Honda, Genç Mühendisin Sözlerini Yalanladı

Honda, geçtiğimiz günlerde İspanya’nın Marca gazetesinde çıkan haberde genç mühendislerinden Ryo Mukomoto’nun sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.

Çıkan haberde Mukomoto’nun 2015’te galibiyet kazanmalarının zor olacağı ve hatta 2016’nın da zorlu geçeceğini söylediği iddia edilmişti.

Konuyla ilgili konuşan Honda, Mukomoto’nun böyle bir açıklamasının olmadığını ve Marca’nın o haberi kendisinin ürettiğini söyledi.

Honda “Bay Mukomoto Formula 1 projemizde çalışmadı ve o sitede çıkan söyleşiyi herhangi bir basın kuruluşu ile yapmadı.”

“Mühendisimizin böyle yanlış bir şekilde öne çıkarılması yanlış. Dahası Honda ve o, adil olmayan bir şekilde bir sürü kızgın taraftar e-postası aldı.” şeklinde açıklama yaptı.


Yorumlar

“Honda, Genç Mühendisin Sözlerini Yalanladı” için 12 yanıt

  1. İspanyol ve İtalyan gazetelerinin haberde sahteciliklerini biliyoruz. Pilotları/takımları var ya, salla babam salla rating gelsin. Pek inanmamak lazım. Amus bile masum kalıyor yanlarında.

  2. Mclarende kesinlikle yönetimsel sıkıntılar var hondayla birlikte süreci çok kötü yönettiler testlerden önce beklentileri düşük tutsalardı süreç bu kadar negatif olmazdı zaten kimsede ilk senede mercedesleri geçmeyi beklemedi ve normal olanda budur yepyeni bir organizasyon haydi 3 yarış sonra galibet alıcaz bu dünyanın neresinde görülmüş en iyi pilotlarla en iyi yöneticilerle en iyi mühendislerle çalış yine olmaz olsa da tesadüftür Mclaren ve Honda yöneticileri çok haklı sebeplerle kötü olacağız diyebilirlerdi bilmiyorum neden böyle açıklamalar yaptılar ama iki büyük markaya zarar verdi ancak sürecin ne getireceğini bilemeyiz kağıt üstünde çok iyi mclaren ve honda birlikteliği iki şampiyon pilot ama artık dünyada rekabet her alanda çok fazla dolayısıyla başarı için iyi değil çok çok çok çok çok iyi olmanız gerek bu yüzden mclaren ve hondanın sabırlı bir şekilde diğer takımlardan daha fazla emek harcaması gerek

  3. @didem hanım konuyla ilgili düşünceleriniz ne acaba ;))

    1. @veli-ertuna Mühendis gerçekleri söylüyor Arai boşuna kıvırmasın 🙂

  4. Ay bana fenalık geldi yemin ediyorum. Her kafadan bir ses çıkıyor Honda ve Mclaren’ da. Çıkıp biri noktayı koysun ve bir daha hiç konuşulmasın bu konular. Yetkisi olmayan adam bile çıkıp açıklama yapıyor şuraya bak.

  5. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    “Mühendisimizin böyle yanlış bir şekilde öne çıkarılması yanlış. Dahası Honda ve o, adil olmayan bir şekilde bir sürü kızgın taraftar e-postası aldı.” şeklinde açıklama yaptı.

    Anlamsız yere insanları şişirir ve umutlandırır, sonrada bunun gibi şeyler söylersen, insanlardan lafta işitirsin, küfürde yersin.

  6. Onur Gentas avatarı

    Daha önce de belirttiğim gibi McLaren ve Honda yöneticileri ne yazık ki durumu iyi idare edemiyorlar. McLaren taraftarı sabırlı olmaya hazır ve zaten hemen başarı beklemiyorlar. Beklentileri yükseltmek yerine alt seviyede tutsalar, gelebilecek başarılar bizleri çok daha fazla mutlu edecektir. Hoş artık yöneticileri ciddiye alanda kalmadı sanırım. Gözlerimle görene kadar açıklamaların hiç birini dikkate almayacağım.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      İdare edememe derken amatör mü diyorsun yani yöneticilere

      1. Onur Gentas avatarı

        Yöneticilere amatör demiyorum sürecin iyi yönetilemediğini söylüyorum. iyi yöneticiler bile bu tür hatalar yapabiliyor ne yazık ki.

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Şimdi süreci iyi yönetemeyen yöneticinin o koltukta ne işi var.Eğer böyle sıkıntılara düşülüyorsa ciddi yönetimsel sıkıntı var.F1 artık hata yeri değil şuan itibariyle.Ben aslında tekniksel ne hatalar sıkıntılar var diye düşünüyorum ve merak ediyorum,işin açıkçası ben içeride tekniksel olarak daha büyük sorun olduğunu düşünüyorum.A’dan Z’ye kadar içeri de kimsenin mutlu olduğunu düşünmüyorum.

          1. Onur Gentas avatarı

            Yönetimsel anlamda sıkıntı olduğu kesin. Bakın McLaren’de ki en büyük problem şuan için her kafadan ses çıkması. Bunu engelleyecek kişide en tepedeki yönetici olan Ron Dennis. Ben burada çıkıpta Ron kötü yönetici diyemem fakat kendisi de dahil yanlış açıklamalar yapıyorlar. Teknik anlamda problemler olabilir belirttiğiniz gibi fakat siz McLaren taraftarı olsanız bu problemlerin takım tarafından açıklanmasından rahatsız olur musunuz? Ben kendi adıma olmam.

            Ferrari’ye bakıyorum, sadece gelişen araç değil, ciddi anlamda olgun bir yönetim anlayışına sahipler şuanda. Vettel yarış kazandıktan sonra bile ayakları yere basan açıklamalar yaptılar, hala Mercedes’in arkasındayız dediler. Vettel çıktı onların hatalarından faydalanmalıyız dedi.

            Yani sadece araç yapmakla olmuyor bu işler, F1’de her zaman ayakların yere basacak. Bana göre şuan Ferrari yönetim anlamında Mercedes’in bile üstündedir.

  7. Arai yerine mühendisin söylediği iddia edilenler daha inandırıcı geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir