Kobayashi, Son Bölüme Kalamadığı İçin Üzgün

yazar:

kategori:

Suzuka’da geçirdiği kaza sonrasında sakatlığı süren Timo Glock’un yerine geçen pilot, sıralamalarda 11. sırada kaldı. Kobayashi, son bölüme kalamamasının kendi hatasından kaynaklandığını kabul ediyor.

“Formula 1’deki ilk sıralama deneyimim oldukça zorlu geçti. Şartlar gerçekten zorluydu çünkü her tur koşullar değişiyordu ve pistteki su nedeniyle çok fazla kızaklama oluyordu. Bu pistte daha önce bu şartlarda hiç sürmemiştim, o nedenle kesinlikle kolay olmadı ama araç iyi hissettiriyordu.”

“Sıralama turlarının ikinci bölümünde son turumda bir hata yaptım ve bu nedenle ilk 10’a kalmayı başaramadım, bu nedenle biraz mutsuzum. Ancak sonuç olarak, ilk F1 sıralamamda, bu şartlarda 11. sırayı elde edebilmiş olmak beklemediğim kadar iyi bir sonuç, bundan dolayı mutluyum.”

“Yarın yarışın nasıl gideceğini göreceğiz. Puan elde etmek çok güzel olur, bunu başarmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

 

Kobayashi’nin takım arkadaşı Jarno Trulli ise sıralamalarda elde ettiği dördüncülükten mutlu. Trulli, Japonya’daki ikinciliğinin ardından, podyum sonuçlarına devam etmek istediğini söyledi.

“Son derece gergin bir sıralama seansıydı. İlk bölümde amaç aracı yolda tutup makul bir sonuç elde etmekti, çünkü koşullar gerçekten korkunçtu, araç çok fazla kayıyordu. Aşırı derecede zordu, konsantrasyonu korumak çok önemliydi. İlk bölümü atlatmayı başardık, önemli olan da buydu.”

“İkinci ve üçüncü bölümler daha iyiydi, araç daha iyi gidiyordu, bu sayede daha hızlı gidebildim.”

“Bundan zevk aldım çünkü doğru lastiklerle hızlı tur zamanları çıkarabildik ve ikinci sıradan kalkacak olmak güzel. Japonya’da elde ettiğim podyumu tekrarlamak çok güzel olur, bunun için savaşacağım.”


Yorumlar

  1. hem de bir japon dikkatinizi cekerim. tek turlarda nakajima'dan belki daha kotu olabilir ancak umarim yaris performansi iyi olur.

  2. Emre Yılmaz avatarı

    Sıralamalarda öyle bir yağmurda bir çaylağın böyle güzel bir performansı yakalaması çok güzel. Umarım başarılı olur. Artık alttan yetenekli pilot çıkması lazım. Genç jenerasyonda bir tek Vettel'de ışık gözüküyor.

  3. bana da öyle geliyor. antrenman ve sıralama sonuçları iyi görünüyor çünkü.

    grosjean da ilk hafta sonunda iyi görünüyordu ama sonrasında etkileyici bir performansı olmadı. Kamui iyi olur umarım. tüm çaylaklar dökülüyor, bari bu iyi çıksın.

  4. Bu Çekik gözlü uşakta ışık var 😀 Yapar inş ilerde yapar bişiyler 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir