Lopez: “Formula 1 Dünyanın Merkezi Değil”

yazar:

kategori:

Lotus Takımının sahibi Gerard Lopez, Formula 1’de geçirdiği yıllara baktığında bazı pişmanlıklarının olduğunu kabul etti.

Bu sene ilk yarışlarda pek görünmeyen Lopez, diğer sektörlerdeki işlerine daha fazla zaman ayırmaya başladı.

Lopez “Geçen sene Austin’de sporun genel olarak finansal sorunlarından ilk bahseden kişi bendim. Bunu çok fazla kişinin duyacağını bilseydim daha öncesinde söylerdim.” dedi.

Lopez ayrıca geçtiğimiz senelerde Kimi Raikkonen takıma geldiğinde galibiyet kazanmak için çok aşırı zorladıklarını kabul ediyor. Raikkonen döneminde çok zorlayan takım geçen sene finansal anlamda çökmüştü.

Lopez “Hedefleriniz varsa ve biraz rekabetçi bir bir kişiliğe sahipseniz “ben biraz değil bayağı rekabetçi bir kişiliğe sahibim- en iyisi için zorlamaktan kendinizi alamazsınız. Kendinizin en kötü düşmanı olursunuz.”

“Bir daha yapmayacağım şey 4 ya da 5.lik mücadelesi verirken 2 sene önce yaptığımız gibi 1.lik için kumar oynamak.”

“Spor hala harika. Ancak Formula 1’deki tehlike hepimiz onun yerine bir şeyin geçemeyeceğini düşünmemiz. Dünyanın merkezinde yer aldığını düşünüyoruz ancak gerçekte dışarıda olanlara adapte olmamız lazım.”

“Buradaki teknoloji çok güçlü. İnanılmaz derecede gelişmiş. Ancak olumsuz olan şey bu kadar gelişmiş teknolojiye rağmen niçin bu kadar az teknoloji sponsoru ve yatırımcısı var?”

“Dünyadaki en büyük 10 şirketin 3 tanesi teknolojik değil ve diğer 7’si de burada değil.” dedi.


Yorumlar

“Lopez: “Formula 1 Dünyanın Merkezi Değil”” için bir yanıt

  1. Wolff’den çok daha net ve yapıcı konuşmuş. Dışarıdan baktığı açık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir