"Ferrari ve McLaren Büyük Bir Avantaja Sahip"

yazar:

kategori:

Red Bull Racing pilotu David Coulthard, Ferrari ve McLaren takımlarının Formula 1 arenasında hala en önde giden takım olduklarına inandığını söyledi.

Formula 1’in emektar pilotlarında olan Coulthard sezon öncesi gerçekleştirilen testlerde bu iki takımın diğer bütün takımlardan bu kadar erken bir zamanda üstün göründüğü konusunda kafasının biraz karıştığını kabul etti.

Autosport’a konuşan Coulthard şunları söyledi: "  Bence avataja sahipler, evet. Büyük bir avantaj. Diğerlerinin neden bu kadar iyi bir iş çıkaramadıklarını bilmiyorum, neden bunu yapanlardan biri değiller. Hepimiz çok çalışıyoruz."

" Formula 1 içindeki herkes rüzgar tüneline ve bu tip şeylere sahip. Fakat durum şunu gösteriyorki pist üzerinde çalışan bir araç yapmak çok zor. Araç pistin etrafında dönüp duruyor ve pilot kerblere nasıl dokunabilirim gibi şeyleri düşünmek zorunda kalıyor, işi zor kılan bu."

İskoç pilot Ferrari ve McLaren’in şasisinin lastikleri çok verimli bir şekilde kullandıklarını dile getirdi.

" Eminim ki bazı takımlar sıcaklık penceresinden bakıldığında lastiklerin daha etkin çalışabilmesi üzerinde çalışıyor, daha sıcak hale getirebilmek için çabalıyorlar. Ferrari ve McLaren’in lastikler üzerinde daha fazla çalışma yapmaları olasılık dahilinde. Bu yüzden lastiklerden daha verimli ısı alışverişi sağlıyorlar. Bunun dışında tur zamanları elde ediyorlar."


Yorumlar

  1. ''Diğerlerinin neden bu kadar iyi bir iş çıkaramadıklarını bilmiyorum, neden bunu yapanlardan biri değiller. Hepimiz çok çalışıyoruz'' çok ilginç bir itiraf olmuş 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir