Ricciardo: Red Bull Artık Hiçbir Alanda Güçlü Değil

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo Red Bull’un artık düzlük hızı sorunlarını yere basma gücü avantajı ile kapatamadığını, çünkü F1 araçlarının artık hiçbir yerde güçlü olmadığını söyledi.

Eskiden Red Bull Renault araçları düzlükte yavaş kalmalarına rağmen virajlarda çok hızlıydılar.

Ricciardo: “Artık hızlı virajlarda da en hızlı değiliz, gerçekten idealden uzaktayız.”

“Bence geçen yıl güç eksikliğimiz vardı, ancak yüksek hızlı virajlarda bunu kapatabiliyorduk, bazı alanlarda ilerleyemediğimizi düşünüyorum.”

“Ne yazık ki hiçbir yerde ilerleyemedik. Bazı yerlerde küçük şeyler var, ancak şu an hiçbir yerde güçlü değiliz.”


Yorumlar

“Ricciardo: Red Bull Artık Hiçbir Alanda Güçlü Değil” için 14 yanıt

  1. Geçen sezonda sorunlar vardı motorun dışında bu sezonda. Örneğin 2014 Avusturya kendi evimizde motor pistinde Ricciardo telsizden lastiklerin çalışmadığını söyledi be ilk 5 sıraya mal oldu oysaki Kanada da motor pistinde kazandık kazanamasak bile motor pistinde ilk beşdeydik. Demek istediğim bir motor pisti olan Kanada da kazan gel kendi evimizde nal topla…

    8 İleri vites kutusu 2014 de bize bir çok sıkıntı çıkardı,kış testleri hatalı arka tasarım ve yazılım sorunu mahvetti ama sezon içerisinde iyi bir gelişim yakaladık. 2014 şasisinde şu motor olsaydı da görseydik.

    2015 demiyorum Fren sorunları ön burun aerodinamik sorunu lastikler ve en önemlisi de motor motor 2014 sonunda iyi bir yerdeydik 2015 için hedef 6 yarış kazanmaktı ama bırakalım yarış kazanmayı ortada motor yok bir üretici nasıl oluyordu böyle teknolojik bir dönemde yatırım yapmıyor ve şimdi yapmaya başlıyor teknolojik olarak anlamak güç 270 kişi olan motor departmanı 300 kişiyi geçmiş ve daha da artacakmış hayırlısı diyeyim umarım 2016 yılında güçlü ve dayanıklı motor yaparak güzel bir sezon geçiririz. 12 puanlık gelişim hakkını etkili bir biçimde kullanmalıyız yoksa her şey biter.

  2. Eeeee gün gelir devran döner,neymiş vettel ferrariye geçecek Zamanı biliyormuş…

    Bu sene sırıtamıyosun tabi, kvyat la ugrasmaktan:)))

  3. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Neway’in aracın tasarımda olmayışı bana kalırsa en büyük etken. Red Bull orta sıra takımların yolunda artık. Dilerim önümüzdeki yıllarda Newey tekrar yüzde yüz takımda olur. Ve başa güreşen bir takım görürüz.

    1. Simdi odak noktasi degisti.Onceden arac performansi uzerinde Aero etkisi daha yuksekti.Neweyin kazanimlari sonuca daha fazla etki ediyordu.O yuzden cekildi zaten.

  4. Yusuf Hitay avatarı

    günaydın.

  5. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Redbull destekçisi olarak söylüyorum. Bunda Vettel’in gitmesinin bence payı var. Ricciardo kesinlikle gelişime yaracak kadar yararlı geri bildirim verecek bir pilot değil. Vettel takımı A’dan Z’ye biliyordu yapılan araçları da ve iyi geri bildirimlerle destekliyordu. Geçen yıl araç ona uymamış olabilir ama yine de ona rağmen Ricciardo’dan kat be kat daha güzel gelişim için geri bildirim verdiğine eminim. Bu iş bizim Ric-Kvyat ikilisiyle olmayacak.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Seni kutluyorum.

    2. pilotların neredeyse hiç test sürüşü yapamadığı bir dönemde, 2014 başı redbull testlerde attığı 10 turla ilk yarışa çıktı ve şasisi sezon boyunca en iyisiydi. vettel daha 1 yıllık pilotken 2009’da redbull sezonun en iyi aracıydı. bunun x pilotun geri bildirimiyle alakası yok, vettelinkiyle hiç yok. newey 2014 sezonunda 2015 sezonundaki araca etkisinin çok daha az olacağını söylemişti zaten. hobi gibi yapıyorum demeye başlamıştı. pilotun geri bildirimle vereceği bilginin alâsını mühendisler datalardan görüyor zaten.

      vettel bir ara redbull’da egzoz beslemeli difüzörde webber’den farklı birşey seçmişti tam hatırlamıyorum, sonradan webber haklı çıkmıştı, takım olarak webber’in seçtiği yoldan gidildi.

      1. aslan vettel avatarı

        Coanda etkili egsoz ile normal egsoz duzeniydi o bilmiyorsun konuşuyorsun coanda sonrasi vettel muhru basti zaten al sana geri bildirim

  6. Agır ol ric kapının önüne atılma sonra iç bi redbull kendine gel 🙂

  7. gel ferrariye bize de malzeme çıksın vettel – ric savaşının 2. raundu diye 🙂

  8. Icler acısı

  9. kimi gidicekse sen gel ric ferrariye 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir