2009 Formula 1 Dünya Şampiyonları: Button & Brawn GP!

yazar:

kategori:

Red Bull Racing Sürücüsü Mark Webber’in kazandığı Brezilya’da, yarışı 5. sırada tamamlayan Jenson Button 2009 Formula 1 pilotlar şampiyonluğunu ilan ederken Brawn GP de takımlar şampiyonu oldu.

Button, Brezilya’da kazandığı 4 puan ile pilotlar şampiyonasında 89 puana ulaştı ve son yarış öncesinde pilotlar şampiyonu oldu. 29 yaşındaki Button, Formula 1’deki 10. sezonunda şampiyonluğa ulaştı ve tarihin 31. Formula 1 şampiyonu oldu.

2009 yılının başlangıcında henüz belli olmayan Brawn GP de ilk sezonunda şampiyon olarak Formula 1 tarihine adını yazdırdı.

Oldukça heyecanlı ve kazalı başlayan Brezilya GP’de Mark Webber, ilk pitlerin ardından liderliği ele geçirmesiyle Felipe Massa’nın salladığı damalı bayrağı rahat şekilde birinci sırada gördü ve bu sezon 2. galibiyetine ulaştı.

BMW Sauber’de sondan bir önceki yarışına çıkan Robert Kubica, 8. sıradan başladığı yarışta oldukça güçlü performans sergiledi ve yarışı 2. sırada tamamladı. Polonyalı sürücü ve BMW Sauber bu sezon ilk kez podyuma çıkmayı başardı.

Lewis Hamilton, ilk turda kaza yapmasının ardından pite girdi ve strateji değişikliğin ardından gösterdiği güçlü performans ile yarışı 3. sırada tamamlayarak podyumun 3. basamağını tamamladı ve Mclaren Mercedes’i markalar klasmanında 3.lüüe yükseltti.

Brezilya GP’de damalı bayrağı görene kadar şampiyonluk umutları süren Sebastian Vettel, oldukça geriden başladığı yarışta ilk bölümde pite geç girmesi ile büyük avantaj sağladı ve oldukça sıra kazandı. Vettel, 2. pitlerde de Button’ı geride bırakmayı başararak 4. oldu. Vettel pilotlar klasmanında Barrichello’yu geride bırakarak 2.liğe yükseldi.

Jenson Button, 14. sıradan başladığı yarışta oldukça kontrollü ve agresif bir yarış çıkardı ve bir çok geçişin ardından 5. olarak şampiyonluğunu ilan etti.

İlk turda sorun yaşayan isimlerden olan Kimi Raikkonen, kontrollü bir yarışın ardından 6. olurken onu Toro Rosso ile sıralamalarda oldukça iyi iş çıkaran ancak yarış içerisinde çok da ön plana çıkamayan Sebastien Buemi takip etti.

Brezilya’da son puan, kendi evinde büyük hayalkırıklığı yaşayan Rubens Barrichello’ya gitti. Barrichello yarışa pole pozisyonundan başlamasına ve ilk pitlere kadar lider gitmesine rağmen, pitten çıkışta trafiğin ortasında kalması ile oldukça sıra kaybetti ve pitlerin ardından 3.lüğe geriledi. Yarışın son bölümünde ise lastik sorunu yaşayan Barrichello ekstra pit yaptı ve 8. oldu.

Mclaren Mercedes sürücüsü Heikki Kovalainen 9. olurken onu Formula 1’de ilk yarışına çıkan Kamui Kobayashi takip etti. Kobayashi ilk yarışına rağmen oldukça güçlü bir yarış çıkardı.

Ferrari pilotu Giancarlo Fisichella bir kez daha yarıştan puansız ayrılırken onu son sıradan başlayan Vitantonio Liuzzi takip etti.

Yarışın ilk turunda Alonso, Trulli ve Sutil kaza sonucu yarış dışı kaldı. Oldukça iyi yarış çıkaran Nico Rosberg mekanik sorun yaşayarak yarış dışı kalırken takım arkadaşı Kazuki Nakajima ise Kobayashi’ye teması sonucunda kaza yaparak yarış dışı kaldı.

2009 Formula 1 sezonunun son yarışı 2 hafta sonra Abu Dhabi’de koşulacak. 2009 sezonun şampiyonları belli oldu ancak pilotlar klasmanı 2.liği ve markalar klasmanı 3.lüğü gibi bir çok pozisyon son yarışta sahibine gidecek.

Poz  Pilot        Takım                     Süre
1. Webber Red Bull-Renault (B) 1h32:23.081
2. Kubica BMW Sauber (B) + 7.626
3. Hamilton McLaren-Mercedes (B) + 18.944
4. Vettel Red Bull-Renault (B) + 19.652
5. Button Brawn-Mercedes (B) + 29.005
6. Raikkonen Ferrari (B) + 33.340
7. Buemi Toro Rosso-Ferrari (B) + 35.991
8. Barrichello Brawn-Mercedes (B) + 45.454
9. Kovalainen McLaren-Mercedes (B) + 48.499
10. Kobayashi Toyota (B) + 1:03.324
11. Fisichella Ferrari (B) + 1:10.665
12. Liuzzi Force India-Mercedes (B) + 1:11.388
13. Grosjean Renault (B) + 1 lap
14. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari (B) + 1 lap

Hızlı Tur: Webber, 1:13.733

Yarış dışı:

Driver Team On lap

Nakajima Williams-Toyota (B) 31
Rosberg Williams-Toyota (B) 28
Heidfeld BMW Sauber (B) 22
Sutil Force India-Mercedes (B) 1
Trulli Toyota (B) 1
Alonso Renault (B) 1


Puan Durumu:

Pilotlar: Takımlar:

1. Button 89 1. Brawn-Mercedes 161
2. Vettel 74 2. Red Bull-Renault 135.5
3. Barrichello 72 3. McLaren-Mercedes 71
4. Webber 61.5 4. Ferrari 70
5. Hamilton 49 5. Toyota 54.5
6. Raikkonen 48 6. Williams-Toyota 34.5
7. Rosberg 34.5 7. BMW Sauber 32
8. Trulli 30.5 8. Renault 26
9. Alonso 26 9. Force India-Mercedes 13
10. Glock 24 10. Toro Rosso-Ferrari 7
11. Kovalainen 22
12. Massa 22
13. Kubica 17
14. Heidfeld 15
15. Fisichella 8
16. Sutil 5
17. Buemi 5
18. Bourdais 2


Yorumlar

  1. ilk önce, fotbol takımı tutar gibi f1 izlemiyorum evet fanı olduğum takım ve takımlar var ama 11 yıldır izlediğin f1 de 6 şampiyonluk gördüm ve hiç biri için haketmedi ve saygısız konuşma ne de yazışma yapmadım hakaden kazanmıştır 2cisi bizden ama farklı bir örnek geçen sene sivas şampiyon olsaydı fenerbahçe kadar sayfalar dolusu yorum göremeyecektiniz değilmi!!yeteri kadar anlatabildim mi acaba!? ferrari ve maclerende yenilebilir kötü aracın varsa susmasını bileceksin seni ne kimi kurtarır ne de hamilton ne de fanların saygı göstermesini öğrenelim bi zahmet…bu arada brawn ve button için yapılan olumlu tazılara out deperlendirmesi yapmanız ne size bir şey kazandırır ne de bize birşey kaybettirir yormayın kendinizi:P

  2. fatih keleş avatarı

    Aynen bende button seneye şampiyon olsun izlemeyi bırakmasam bile düşünürüm. Giderim rfactor oynarım daha iyi.

  3. Berkan Dönmez avatarı
    Berkan Dönmez

    buTTon seneye şampiyon olsun f1 izlemeyi bırakıcam

  4. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Valla Fan Sitesinde Resmi Yazıyordu Ben Ordan Aldım 😀 Suç Benim Değil 😀 Ama Renault İle Görüştüğü Gerçek.

  5. KEMAL SENGUL avatarı

    Resmi:Kovalainen Renault'un 2.Pilotu Olmuş!!!Fan Sitesinde Açıklandı!!!Anlaşma Abu Dhubai Sonrası Açıklanacakmış!!!HADİ Hayırlı olsun.

    arkadaşlar haber yalan cıktı.kovalainen mclarenle görüşüyormuş hayla

  6. kovlainen gelecek sene renoda olabilir ama bunu bu şekilde resmi gibi yazmanın ne anlamı var anlamıyorum. resmi bir şey yok ortada..

  7. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Kovalainen İçin En İyisiydi Ya Reno Yada Willams. 🙂

  8. wayy demek heikki reno ile anlaşmış çok iyi her ne kadar bize faydalı olamasada severim heikki'yi sempatik adam:)) umarım başarılı olur.

  9. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Resmi:Kovalainen Renault'un 2.Pilotu Olmuş!!!Fan Sitesinde Açıklandı!!!Anlaşma Abu Dhubai Sonrası Açıklanacakmış!!!HADİ Hayırlı olsun.

  10. KEMAL SENGUL avatarı

    asıl tebrik ros brawna bence takımı yokdan var yaptı.dün kimse hamiltonla ilgilenmedi buttonla ilgiendi buda herşeyin tersine döndüğünün göstergesi.3-4 ay biz f1 siz ne yapıcaz :)) hele alonsoyu merak etmeyen varmı

  11. fatih keleş avatarı

    Sadece brawna tebrikler.

  12. valla tolga niye haksiz bir podyum oldugunu anlamadim, 2. glocktu kurallar geregi 3. oldu ama 4.den 25 saniye ondeydik yani, ilginc gercekten, haberde de ilk podyum denmis, "i'm speechless diyorum."

  13. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ya haberlere bakıyorumda brawnla ilgili haberlerde hiç bir yorum yok. brawn ve button'ın şampiyonluğu fazla ilgi görmedi sanırım 🙂 ferrari yada mclaren şampiyon olmuş olsaydı. 4-5 sayfa yorum olurdu herhalde 😀

  14. Tebrikler brawn gp ailesi. Müthiş bir işti.

  15. tebrikler button ve brawn. süper bir sezon sonunda mutlu sona haklı bir şekilde ulaştınız. hadi 2010 da perçinleyelim şunu…

  16. EVET 2009 yılının şampiyon pilotu ve şampiyon takımı belli oldu sonunda… geçen sene yarışma ihtimali bile olmayan bir takım bu yıl damdasını vurdu… tebrik etmemek inanın elde değil…

    belki button'nın fazla fanı olmadığı için biraz sessiz bir kutlama oldu fakat o artık dünya şampiyonu…

    yarışa genel olarak çok keyifliydi… gönül isterdi ki KİMİ nin podyuma çıkması… bunu gerçekten istiyodu ona çok üzüldüm(pit alanındaki olayda Allah korudu çok şükür bişey olmadı)… aynı hareketi başka birisi webbere yapsa webber şu an buttondan fazla konuşuyo olurdu eminim…

    bana göre yarışın en iyilerinden birisi kobayashiydi…elemanı hayranlıkla izledim bana göre iş var bu çocukta…

    şu an bizi en çok meraklandıran 2010 pilot dizilimleri olacak en çokta KİMİ nin nerde olacağı… bekleyip göreceğiz… umarım mclarende olur…

    sonuç olarak button ve özellikle ross u tebrik ediyorum ekipte çok iyi iş çıkardı… bu şampiyonluk tesadüf olamaz…

  17. ya bilmiyorum bazi arkadaslar kizabilir ancak, bu haber basligi abu dhabi yarisindan olsaydi ve rubens kazansaydi, burada degil 60 – 65, 600 kusur yorum olurdu bence 😛

  18. button'i tebrik ediyorum. en icten dileklerimle. gercekten takdire sayan bir yaris cikardi. agresifti ancak bir o kadar da istikrarliydi. dozu ayarlayabildi. geriden basladigi yarislarda da boyle yarissaydi, eminim seven sevmeyen herkesin kafasinda "acaba hakettti mi sampiyonlugu?" gibisinden sorular olusmayacakti.

    webber'in yaris galibiyeti arada kaynadi ama yine de tebrik edemeyecegim maalesef. sucu olup olmadigindan emin olmadigim raikkonen temasindan dolayi.

    rubens yine sanssizdi, hamilton, vettel takdiri hak etti. kubica sessiz sakin podyuma cikti ve haketti. sutil'in kazada sucu oldugunu sanmiyorum. trulli cok agresifti ve bence sucluydu. sutil yine onu sakinlestirmeye calismisti. her neyse. alonso da arada kaynadi. yazik oldu.

    heidfeld'in kalmasi ve daha cok kalma nedeni ilginc. harcandi resmen. fom'un kameralarinin nick'i o halde gostermesi gercekten manidardi.

    buemi cok iyiydi. hafta sonu boyunca da… daha fazlasini cikarabilirdi. grosjean ve jaime caylaklari yine ayni… kobayashi gercekten cok iyiydi ama nakajima kamikazesi yuzunden olasi puanlardan oldu. demek ki japon varmis, japon varmis… serhan acar'in japon pilotlar hakkindaki yorumu komikti, eglenceliydi 🙂

    kovalainen'in pitte kalmasi ilgincti. belki biz koltuklarimizdan rahatca izliyoruz ama kimi ve daha dogrusu pittekiler buyuk tehlikedeydi, o kadar guvenlik onlemine ragmen.

    rosberg'e cok uzuldum. liuzzi'nin sonucu fix idi, fisico citayi mi yukseltmis arada herkes kaza yaptigindan midir nedir puana yaklasmaya yaklasmis. (tavsanin suyunun suyu gibi) test niyetine yaristi.

    tum bunlarin disinda, takimlar ve pilotlarda sampiyon belli, malum. bakalim button son yarista "amaaaan, nasil olsa sampiyon oldum." diyip yatacak mi, yoksa gercekten yarisci ruhlu olup kazanmak icin mucadele edecek mi…

    benim icin abu dhabi'yi izlemek icin 2 sebep kaldi. biri, yeni bir pist olmasi. digeri ise ferrari – mclaren, daha dogrusu kimi – lewis cekismesi.

    basta son yarista sampiyon belli olsun diyordum ancak gorunen koy kilavuz istemiyor. yine de heyecanli olurdu hani. rubens sampiyon olup veya bu olasiligi son yarisa tasitip hatta sampiyon olsa ve emekli olsa; hem cogu taraftar/izleyicinin memnun olup, hem de pilot piyasasinin bir nebze de olsa duzelecegini soyleyebilirdik.

    tum bunlara ragmen, kuru zeminde gecmesine ragmen cok ama cok heyecanli, olayli, icinde her seyin oldugu bir yaris oldu. bir sezonun degil tamami, yarisi boyle yarislarla gecse, eminim bu gencecik halimle kalpten giderdim.

  19. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Tebrikler Button ama su webber olayina gelince hic bir zaman bu pilot duzelmez adami resmen pist disina atti nasil bir yaris hakemliligi bu bilerek adamın on kanadini kirdi 2 ci ligi alip baricelloyu bile zorlayabilirdi KIMI inanmak cok güç haketten o kadar pilotun icinde sen git kimiye carp gelde sıyırma arkadas su yarisada kırmızılar yoksa yarisda yokdur bu fia gorevleleri bence emekli olsun yada gozluk taksinlar nasil bir yarisa yınetimi anlamis değilim webberin bole rahat olmasina sasiriyorum o zamna herkes kafasına gore direksoyunu kırsın gecise izin vermesin adamın yarasini alt üst etti bu arada vettele tebrikler guzel yaris cikardi oda hirsiyla geldi ama kiminin bu durumuna alevler icinde kalmasi üzücü durup olm yinede puan aldigi icin mutlu ama bence webberin artik temizlenmesi lazim.

  20. Süper zevkli bir yarıştı,yarış dediğin böyle olmalı zaten.Bugün bir yarışta olamsı gereken her şeyi gördük nerdeyse,kazalar,geçişler,strateji değişikliği yani çok doyurucu bir yarıştı.Ayrıca bu webber denen kasabı kim durduracak acaba.Kova nın intikamı fena olacaktı ama Kimi ucuz atlattı,Trulli hatalı olmasına rağmen Sutili neredeyse dövecekti,Kobayashi nin savunması da harika idi.Sonuç olarak yarış güzeldi.Tebrikler Button ve Brawn GP.

  21. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Tebrikler Mercedes.

    son iki pilotlar şampiyonluğunu, takımlar şampiyonluğuna yansıtamayan McLaren'den, elde edemediğin ünvanı Brawn sana sağladı.

    Tahminim bu biraz stratejilerde değişimi tetikleyecektir.

    Önce şu Brawn'ın %75'ni alsak. geri dönmek istiyorum deyip, belki ferrari'den istediği koltuğu alamayacak olan (belkide pilot dizilimini şu anlık bozmak istemeyebilirler) Schumacher'i de rubens'den boş olan koltuğa oturtsak.

    böylece seninde bir alman pilot ile şampiyonluk kazanma arzun karşılığını bulmuş olur.

    Schumacher'in bir alman takımı ile şampiyonluğu almanları ne hale sokar tahmin edemiyorum.

    *tabii bunlar temenni. yoksa hayalleri abartıp, hala mercedes adına çalışan benim taptığım (mecazen) pilot olan Hakkinen'i de diğer koltuğa oturturum. artık reytinglerin nereye vuracağını ben değil siz tahmin edin.

    ağzımızdan akan sulardan kendi çapında bir deniz oluştururuz sanırım.

  22. Emre Yılmaz avatarı

    Bu arada Webber yaptı yine yapacağını harika start almıştı Rai. Ne güzel üçüncülüğü koruyacaktık.

  23. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Button'ı ve Brawn GP ekibini kutlamak lazım gerçekten fırtına gibi geldiler ve şampiyon oldular

    Webber'e bende sinirlendim gerçekten Raikkonen'i podyumda görücektik kesindi ama kimse onu tebrik edemedi herkes Button'ın yanındaydı 🙂

  24. bence şampiyon olabilecek bir pilot değildi button, ama işte altındaki araç herkesten 1 saniye hızlıyken yaptığı puan farkıyla olaylar gelişti, sonrasında da neredeyse hiç bir şey yapamadı, 40 yaşına dayanmış takım arkadaşın doğru düzgün ayar yapıp da sezona iyi bir başlangıç yapabilseydi emekli olmasına kesin gözüyle bakılan bir pilotun şampiyonluğunu kutlayabilirdik, şimdi button'ınkini kutluyoruz ama sanki button bütün kutlamayı tek başına yapıyormuş gibi hissediliyor bugün, interlagostaki yarış sonunda da böyleydi zaten.. bugün itibariyle gelmiş geçmiş bütün şampiyon pilotların elde ettikleri şampiyonluklarıyla övünme hakları sanki ellerinden alınmış gibi hissediyorum

  25. Herkesi radyoya bekliyoruz arkadaşlar.

    http://www.trf1.net/radiof1/index.1.html

  26. Emre Yılmaz avatarı

    şampiyon şampiyondur ne diyelim tebrikler… vettelin çabası etkileyiciydi.

  27. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Kovalainen Hırslıydı Bu Hafta Sonu Pitteki Benzin Hortumu Faciası Olmasaydı İlk 5'te Olucaktı.Kovalainen Kimi'ye Göz Dağı Verdi Yakara ;D Bu Arada Kovalainen'in İnternet Sitesinde Fan Sitesi Tabiki Orda Açıklama Yapılmış Kovalainen Renault İle Anlaştı Diye İnşallah Doğrudur Back To Home Heikki!

  28. Kadir YILMAZ avatarı

    Button bir kere yanlış yazılır ama 2 kerede yanlış yazılır mı ..? işte onu da ben başardım.

  29. Kadir YILMAZ avatarı

    Button bir kere yanlış yazılır ama 2 kerede yanlış yazılır mı ..? işte onu da ben başardım.

  30. Remzi Ersoy avatarı

    Geneli 2009 da pek alışık olmadığımız aksiyonlu ve bol geçişli diyebiliceğimiz sezon başından bu yana keyif verici bi yarış izledik.Kobayashi nin buttona karşı olan direnci beni heyecanlandırdı.Gerçekten serhan acarın da dediği gibi japon pilotların mücadelesi çok çılgın olabiliyo.kobayashi ve nakajima gibi.raikkonen için dicek fazla bişey yok,nitekim sezonun bi kısmından sonra gelişimi duran bi araçtan bu sonucu çıkarmak bile bnce çok büyük bi çaba gerektiriyo olmalı.ilk turda o temas olmasa blki podyum gelebilrdi ama bu bir f1 yarışı,f1 yarışlarında bnce herşey bklenmelidir,ve bence f1 e böyle yarışlar gerekli.

  31. aslında mükemmel bir yarıştı ama webber rai yi çime kadar çıkarmasa ve kanadını kırmasa daha iyi olurdu bu iki oldu geçen sene massaya yapmıştı ama normalde bunları eleştirir sonra zaten benim sigortalar attı webberi hiç sevmezdim şimdi nefret ediyorum:)brawnlara tebrikler hakkettiler baricellonunda buttonu alkışlaması çok iyiydi ferrari mc laren abu dhabi de ne olcak bakalım???

  32. Kadir YILMAZ avatarı

    Buttun ve Brawn'a tebriklerimi sunarak başlamak istiyorum.
    Buttun pek yarış dışı kalamadı falan ama az da şanslı değil yani, bugün bile yarışın başında 4 pilot önünden çekildi 🙂 adam 7 yarışta işi bitirdi…
    Ferrari için takımlar şampiyonası da kötü bitecek gibi, Kimi nin yarışı da yine berbat oldu, halbuki onu çok istekli görmüştüm, podyum muhtemeldi 🙁

  33. Tebrikler Button, Tebrikle Brawn. Cok buyuk basari, helal olsun. Webber`e de tebrikler ama Kimi`nin yarisini mahvettigi icin kendisine teessuflerimi sunuyorum 🙂

  34. Ahmet  Keleş avatarı

    Button bir daha şarkı söyleme olur mu 😀

  35. Ross Brawn'ı, BrawnGP ekibini, Button'ı varsa sevenleri bolca tebrik ederim. Yağmurlu ve tadsız bir yarış beklerken çok güzel, heyecanlı bir yarış oldu. Çok güzel bir yarış ile böyle güzel bir sezonun sonucu belirlendiği için çok mutlu oldum. BrawnGP'ye ve diğer tüm takımlara, kişilere bolca şükranlarımı sunuyorum. Kolay utunulmayacak bir sezon izlettiler ve bana 80,90 ları çok güzel bir şekilde hatırlattıkları için daha da mutlu oldum. interlogos'a yakışır bir mücadele oldu ve pozisyonuna layık bir şampiyonluk verdi bizlere.
    Kalan ufak mücadeleler için Abu dabi'ye taşınıyoruz ve ben ufak da olsa bir merak içindeyim. Simülasyonlardan gördüklerimizin realitesini görmüş olacağız.
    Büyük mücadeleler bitti şimdi sıra Mclaren-Ferrari savaşında ve tahminim Ferrari bu savaştan mağlup olarak ayrılacak.

    Geçen günlerde Kobayashi'ye yönelik oluşan merak ve dikkatim artıyor.

  36. Tebrikler Jenson, Tebrikler Brawn GP. Redbull da iyi iş çıkardı. Barichello'ya yazık oldu. Trulli'yi Toyota artık yollamalı. Kobayashi beni çok şaşırttı bu çocukta iş var. Hatta seneye yarış koltuğunda olmalı.

  37. Evet yaa, kova naptı öle, resmen ütüledi kimi yi, tüy kokusu geldi burnumuza :)))

  38. Ben Malezya'da sevinmedim açıkcası 🙂 sana göre 2.dir o ayrı bana göre haklı bir podyum değildi.

  39. KEMAL SENGUL avatarı

    bi habere göre mclaren raikonenle anlaşmış.kovalainen 3.pilot olmuş.yada renaultun 2.pilotu

  40. inci incili avatarı

    tebrikler jeson. heikki tamam anladık kimi koltuğunu kapabilir diye onu kıskanmış olabilirsin ama yakmaya çalışmana gerek yoktu ya.

  41. tolga bir yanlisin daha var, bu sezonki 2. podyum bu =)

  42. Ve yazmayı unuttuğum komik bir hadise
    "Kubica'nın 2.lik kürsüsü yerine 3.lük kürsüsüne çıkması" :))

  43. KEMAL SENGUL avatarı

    heidfelde üzüldüm bu kadarda olmaz ya adamlar nasıl benzin koymuyor.Belkide bu yarışlar son yarışları.

  44. KEMAL SENGUL avatarı

    heidfelde üzüldüm bu kadarda olmaz ya adamlar nasıl benzin koymuyor.Belkide bu yarışlar son yarışları.

  45. Brawn ve Button a tebrikler,Lewise ve Kamui ye de tebrikler…

  46. tebrikler jenson ve brawn gp işte senden beklediğimiz sürüş buydu.şampiyonnnnnnnnn

  47. Yavuz Balcı avatarı

    tebrikler button ve brawn gp ye.sezona en güçlü başlangıcın meyvelerini aldılar.yarışa gelince button ve lewis i bir kenara koyarsak kobayashi müthiş sürdü.hele buttona direnmesi gerçekten takdir edilir.tabi her ne olursa olsun kazanan webbere ve sonrasında kubicaya da tebrikler.

    Dün bahane dediğimiz kuru zemin ayarları bugün McLareni belkide stratejiyle beraber podyuma taşıdı.Martin ilk defa bana kendisini inandırdı.hepinize hayırlı akşamlar.

  48. sampiyonlara tebrikler, renoyu gectik kubiye tebrikler. bir tebrikte bmw yakit hortumuna, heidfelde pitte benzin koymamislar =) bende diyorum bu adam pitten cikar cikmaz 3 sektorde birden nasil en hizli zamani yapti, meger benzini yokmus =)))

  49. KEMAL SENGUL avatarı

    arkadşlar dikkatli izleyin trullinin fazla hatası yok.2.başlarda güzel bir yarıştı ama sonlara dogru sıkıcı oldu 3. ferrari gecildi 4.kubica 2.olarak renaulta göz dagı verdi.5.webber raikonenin resmen üstüne kırdı ama ceza yok.6.tebrikler brawn tbrkler button.tbrkler mercedes(en iyi motor oldugu birkez daha cıktı….

  50. Öncelikle Robert'e tebrikler çünkü takımda 1.5 yıldır yaşanmayan podyum heyecanını bize ve takıma yaşattı.(Her ne kadar Brawn GP ve Button'ın şampiyonluğu gölgelesede)

    BRAWN GP ve Button'u tebrik ediyorum , gerçekten zor bir 2.dönem geçirdiler.Ancak ilk dönemki birincilikler çok rahat şekilde onları öne taşıdı.
    Ve bu yarış bize bir şey daha gösterdi ki her yarışa şampiyonluk hesapları ile çıkacaksın.(sezonun ilk yarışı dahil) Kamikaze değil Puan adamı olacaksın.Barrichello , Vettel , Webber önceki yarışta "gereksizce" kaybettikleri puanlar şimdi önlerine dizildi.Bazen 1 puan almak 2 puan almaktan daha hayırlıdır.Atalaramız ne demiş "midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma" sanırım bu sözün üzerine daha da yorum yapmaya gerek yok.

    Bir tebrikte Kobayashi'ye daha çok genç ve yetenekli (en azından Interlagos'a göre) bir pilot.Yağmur'un yağdığı tecrübeli pilotların bile zorlandığı bir pistte en az tecrübeli pilotlar kadar iyi iş çıkardı. Umarım Japon'larında artık ciddi anlamda övünecekleri bir pilot çıkar ve gene umuyorum ki o pilot bu çocuktur.(fazla abartmayalım!)

    Abu-Dhabi'nin heyecanı kaldımı orası ayrı bir mesela ve sezonun en keyifsiz yarışlarından bir tanesi olmaya aday belkide Barrichello ve Vettel 2.lik için çekişebilirler 🙂 ki Renault ve BMW'de artık … sıra için çekişecekler 🙂 Mclaren ve Ferrari'yi söylememe gerek yok bunlar dışında pek iyi bir yarış olacağını düşünmüyorum.

  51. bu sezon izledigim en heyecanlı yarıstı =)

    trulli gereksiz yere kazaya sebep oldu sonra da gitti sutil e bagırdı.
    kova da yerine gecebilecek kimi ye adeta göz dağı verdi =)
    alonsoya da yazık oldu ilk tur bile bitmeden garaja dönmek zorunda kaldı…

    güzel yarıstı, brawn ve button a tebrikler.
    ayrıca kubica, webber, ve hamilton a da.

  52. MagicAlonso avatarı

    Tebrikler button tebrikler brawn gp button sezon başında itibaren göstermiş olduğu en iyi sürüşü gerçekleştirdi ve şampiyonluğu hak ettiğini gösterdi.

  53. elif çivici avatarı

    Yarış çok güzel başladı kesinlikle,özelikle de tehlikeli olsa da Kovalainen in oluşturduğu sahne çok heyecanlıydı.Trulli ve Sutil in ağız dalaşında ne dediklerini de çok merak ediyorum baya bi kavga ettiler.Kobayashi silik Japon pilotların yerine mükemmel bir başlangıç yaptı,kesinlikle seneye Toyota da yer alır bence.
    Barichelllo ya gelince,Ah be Rubens yine olmadı sana çok üzüldüm gerçekten ama kısmet bu işler.Button şampiyonluğunu ilan ettiğinde çok duygulandım,Brawn ın o sevinci ve aklaşan saçlarıyla dedemi anımsatan görüntüsü gözlerimi doldurdu.Button a hiçbir sempatim olmasa da çok sevindim,tam bu başarı hikayesinin mutlu sonunda gözlerimden bir iki damla bir şey süzülecekti taki Buton un o bet sesiyle We are the champions demesine kadar,bu nedir yarabbi 😀

  54. ecrin deniz avatarı

    tebrikler button…tebrikler Brawn GP…

  55. button bugün sürüşüyle gerçekten göz doldurdu. tebrikelr hem button'a hem brawn'a.

  56. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    lalalall laaaallalaa 😛
    Tebrikler Şampiyon
    Tebrikler BrawnGP
    Tebrikler Honda
    Tebrikler Mercedes

    Ayrıca da tebrikler Kobayashi ve Vettel ne oldu genç,yine geçseydin:P

  57. sezonun en güzel ve bol geçişli yarışı oldu galiba ve button bu gün hakettiğini gösterdi herhalde güzzel yarıştı webber e tebrikler ve hamiltona da güçlülerdi bu gün

  58. yeni bir dünya şampiyonumuz daha oldu. tebrikler button ve tebrikler brawn gp. ayakta alkışlanmayı hak ettiniz. gelelim diğer tebriği hak edenlere. mc laren garajı. muhteşem bi strateji uyguladılar gerçekten. lewis dün yanlış zamanda yanlış yerdeydi ama dünkü şansızlığı bugün şansa dönüşüverdi. gerçekten ekipcek iyi bi iş çıkardılar tebrikler. kubica ve bmw de çok iyiydi. aslında bu yarışta iyi olan o kadar çoktuki. vettel i ve gerilere düşmesine rağmen puan almayı başaran kimi yide es geçmemek lazım.
    gelelim alonso ya talihsizlik işte. tek tur bile atamadan yarış dışı kaldık. artık önümüzdeki yarışa bakıcaz:))) tekrar tebrikler jenson

  59. tek kelimeyle kendileri pişirdiler kendilieri yediler. haklı bir takımlar şampiyonluğu, (her ne kadar rubensi istesem de) haklı bir pilotlar şampiyonluğu… gerçekten helal olsun

  60. Yess.Bu mudur budur.Çok sancılı oldu sezonun 2. yarısı bizim için ama oldu neticede.İnşallah seneye daha güçlü bir şekilde şampiyon olacağız.
    FORZA JENSON FORZA BRAWN!!!

  61. Kobayashi yide tabrik etmek gerek gerçektende güzel yarıştıı romain nakajima alguarsi den daha iyi olduğunu kanıtladı fisicoya yaptığı atak süperdi

  62. Button bugün bir şampiyon gibi sürdü tebrikler. Ross Brawn'ı mutlu görmek ayrıca beni sevindirdi.

  63. hacer neslihan  avatarı
    hacer neslihan

    ross brawnı tebrik etemk istiyorum. adam bu işin piri olduğunu bir kez daha gösterdi.

  64. Ferrari' leri geçmek ayrıca çok güzeldi.

  65. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Brawn takımını ayakta alkışlıyorum. Serhan Acar onlar hakkında herşeyi söyledi zaten. TESADÜF DEĞİL. Jenson Button ve Lewis Hamilton yarışı izlenebilir kıldı. Bir ara sıkıcıydı ama o kadarda yağmur bekledi herkes 🙁

  66. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Buttonu brawn ı sampıyonluklarından dolayı kutluyorum.hakettıler ve kazandılar…hakettı haketmedı meselesı bana gore cok samca olur.cunkı en fazla puanı alan sampıyon oluyor.sezon bası sonu fark etmıyor.genelede son ları hatırladıgımız ıcın sımdı butonun sampıyonluguna laf edecekler olabılır.2007 de kımı arap atı gıbı sonradan acılıp sampıyon olmustu.bu sezon buton sezon basında kazandıkları ıle sampıyon oldu.sonraları sorunlar yasadı ama onun yasadıgı sorunlardan ıyı sonuc cıkaramıyan rakıplerı basını duvarlara vurmalı.

    Tebrıkler buton ve brawn gp

    Veber galıp geldı ama ılk sektprde raıkonen yaptıkları bıraz centılmenlıge aykırı geldı bana.bu kadar da adamı pıst dısına cıkarmak ıcın hamle yapılmaz dıye dusundum ama olan oldu artık yapacak.

    Hamılton ve kımıye ayrıca tebrık etmek ısterım.ıkısıde mecburı pıt yaptılar ve 3- 6 bıtırdıler…acaba kımı ılk turu 2.gecseydı ne olurdu dıye merak etmıyor degılım.yınede kımı bu sekılde stratejıyı degıstırıp 6.olarak aldıgı 3 puandan dolayı ayrıca kutluyorum.

    Kubıca ya helal olsun.yolun acık olsun moruk.

  67. KEMAL SENGUL avatarı

    raikonen cok zor kurtuldu allah korudu bi anda alev aldı.

  68. 3.lük tabiki gider su weber denen dengesiz varken. Nasıl bı ınsan bu anlamıyorum. Ilgınc olan ceza almaması

  69. Hakikaten Webber nedir Allah aşkına ya kim bu adama dur diyecek.Sıkmaya başladı artık kim yanına gelse sıkıştırıyor.

  70. jenson ı tebrik ederim. sonuna kadar haketti, yarışarak kazandı. bu şampiyonluğun farklı olması ve kimseyi çok fazla heyecanladırmamasının sebebi, mclaren,ferrari, renaulttan bir şampiyon çıkmamasıdır.

    gerçekten bir azmin öyküsü, sezon başlamaya çok yakın araçlarında motor yoktu, çıktılar yarışları kazandılar. şapka çıkarmak lazım..

  71. dilara bakır avatarı
    dilara bakır

    jenson ve brawna tebriklerrr ..
    eğer kimi riske girmeseydi süper olcaktı ya :/ bari 3.lüğü kurtarabilsek.button ve brawnın şampiyon olcağı belliydi hiç şaşırmadım ne dyelim hayırlı olsun ..

  72. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    trulli kendi hatasına rağmen sutil'e bağırıp çağırdı. webber'e ne desem azdır!!! yarışta her zamanki hali onun bunun üzerine sürer. çok acayip bir insan ya gelde sinir olma şimdi. belkide raikkonen'i 5.liğinden ve ferrari'yi 3.lüğünden edecek. neyseki raikkonen 6. bitiripte aradaki puan farkı 1 oldu!!

  73. O değilde geçen sene geldi aklıma hamilton ve Button tam tersi bir görüntü çizmişti.Biri böyle bir şey olacak dese güler geçerdim 🙂

  74. Tebrikler Brawn GP, Tebrikler Jenson Button..

  75. tebrikler Jenson hak etti sonuna kadar ayrıyeten hamilton ve kubicayada tebrikler

  76. KEMAL SENGUL avatarı

    gecen sene ilgilenilmeyen adam şimdi şampiyon gercekten büyük başarı tebrikler button!

  77. tebrilker brawn ve button'a. Bu arada bizim kova kimiyi yakıyodu ha 🙂 mclaren ve hamilton'a ayrıca kobayashi'ye de bravo…

  78. ilk yorumum: tebrikler Jenson Button ve Brawn GP.

    Button kim ne derse desin bu yarışta şampiyonluğu kazanmak istediğini sürüşüyle gösterdi. heyecnalı bir yarıştı, kazananlara tebrikler

  79. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Button Ve Brawn GP'ye Tebrikler……

  80. burak bocek avatarı

    Tebrşkler Brawn ve Button.3.LÜK GİTTİ:(

  81. Ahmet  Keleş avatarı

    tebrikler button ve brawn

  82. Jenson Button (Since 2004) avatarı
    Jenson Button (Since 2004)

    Ve Ve Ve Jenson Button Şampiyon 😀

  83. Hayırlı uğurlu olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir