazgeçmiş değil.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Strateji Grubu toplantısında 2017’den itibaren devreye girmesi planlanan bazı önemli değişiklikler konusunda anlaşıldı. Ancak bu toplantıda motorların değiştirilmesi kararı alınmadı.

Williams’ın finans direktörü olan Alan Kinch, V8 motorlardan turbo V6 motorlara geçişin harcamaları iki kat arttırdığını düşünüyor. Ecclestone da hem daha pahalı olması hem de sessiz olması nedeniyle yeni motorlara karşı çıkıyor.

Autosprint’e konuşan Ecclestone “Bir çok şeyi değiştirmek istiyorum.”

“Bugünkü formülde motorlar en önemli şey. F1’in motorlar konusunda çok karmaşık olması gerektiğini düşünmüyorum.”

“İsmini vermek istemediğim ancak büyük bir üreticide çalışan arkadaşım, F1’de kullanılan teknik çözümlerin asla yol araçlarında kullanılmayacağını söyledi.”

“Bu motorlar Formula 1’e de yardımcı olmuyor. Gösteriye yardımcı olmuyor. Sponsor ve yatırımcı bulmakta zorlanan takımlara yardımcı olmuyor. Takımlar eskiye göre 2 kat fazla ödemek zorundalar.”

“Tabi ki F1’de farklı motorları daha ucuza kullanıp aynı performansı almak mümkün ancak motor üreticileri bunu istemiyor.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Ecclestone Motorları Değiştirme Konusundan Vazgeçmiş Değil” için 13 yanıt

  1. bu arada bu Ecclestone ne zaman geberecek ki yawww, aklı başı hala yerinde ecnebinin hee….

  2. Biz türklerin el atması lazım egzozun içine ufa pervane katalım üfledikçe ince ses çıkarsın 🙂 🙂

  3. V8 ve ya V10 motorlar gelsin bunlar elektrikli süpürge gibi ya.

  4. Bernie haklı hiç bir zaman binek otomobillerde kullanılmayacak motorlar f1i bize zehir ediyor sırf mercedes memun kalsın f1 den çekilmesin diye.

  5. Şimdiye kadar harcadığınız parayla V10 motorları geliştirseydiniz 1,5 Lt benzinle yarışı bitirirdiniz. Neyin ekonomisi. Andaval bunlar arkadaş. TV nin sesini köklüyorum bir gram motor sesi duyamıyorum. Eski motor seslerini artık kendim çıkararak tatmin oluyorum. VİİİİİİİİİİİİİİİİİUUVVVVV. AYIPTIR BEE. Bize de yazık.

  6. Motorlar çok kötü sayılmaz ama yakıt akış limitini genişletmeleri şart. Ayrıca ses için egsoz çalışmaları yapılmalı.

    1. Bizim burda şahinlere egzozun içine ufak pervane gibi bişey yerleştiriolar üfledikçe f1 sesi çıkıyor illa biz Türklermi el atalım

  7. Bernie’nin bile eli kolu bağlıysa biz bırakalım bu işi.

  8. ya kaldırıver yakıt akış limitini, yardırsınlar

  9. Formül aslında çok basit, Ferrari dışında ki tüm motor üreticilerini F1’de takım olarak yarıştırmayacaksın, 10 sene öncede aynı şeyi düşünüyordum şimdide aynı şeyi düşünüyorum. F1 büyük üreticilerin gövde gösterisi yaptıkları yer olmamalı, yoksa Bmw’yi de kaybedersin, Toyota’yı da kaybedersin, Honda’yı da kaybedersin. Vw gelmez, Renault ayrılmayı düşünür.. Büyük üreticiler garaj takımlarına sadece motor sağlamalı ve bu motorların maliyeti yıllık 5 milyon doları geçmemeli. Bak o zaman ortalık nasıl şenleniyor, garaj takımları F1’in baş aktörüdür, diğer hepsi geçici heves..

    Yol araçları için gelişimmi istiyorsunuz? Gidin Ar-ge merkezlerinizde yapın abicim..

    1. Onur Gentas avatarı

      Kesinlikle katılıyorum. Motor üreticilerin sayısının da mutlaka artması gerekiyor. Honda’ya kızsakta geri dönmesi bana göre çok önemli.

  10. Ya başlatma üreticilerin isteyip istemediğini F1’e yakışan bir motor getirin artık.

  11. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Ya parayı seviyorsan değiştir şu motorları canı cehenneme mercedesin charleee

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir