“Sainz Verstappen’den Daha Çok Etkiledi”

yazar:

kategori:

Formula 1’in önde gelen isimlerine göre Toro Rosso çaylaklarından Carlos Sainz, takım arkadaşı ve diğer çaylak isimlere göre şu ana kadar daha etkileyiciydi.

Geçen sene Formula Renault 3.5’ta şampiyon olarak Formula 1’e giriş yapan 20 yaşındaki Sainz, yarışlar başlamadan önce medyada 17 yaşındaki takım arkadaşı Max Verstappen’e göre daha az yer buldu.

Ancak yarışlar başladıktan sonra Sainz performansıyla etkilemeyi başardı.

Jenson Button “Herkes Verstappen hakkında konuşuyor ve o çok hızlı ancak onun takım arkadaşı Carlos ile oturduğumda onun çok zeki olduğunu gördüm. O sadece hızlı değil aynı zamanda diğer özelliklere de sahip.”

“Gerçekten zeki birisi ve bu sporda fark yaratabilir. Bu yüzden Carlos’un olgunluğundan etkilendim ve sezon içerisinde bunu gösterecek. Zor zamanlar geçirdiklerinde onun gücü ortaya çıkacak.” dedi.

Nigel Roebuck “Ondan etkilendim. Maurice Hamilton herkesin Verstappen hakkında konuştuğunu ancak Sainz’ın ondan da hızlı olduğunu söyledi.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

““Sainz Verstappen’den Daha Çok Etkiledi”” için 14 yanıt

  1. @Onur Gentaş buralardayım merak etme,yazmasam da illa ki hergün haberlere bakıyorum…Da site de yeni yeni isimler yaIyor lakın eski kullanıcılar pek yok ortalarda nedense…

    Yolda sıkıntıdan kore de Markocan ile algersuarının vettel yüzünden kavgasını izliyordum,gene cınlattım kulagını markonun 😉

    2008 den beri her sene oldugu gibi özgür bir takım,iyi bir sezon ve markosuz-tostsuz bır yapılanma beklentısındeyım…Lakın gel gör ki aracımız şasi olarak ne kadar iyi olsa da renonun çuvallaması şimdiden 4 motorumuza mal oldu,bu sezonunda sildim diyebilirim…

    NOT:SATILIK TAKIMIMIZ VE RUHUMUZ YOK…SATILIK BİRŞEY VARSA MARKO VE TAYFASIDIR…

    1. Onur Gentas avatarı

      Burada olduğunu biliyorum da özellikle seslendim gelip 2 kelime bir şeyler yazman için:) Bu arada Vergne keşke kalsaydı diyorum. Bu araçla çok daha iyisini yapabilirdi bana göre.

      1. @Onur Gentaş İki kelime et dedin içimi dökmüşüm :))) ne var ne yok??

        1. Onur Gentas avatarı

          Özledik senin yorumlarını Veli:) Napalım bizde keyifsiz sezondan keyif almaya çalışıyoruz. Yarışları ayakta izlemeye başladım değişiklik olsun diye:)

          1. :)) aslında trf1 takıpcileri olarak ortak bır aktıvıte uapsak falan ne bılım…

            1. Onur Gentas avatarı

              Çok güzel olur. Bir yarışıda şöyle beraberce izlesek.

  2. Onur Gentas avatarı

    @veli-ertuna nerelerdesin bu arada? Takım bu sene iyi ama en önemli taraftarı kayıp:)

  3. OtonomAktor avatarı

    Sainz 2013 te gp3 te kvyatla takim arkadaşı olmuş Kvyat seride şampiyon olurken Sainz 10. bitirmişti sanırım. Yani Kvyat ın beklenilen çıkışı yapamadan Sainz in bu övgüyü alması ilginç. Bu yeni teknoloji f1 de sanırım hiç yetenek gerekmiyor öyle ki 17 yaşında ki çocuk bile sırıtmadan yarışları tamamlıyor ve puanlar alabiliyor.

    1. Sainz Jr. 2013’te hem GP3 hem FR 3.5 kovalamıştı, performans düşüklüğü ona bağlanabilir, durmadan araç değiştiriyor 🙂

      1. OtonomAktor avatarı

        olabilir belki. ama kvyat beni hayal kırıklığına uğrattı şimdiye kadar. gerçi 3 yarış bitiremedi araç problemlerinden ötürü. umarım performansını arttırır yoksa marko ona çok sabretmez.

  4. ben yorum yazıyım o zaman.. yaklaşık 1 ay önce verstappen çok hızlı, mthiş yetenek diyen arkadaşlar vardı… bende o zaman “verstappen de özel birşey yok, çünkü sainz la arasında bariz bir fark göremedim” demiştim… o zaman arkadaşlar beni f1 i bilmemekle suçlamışlardı, hatta skysports tan martin brundle dan daha mı iyi biliyosn falan diyorlardı….. şimdi yarışlar ilerledikçe sanırım hangi görüşün daha haklı olduğu ortaya çıkıyor… peki sainz çok özel bir pilot mu? o da değil… şu anda gridde yeni etkileyici bir isim yok, eski çaylaklardan bottas da buna dahil… massa ile kafa kafaya giden bir adamı kimse özel yetenek diye sunmasın…

    1. Onur Gentas avatarı

      Sadece Verstapen için de değil pilotları 2-3 yarışlık performanslarına göre değerlendirme yapılıyor genelde. Bu kadar kısa sürede bir pilota ne iyi ne de kötü diyebilirsin. Geçen sene güçlü araçla Bottas çok iyi pilot olarak görülüyordu fakat bana göre hala kendini ispat edemedi. Kısaca Verstapen hakkında şimdiden süper pilot dersen adama iyilik değil kötülük yaparsın.

      1. Onur Gentas avatarı

        pilotları= pilotlara

      2. Verstappen babası gibi kazma bence…Kımse kusura bakmasın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir