Resmi: Lewis Hamilton 3 Sene Daha Mercedes’te!

Mercedes takımı, 2015 Monaco GP öncesinde şampiyon pilotu Lewis Hamilton ile 3 senelik anlaşma yenilediğini sonunda resmi olarak duyurdu.

Hamilton ve Mercedes’in mevcut anlaşması bu sene sonunda bitiyordu. Taraflar uzun zamandır yeni anlaşma için görüşüyorlardı ancak bir türlü resmi anlaşma gelmedi.

Monaco GP öncesinde sonunda tüm söylentileri kesecek duyuru geldi. Mercedes kokteylde duyuru yapmak için basın mensuplarını cumartesi akşamı düzenleyeceği etkinliğe davet etti.

Yeni anlaşma kapsamında Hamilton, 2016 ve 2018 yılları arasında da Mercedes ekibi adına mücadele edecek.

Hamilton “Mercedes benim evim ve burada 3 sene daha kalacağım için daha mutlu olamazdım.”

“Burası gerçekten tutkulu yarışçılarla dolu bir şirket. Yönetim odasından fabrikaya herkes kazanmak için inanılmaz aç.”

“Geçen seneki başarının ardından bile açlık daha fazla. Aynısı benim için de geçerli.”

“Şu anda kullandığım Mercedes aracı kariyerimde sürdüğüm en iyi araba. Her hafta sonu limitteyiz ve her pistte galibiyet için savaşıyoruz. Bu çok eğlenceli.”

“MErcedes beni desteklemeye 1998’de başladı bu yüzden 2018 sonunda onlarla 20. senemi tamamlamış olacağım için gururluyum.” dedi.

2007’de spora McLaren ile giriş yapan Hamilton 2013’e kadar İngiliz ekibi adına mücadele etmişti.

Hamilton toplamda 36 galibiyet kazandı ve bunların 15’i Mercedes takımında geldi.

Toto Wolff “Formula 1’de başarılı olmak için devamlılık kilit nokta ve bunu başardığımızı düşünüyorum.”

“Lewis geçen sene Mercedes-Benz ile tarihi bir şampiyonluk yaşadı. Bu sene onunla anlaşma yenilememiz önceliğimizdi.”

“Bu süreçte yeteri kadar zaman kullandık ve acele etmedik.”

“Sonuç olarak Mercedes-Benz adına Lewis ile güçlü bir anlaşma yaptık. Lewis ve Mercedes’in Formula 1’deki pazar değerine değecek bir anlaşma oldu.”

“Lewis’in sportif başarıları ortada ve şirketimiz için harika bir kişilik.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Resmi: Lewis Hamilton 3 Sene Daha Mercedes’te!” için 46 yanıt

  1. Olacak olan buydu, aklı olan adam kazanan aracı bırakır mı? Bekliyorduk bunu.

    Ama bir ”tüh” çekmeden kendimi alamadım.

    Kırmızıları giydirmemiz 3 sene ertelenmiş oldu. 🙂

  2. Bunu eski F1 arşivimi karıştırırken buldum. Hey gidi zaman nasıl geçmiş. Adam olacak çocuk dedikleri bu olsa gerek o zaman Ron denis Hamilton şampiyon olabilir demiş daha ilk yarışının ardından verilmiş bir demeç ve bu güne gelindiğinde milyon dolarlık anlaşmalar.. 🙂

    1. Örümcek Adam (Yeni Kral Sebastian Vettel) avatarı
      Örümcek Adam (Yeni Kral Sebastian Vettel)

      Mucadi çok iyi iş çıkarmışsın

      bende lewis ilk yarışına çıktığında çok etkilenmiştim ve dedim şampiyon olacak aynı şeyleri vettel alonso ve rai için hisetmiştim

      şimdi bu hisseleri sainz ve verstappende de hissediyorum

      1. Verstappen gelecekte iyi yerlerde olacak bencede

    2. Onur Gentas avatarı

      Güzel bir paylaşım @mucadi teşekkürler. Bunu görünce benimde aklıma Lewis’in 2007 yılında katıldığı top gear’daki hali aklıma geldi:)

      1. Hey gidi yaşlandık 🙂

        1. Lewis’le yaşlandık diyelim 🙂

          1. aynen kanka:))

  3. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Mutluluklar dileriz 🙂

  4. hayırlı olsun.mc larenciler için üzücü bir haber ancak mc laren eninde sonunda en iyilerden birini o koltuğa oturtacak bir takımdır.alonso onlardan bir tanesi ama alo ve rai artık yaşlanmaya başladılar.ricciardo olurmu acaba ? geriye kalanlar arasında en ideali şu an için o gibi.hemde güzel gülüyor 🙂

  5. Ohhhhh beeea
    Sonunda ya kaç zamandır bu haberi bekliyorum f1 kralının koltuğuna yakışan kişi karaoğlandan başkası zaten mercedese ters levis olmasaydı belki alonso olabilirdi ama levis mercedese tam uyuyor mercedes levise iyi bir araç versin gerisi sorun olmaz eğer bir araçta levis varsa yaslanıcaksın arkana herkese hayırlı olsun bu arada didem levisi çok sevdiğini biliyorum ama ne yazık ki kariyerini mercedeste tamamlıycak gel mercedese levisin başarılarını beraber kutlayalım ve burak karakütük aynen sende öyle gel kardeşim mercedese biliyorsun zamanında ferrariciydik ama artık efsanenin son takımı benimde son takımım senide mercedese bekliyorum hatta sana istersen hollandadan mercedes elbiseleride yollim yeterki gel mercedese

    1. @zfr Lewisin zaferlerini kutlamam için Mercedes ci olmam gerekmiyor ama Burağa yaptıgın teklif banada geçerliyse düşünebilirim 😀
      Şaka bir yana McLaren-Mercedes zamanında iyi kötü anlar yaşasakta bir McLarenci olarak Lewisin Ferrari de yarışmasından sa Mercedes de yarışmasını çok çok tercih ediyorum.

    2. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Bende eski Ferrari taraftariyim. Bana gonderebilirsin t-shirt ? 😀 😀

  6. hayırlı olsun karaoğlana darısı bizim kimiye 😛

    1. Amin 🙂 Kimi’de bi 2-3 yıllık anlaşma imzalasın.

      1. o kadar yapmazlar da en azından 2016 için olsun 😀 ha yarışmaya yarışır kimi hala aynı sadece sıralamadan kaybediyor malesef 🙁

        1. Kiminin şuanki cumartesi sendromunu Lewisin geçen yılki durumuna benzetiyorum.İnşaallah şeytanın bacagını kırar bu hafta sonuda kendine gelir.

          1. inşallah 🙂

  7. Hayırlı Olsun inşallah kariyerini Mclarende bitirir

  8. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Hayırlı olsun. Kariyerinin son dönemlerinde Ferrariye bekleriz

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Bundan bize çorba çıkmaz o yaşından sonra 🙂

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Çıkar çıkar her pilot Ferrariyi tadacaktır 🙂

    2. En azından “Kariyerimi {şu an bulunduğum takımda} bitireceğim” temalı laflar etmiyor 😀

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        xtrabitracing Çünkü paraya önem veren birisi ve yaşamaya.Ama iyi yarışcı kimse hakkını yiyemez.Vettel öyle değil.Eskiden gelen bir ferrari adanmışlığı ve sevgisi var ilginç bir şekil de.Vettelin performansı iyi olduğu süre de kariyeri ferrari de son bulabilir.Şöyle bir detay var bu kadar yıl sonra vettel ferrari de şampiyon olursa 10 hamilton 1 vettel etmez olucak doğal olarak.5 dünya şampiyonluğu olan bir ferrari pilotu.Kulağa hoş geliyor.

        1. 10 hamilton 1 vettel etmez olucak

          Ooops çok ağır olmadımı bu sözler ? Ferrari de şampiyon olan pilotlar degerli olmayanlar degersiz mi şimdi ?

          1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            Ben ferrari taraftarı olduğum için bana göre böyle sana göre öyle başkasına başka.Hamiltonu küçük düşürmek için yazmadım.

        2. Ferraricilerin gözünde öyle evet, onların gözünde pilotları rokettir. Ferrari’ye performansı yüzünden geçip de bu büyütmeyi hakeden sadece Schumacher oldu. Belki, zorlarsanız Barrichello’yu da sayabilirsiniz.

    3. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      30 yaşını almış. Opsiyonsuz 3 yıllık sözleşmeyse Ferrariye geldiğinde 33-34 yaşında olur. O da emeklilikten önce şöyle biraz para biriktireyim diye olur. Ben Lewis Hamiltondan radikal bir karar bekliyordum. Beklediğim gibi karar vermedi.

      Bundan sonra dönerse ancak ve ancak Raikkonen gibi ilk şampiyonluğunu yaşadığı takıma döner. O da Mclaren olur. Bu adam Ferraride yarışmış bir pilot olarak anılmayacak bence. Sonuçta her şey para değil. Ki Mercedeste gayet iyi paralar veren çok büyük bir firma. Belki de önümüzdeki 3 sezon yeni kuralları en iyi yorumlayacak takım yine Mercedes olacak diye bir risk aldı.

      Fakat her zaman doğru zamanda doğru yerde olamazsınız. Hamilton kariyeri boyunca %80 doğru zamanda doğru yerde oldu veya doğru yere aktı. O %20’lik kısım bence önümüzdeki 3 sezona denk gelebilir dolayısıyla sadece kazandığı paralarla ve İngilterede ailesiyle zaman geçirmenin mutluluğuyla tatmin olabilir.

      Hamilton; Ecclestone’a sanırım Ferrarinin nabzını yoklattı. Ecclestone’da geçen günlerde Vettel Hamiltonu Ferraride istemez diyince fazla zaman geçmeden yüksek mertebeden anlaşma yapma yoluna gitti. Vettel eğer Ferrariye daha şimdiden böyle ayarlar veriyorsa vay Alonsoyu eleştirenlerin haline. Vettel ilk 5 yarış adanmışlığıyla Ferrari taraftarlarına umut verdi lakin onu istemem, bunu istemem diye kapris yaparsa bu olmaz.

      Aslında bu durum şu sözü bir bakıma doğruluyor.Bir kümeste 2 horoz olmaz. Herkes Raikkonen gibi alttan alıp; umursamaz rolünde parasını alıp takım eleştirmeyen karakterde değil. Hamilton gelse, Rosberge yaptığı eleştirilerin benzerini Vettele de yapardı. Bu pilotlar böyle psikolojik oyunlara girişiyorlar. O yüzden Ferrari takımda bir otorite çatlağı olmaması için Vetteli dinlemiş olabilir.

      Hamiltona başarılar diliyorum. Umarım doğru zamanda doğru yolda olma kumarını bu sefer Ferrari ve Vettel kazanır.

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Abi güçlü bir ferrari de sen gör Rai ile Vet psikolojisini.Şuan mercedes ile mücadele edemiyoruz doğru düzgün.Yok vettel yanına hamiltonu istemezmiş felan bıraksız herkes bunları abi.Her pilot bazı sebeblerden dolayı bir pilotun gölgesin de kalmıştır.Tarih te örneği yok mu ? Ama biz milletçe hep yorumlarken bazı şeyleri düşünerek değil gözü kara fanatiklik şekil de yorumluyoruz.Bu ülke de bu yüzden kulüp çatışmaları var.Yani şimdi raikonen alonsoya yenilmiş de ne olmuş abi.Alonso hiç mi yenilmemiş.Alonsoya yenildi diye şimdi raikonen kötü pilot mu.Güçlü bir araçta nasıl rosberg iyi bir pilot gibi yarışabiliyorsa ki olmamasına rağmen kendimce.Raikonenin iyi bir pilot olduğu halde güçlü bir ferrari de nasıl güçlü bir pilot olmasın onu anlamış değilim.Raikonenden güçlü pilotları say parmağın 2 tanesini geçmez.Yaşı felan o kadar takmaya gerek yok.Ne pilotlar gördük yaşı kaç olmuş gelmiş hiç bir şey yapamayan.Adam 36 yasın da gelmiş ferrari koltuğun da kim güçsüz diyebilir o pilota ? bu manteliden çıkmamız lazım.Ayrıca Ferrariyi hiç bir pilot yönetemez.Bu böyle olmalı.Tek gerçek ferraridir.

  9. Şu durumda F1’in en çok kazananı oldu sanırım değil mi?

  10. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    hayırlı olsun ne diyelim şöyle diyelim darısı bizim Kimi’nin 2016 anlaşmasına 🙂

  11. Hayırlı ugurlu olsun her iki taraf içinde.

  12. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Kaç para aldı acaba. Yıllık 50 Milyon $’dan aşağı almaz diye tahmin ediyorum.

    1. Onur Gentas avatarı

      30 Milyon Pound olarak geçiyor yıllık.

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Yıllık 46 Milyon $ gibi bir rakam yapıyor. Bonusları da vardır diye tahmin ediyorum.

        1. Onur Gentas avatarı

          Evet onlarla 3 yıllık 100 milyon Pound’a denk geliyormuş sanırım. Bu rakamda senin dediğin gibi 50 milyon dolara denk gelir hatta bir miktar geçer.

      2. Yıllık 28 mılyon pounda anlasmıs,hayırlı olsun ve en mantıklısını yaptı…

        1. Onur Gentas avatarı

          Evet hayırlı olsun diyelim tekrar, umarım büyük başarılara imza atar kazasız belasız Mercedes’de.

          1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            27 milyon pound kesin miktar bu

  13. Onur Gentas avatarı

    @didem koş Lewis McLaren ile anlaşmış:)

    1. Aman Abi şuan McLaren’den uzak dursun münkünse 🙂

      1. Onur Gentas avatarı

        Öyle de benim içim biraz burkuldu bu habere Didem. Lewis ve McLaren güzel bir ikiliydi.

        1. Elbetteki insan üzülüyor McLaren de olmamasına ama şuan bulundugu takımda kalmak en mantıklısı kariyeri açısından.

          1. Onur Gentas avatarı

            Doğru tabi ki.

  14. F1 tarihinde mercedesin 110dan fazla grand prix zaferi var motor tedarikçisi olarak bunların 36sı bu adama ait devamını diliyoruz 🙂

  15. Onur Gentas avatarı

    Hayırlı olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir