Sıralamaların Ardından Araç Ağırlıkları

yazar:

kategori:

Açıklanan ağırlıklara göre son 10 sürücü içerisinde en hafif olanı pole pozisyonunu kazanan Rubens Barrichello.

Barrichello’yu Ferrari’den Raikkonen ve Renault’dan Fernando Alonso takip ediyorlar. Ön bölümde Barrichello’nun arkasında yer alan pilotlar daha fazla avantaja sahip gibi görünüyorlar.

Gerilerde kalan sürücüler ise genel olarak daha ağır araçlar ile piste çıkacaklar.

 

Poz  Sürücü                             Ağırlık (kg)
1. Barrichello Brawn-Mercedes 650.5
2. Webber Red Bull-Renault 656.0
3. Sutil Force India-Mercedes 656.5
4. Trulli Toyota 658.5
5. Raikkonen Ferrari 651.5
6. Buemi Toro Rosso-Ferrari 659.0
7. Rosberg Williams-Toyota 657.0
8. Kubica BMW-Sauber 656.0
9. Nakajima Williams-Toyota 664.0
10. Alonso Renault 652.0
11. Kobayashi Toyota 671.5*
12. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 671.5*
13. Grosjean Renault 677.2*
14. Button Brawn-Mercedes 672.0*
15. Liuzzi Force India-Mercedes 680.0*
16. Vettel Red Bull-Renault 683.5*
17. Kovalainen McLaren-Mercedes 656.5*
18. Hamilton McLaren-Mercedes 661.0*
19. Heidfeld BMW-Sauber 650.5*
20. Fisichella Ferrari 683.5*

* Açıklanan ağırlık



Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Hava kupkuru bu arada güneş açmış.Biz yoğun yağmura göre ayar yaptık yanılmıyorsam.Acaba bu sonumuzu getirebilir mi bilgisi olan var mı?

  2. bbc yayina baslamis, pist kuru, simdilik yagmur falan yok.

  3. fatih keleş avatarı

    Bazı arkadaşları anlamıyorum. Yağış büyük ihtimalle yarışı vuracak ve güvenlik aracının girmesi çok büyük ihtimal onun için depoyu doldurmanın mantığı çok yok.

  4. Vallaha ben olsaydım Kubica'yı zaten ilk 10'a sokmuşuz ki ha bire yağmur yağan bir zaman dilimindeyiz.Depoyu sonuna kadar doldurur güvenlik aracından böyle faydalanırdım millet eninde sonunda pite girer ben güvenlik aracı saysesinde girmezdim ki ilk 10 ağırlıkları bu durumu kanıtlar nitelikte… neyse umarım zevkli bir yarış olur zaten son 2 yarışımız var keyifli geçsin.

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    gerıden baslıyacak hamılton vettel kocalaınen ve button un onlere yukselme cabaları bır cok gecısı beraberınde getırcek ama buda sc yı kesın gıbı gosterıyor.sc nnın gırecegı anlarda pıtını yapan yapmıyanlar cok karısık valla.herkes kazanabılır.

  6. trulli ve hatta sutil'i gecerse cok iyi olur. zaten belki de sutil daha onceki tecrubelerinden yol verebilir kimi'ye 😀 agir da zaten biraz. ilk turun sonunda 3. ciksa yeter. gerci o zaman da arayi gecmesi gerekecek. zor gibi gorunuyor ama bakalim. dogum gunu hediyesi olarak bir podyum guzel olurdu.

  7. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bencede raikkonen, trulli treninden kurtulmalı 🙂

  8. Emre Yılmaz avatarı

    Vettel arkadan tırmanmaya çalışacak. Bence bu çok zevkli olacak. Onun dışında Webber Barichello Trulli podyumu olabilir gibime geliyor. Tabi

  9. kiminin stratejisi yağmur üzerine kurulmuş galiba

  10. Raikkonen startta Trulli yi kers yardımı ile geçerse yarışı kazanabilir. Webber de yarın Red bull un performansına bağlı olarak kazanabilir yarışı. Trulli de yarın japonyadaki gibi bir performans gösterebilirse ve startta da raikkonene geçilirse onu pitlerde geri geçebilir çünkü daha ağır. bence o da zirveye aday olabilir. Alonso da beklediğimden hafif çıktı. Renault hayal kırıklığı yaratıyor.Araç güçlü gibi çünkü ya Kobayashi çok iyi pilot tek hatasıyla son seansa kalamadı ya da araçta potansiyel var. Yarış %90 yağmurlu olacak başka sürprizlerde olabilir. Umarım Barichello, Trulli ya da Raikkonen kazanır.

  11. bu yarışı olağanüstü bir şey olmazsa webberin kazanacağını düşünüyorum. red bull hem kuru hem de ıslak zeminde iyiydi

  12. tolga o pilotlar baya agresif bir strateji secmisler ve gorunen o ki bugun bize bol bol atak izlettirmek istiyorlar.

  13. ben alonso nun ağır olduğunu düşünmüştüm.10. ile 11. aracın arasındaki benzin farkı çok uçuk. madem renault un 10. luktan başka sonuç alamayacağını anladınız şu depoyu biraz daha doldursaydınız ya.

  14. Yavuz Balcı avatarı

    McLaren genelde bu durumlarda ağır yakıt yüküyle başlardı yarışa.demekki SC beklentisi veya yarış stratejisi farklılığı oldu.aslında bir bakıma iyi oldu.rekabetçi olurlarsa yarışa heyecan katabilirler arka tarafta.ben kovanın önündeki hem button hemde vetteli startta geçeceğini düşünüyorum.

  15. burak bocek avatarı

    Podyum muhtemel bence.Bu pistte yakıt yükü çok fark ettirmemesi lazım.Kaldı ki hava yine böyle tahminlere göre.Yağmurda düşük hızlarla daha az benzin harcanması söz konusu değil midir?Yoksa ben yanılıyorsam düzeltin lütfen.En azından 1 pilottan bile olsa ağırız:) diğerlerini startta geçebilirsek işleri sc zorlaştırabilir

  16. Gerçekten yarışı çok merakla bekliyorum. Çok heyecanlı bir yarış olcak gibi .

  17. ferrari 1. ve 3.sektörlerde kersle resmen uçuyo 2.sektörde çok yavaş ya ama ben rainin 3. bölümün sonunda kersi açarak geçiş yapacağını düşünüyorum

  18. Benim tahminiz eğer kimi start ta trulli yi gecemesse podyum zor gözüküyor, kers ve ilk viraj cok kritik olacak kimi için, yoksa toyotayı gecemezse brawn, redbul kesin ve son yarışlarda formu ile sutil ilk turlarda farkı açıcaktır. Bakalım herşey akşama belli olucak…

  19. muhtemelen o sürücüler o aralarda güvenlik aracı girebileceğini ya da hava koşullarının değişeceğini umuyorlar tolga

  20. Ne olacağı belli olmayan bi yarışta bence fazla yakıt koymak akıllıca değil. Kers ve daha hafif yakıt yüküyle Kimi avantaj sağlayabilir diye düşünüyorum.

  21. Heidfeld , Hamilton , Kovalainen ?????

  22. vettel in deposunu görünce elendikten sonra verdiği tepkiyi de düşünce şaşırmamak elde değil. Dolu depola aracın Q1 de ilk sırada olmasınımı umuyordu acaba

  23. kimi yarın kersi kullanır ilk 3 e girer

  24. f1commentator  avatarı
    f1commentator

    Williams-Toyota ve Toyota'lar biraz daha ağır. Trulli startta öndekilerden birini geçebilirse bir tehdit oluşturabilir. Buemi ve Sutil de çok iyi iş çıkarmış. Grosjean ağır, Alonso ve Raikkonen ise hafif. Ama yağmurlu olursa her şey değişebilir. Umarım yarın Barichello ya da Trulli kazanır.

  25. Renault, Ferrari'nin işi zor olacak. Pek umudum yok bunlardan. Buemi de çok iyi tebrikler.

  26. Sutil iyi iş çıkarmış. Umarım gelecek sene daha güçlü bir takımda yarışır.

  27. Alonso resmen uyumuş,trulli uçmuş sanki.

  28. son 10 içerisinde ağırlıklar birbirine yakın olmuş genel olarak

  29. alonso fazla tur atçayınca deposu dolu sanmıştım. yanılmışım.
    vettel mecburen bu yarış için beklenmeyen uç bir strateji deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir