Dennis McLaren Fabrikasında Sert Konuşma Yapmış!

Son çıkan haberlere göre McLaren’in Patronu Ron Dennis, geçtiğimiz günlerde fabrikada tüm çalışanlara ve özellikle takımın yarış direktörü Eric Boullier’e sert sözler söylemiş.

Honda’nın motor partneri olmasının ardından büyük umutlarla sezona başlayan McLaren, şu ana kadar Manor ile puan alamayan tek takım oldu. Takımdan sürekli olarak umut verici açıklamalar gelse de performans olarak tam olarak istenen sonuç ortaya çıkmadı.

Daily Mail’in haberine göre İspanya GP sonrası fabrikada yaklaşık 500 çalışana konuşan Dennis sert sözler söyledi ve çalışanların moralini düzeltici şeyler söylemek yerine tam tersi moral bozucu şeyler söyledi ve onları yeteri kadar sıkı çalışmamakla suçladı.

Ferrari’nin ardından sporun en başarılı ikinci takımı olan McLaren, bu sene Manor’la birlikte en geride yer alıyor.

İsminin verilmesini istemeyen ancak olaya şahit olan bir kişi “Eric Ron yorum yaparken biraz korkmuş gibiydi ancak iyi idare etti. Ron’un konuşma tonu bazı şaşkınlıklara sebep oldu.”

“Takımı iyileştirmek için tam gaz çalışıyoruz ve Ron’un söyledikleri emeklerimizin takdir edilmemesi sebebiyle moralimiz için yardımcı olmadı.” dedi.

Dennis ilk defa bu şekilde sert çıkış yapmıyor. Dennis geçen sene de Jenson Button’u gazeteciler karşısında daha iyi iş çıkarması konusunda eleştirmişti.

 


Yorumlar

“Dennis McLaren Fabrikasında Sert Konuşma Yapmış!” için 10 yanıt

  1. (Haber yalan değilse veya abartılmıyorsa;) Dennis takıma neden sert konuşmuş ki? Motoru takım mı yapıyor? Veya bilmediğimiz şekilde araç motor yüzünden değil de şasi yüzünden mi patlıyor? Fatmagülün suçu ne?

    Motor yapamadık bahanesi de yok. Üreticiysen yapacaksın. Sen Cosworth değilsin. Mercedes de ilk sezonunda iyi motor yaptı, Ferrari de. Honda neden yapamasın?

    Ron Dennis şirketi satın almaktan filan bahsediyordu. Değerini iyice düşürmek için çalışıyor olmasın? Bildiğim kadarıyla Mclaren otomotivi de ayrı şirket olarak kurmuşlardı.

    1. “Ron Dennis şirketi satın almaktan filan bahsediyordu. Değerini iyice düşürmek için çalışıyor olmasın?”

      olur mu olur … pek ihtimal vermesem de yine de ya öyleyse diyemeden edemiyorum 🙂

    2. Ron baba akıllı adamdır vardır bi bildiği elbet 🙂

  2. McLaren’den gelen her açıklama bu sonuçların normal olduğu, endişelencek bir şey olmaması gerektiği yönündeydi. Yalanmış demek.

  3. yakında alonso da katılır bu koroya…

  4. Ne olması bekleniyordu er yada geç bu depremler olacak. Honda olsun McLaren olsun bu olanlar daha birşey değil. Daha insanlar yüklenmeye başlamadı bile pilotlar konuşmaya başlamadı. 🙂
    İnsanlar kendilerini yokluktan tatmin etmeye çalışıyor …emek sarfediyoruz… şampiyonluğa oynayacak motor vermiyor…. vs vs gibi ama bu durum normal karşılanabilecek düzeyde değil. Koca markaların uzun vadede tolere edemeyeceği hezimetler yaşıyorlar.
    Ki Mclaren kaç yıldır kötüye gidiyor hatta uçurumdan uçar gibi aşağıya doğru bir grafikle iniyor… Honda hayal edilen başarıları yerine getirebilecek düzeyden uzak… gelirler düşecek… makara edilmeye başlanacak… borçlar yığınla… ortaklığı bitirelim derlerse çaresizlikleri dizboyu… yönetimler sonda ki takımı kollamaz… düşene vururlar… kolay iş değil.
    Geç bu sezon sonunu gelecek sene de orta ilerisine gelemezlerse ki çok yüksek ihtimaldir bu ortaklığı nasıl bitirsek de geleceğimizi kurtarsak diye sıkı sıkıya düşünmeye başlar patronlar..
    Sadece bizim için değil Mclaren’in geleceği için de motorların değişmesi şart..

    1. Bu isler hep calisana patlar.Honda ile anlasip kazanmak ustune felsefi konusmalar yapan biri vardi.Sonucu zaman gosterir ama surecin geldigi noktada Williamsin yaptigi secim daha akillica gorunuyor.

    2. belkide mercedesle idare edip audiyi ikna edebilrilerdi honda yerine audi mclaren ile gelmeye sıcak bakabilirdi f1e bence …

  5. honda 2014 te girseydi bu kadar rezil olmazdı en azından

    1. 2014te girseydi en azindan Mercedes bize gucsuz motor verdi geyiginden kurtulurduk.Honda guc unitesi daha kotu durumda olacagindan takim sezonu sonuncu bitirirdi.Alonso gelmezdi vs.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir