Podyumu Kaçıran Raikkonen'in Gözüne Yakıt Kaçmış

yazar:

kategori:

Raikkonen oldukça sorunlu bir ilk tur geçirdi ve önce Adrian Sutil’le ardından Mark Webber ile sorun yaşadı.

Raikkonen “İlk turda olanlar yarışımı mahvetti. Önce ilk virajda birisi vurdu ardından Webber’i geçmeye çalışırken yine temas oldu ve ön kanadımı kaybettim.”

“Pitlerde gözüme Kovalainen’in aracında takılı kalan yakıt hortumundan biraz yakıt geldi ve orada alevler içerisinde kaldım ve göremiyordum: duracaktım ancak şanslıydımki alevler hemen söndü.”

“Şu anda bile gözlerim hâlâ yanıyor ancak iyiyim. Yarışın tekrar başlamasının ardından strateji ile yükselmeye çalışabildim ve en azından bir kaç puan kazanabildim.”

“Üzgünüm çünkü bugün podyuma çıkabilirdim. Geride bir yarış kaldı: Bakalım takımlarda 3.lüğü geri alabilmek için Abu Dhabi’de ne yapabileceğiz.”


Yorumlar

  1. fakat bu adamın yüzü yansaydı ve lauda gibi olsaydı gerçekten çok üzülürdüm. Allah onu ve diğer bütün pilotları kazadan beladan korusun. herşey bir yana canlarını ortaya koyup insanları memnun etmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. o yüzden sevmesekte bu insanlara lanet okumamamız lazım.

  2. bu lanetlenme hikayesinede inanırım. ispanyollar bu işi iyi bilirler. yıllar önce yok ettikleri maya ve aztek kavimlerinden öğrenmiş olabilirler…:))

  3. can bundy…Allah(şanı en yüce) kulları ne isterse onu verir. milyonlarca insan dünyanın dört bir tarafında heyecanlı bir yarış istiyor. O da veriyor…gençlik yıllarımda babam bir araba alacaktı kırmızı istedim fakat dedilerki kırmızı nazar çeker dikkat çeker çok kaza bela başına gelir alma dediler:) batıl bir düşünce olabilir. ama kırmızı deliler ve çocukların en çok sevdiği renktir. bütün araçların içinde en çok dikkat çeken ferrari araçları…ve kırmızı tulumlu pilotlar ve o pilotlardan sarışın erkek güzeli bir adam:) e bu kadar olur tabii…şimdi button veya alonso kimiye bakıyor sonrada aynada kendi suretlerini görünce ürküyorlar:) ve kıskanıyorlar. olacağı bu:)))

  4. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    inanılmaz bir kişilik. bu adamın en iyi özelliği hiç negatif yüklü iyonlar taşımaması.

    bu arada ferrari pilotları bu sene kesinlikle lanetlenmiş.

    massa'nın kazasının olasılık hesaplarını en gelişmiş cfd makineleri bile yapmakta zorlanırken, olabilirliği imkansız olan bir kazada kimi'nin başına geldi.

    yani formula 1'i analatan bir çekmeye çalışsak ve hareketli bir sahne yapalım bunu da pitten hatalı çıkan pilotun benzin hortumunda kalan yakıtı arkadan gelen pilota püskürtelim, o da bu yakıtla alev alıp yanıp tutuşsun desek. izleyiciden bu senaryoya tepki sadece yuh artık! olurdu ki. gerçek hayat hayallerimizn bile imkan vermediği olayları sakince bize sunuyor.

    son olarak yüce Allah'ın formula 1'i sevdiği kesin. ve biz ekranları başında sıkılan kullarına biraz heyecan yaşatmak için bir iki müdahalede bulduğundan neredeyse eminim.

  5. Weber fazla göz ününde olmadığı için yaptığı hareketler kimsenin dikkatini çekmiyor,f1 de ki en çirkef pilot,sözde pilotlar birliği başkanı yani pilotların güvenliği ile ilgi bir vakıf, ona rağmen resmen kamikaze hangi yarıştı hatırlamıyorum alonso yu resmen çimlere attı aynısını massa ya yapmıştı,bundan sonra dikkat edin yaptığı çirkef hareketleri daha iyi görürsünüz

  6. yuhhhh sana be webber yuhhhh hadi acemi bir pilot olsan neyse ya yillardir yarisyorsun hala sanki caylakmissin gibi bu nasil is ya baktiki vettelde gecti bu acemiyi ne yapsin bari kimiyi bulmusken aracida kotu yapti yapacagini

  7. Berkan Dönmez avatarı
    Berkan Dönmez

    webber bilerekmi yapıyor yoksa tüm bu olanlar tesadüfmü

  8. rai senden de bunu beklerdik helal yine en cesur ve en iyi pilot olduğunu herkese gösterdin

  9. bknz: bela mıknatısı 😀

  10. kimi iceman avatarı

    Sanssız İceman Az kalsın İceman Eriyodu Gecmis olsun KİMİ!!!

  11. burak bocek avatarı

    Çok talihsiz olaylar başında patladı ancak yinede direndi.Evet iş ahlakı var ve o kadar parayı sana verseler inan kılını değil her yerini kıpırdatırsın.Ayrıca Ferrari'nin pilotu hak etmesi söz konusu bile olamaz.Pilotlar Ferrariyi hak eder.Allah'tan sen yarışmıyorsun f1de

  12. kaderin cilvesine bak.
    kimi yüzünden koltugu gidebilecegi düsünülen webber
    kimi'ye çarpıyor, sonra kimi pite gidiyor yine kimi
    yüzünden koltugu sallantıda olan kovalinen yakıtı kimi'yi yakıyor.

    Ayrıca aynı hareketi kimi vebber'e yapsa,webber yarıştan soran
    hakemlerden başlardı ….fia, kimi hepsini suçlardı artık
    Redbull içindede herkes sempatik tebessümleriyle eminim vettel'i
    destekliyordur.

  13. elif çivici avatarı

    Kimi cidden büyük tehlike atlatmış,daha kötüsü de olabilirdi.ve umarım son yarışında iyi bir sonuç alırsın ferrariyle,helal olsun massa nın yoklugunda tek başına takımı sırtladın 3.lükte tek mücadele ettin.Tebrikler kimi umarım 2010 da kendine iyi bir koltuk bulurusun..

  14. ya boşver ne puanından bahsediyorsun az daha yanıyordun ya xD ben olsam o takım için kılımı bile kıpırdatmam ama Allahtan sende iş ahlakı denilen bir şey var Ferrari seni hiç haketmiyor =)

  15. brawn ekibinin yaptığı çok hoştu ama geçen sene bir allahın kulu massaya yardım etmedi şampiyonluğunu yediler

  16. brawn ekibinin yaptığı çok hoştu ama geçen sene bir allahın kulu massaya yardım etmedi şampiyonluğunu yediler

  17. 2009 sezonu f1 in muhtemelen en zevksiz ve çekişmesiz sezonu oldu,allah tan bu site aracılığıyla aynı ortamda yorum yazma ve okuma imkanına sahibiz,buda olmasaydı gerçekten çok sıkıcı bir sezon yaşamış olacaktık zaman zaman tartıştığımız ve istemeyerekte olsa yalnış anlaşıldığımız bazı yorumlar olabilir,bunun için tüm yorumcu arkadaşların hoş görüsüne sığınıyorum, hiç birbirimize göremezsek te aynı ortamda buluşmanın verdiği heyecan ve güzel yorumlar çok ilgi çekici ve güzeldi kendi adıma site yönetimine ve değerli üye arkadalara sonsuz teşekürlerimi kabul sunuyorum

  18. umit isbilen avatarı

    şimdi soralım bakalım weber'e vodka mı içmiş acaba ha?

  19. rai ye geçmiş olsun buz adam olmanın faydasını ilk defa görüyordur yoksa o alev topu allah muhafaza eritirdi onu :))şaka bir yana rai f1 in en iyi iki pilotundan biri ama son zamanlarda su koyverdi,yoksa ferrari göndermezdi onu,son üç yarıştır çok azimli keşke hep öyle olsaydı.

  20. mehmet ceviz avatarı

    musab bera anlattığın olaylar benimde başıma geldi.hemde birkaç kez.demekki yalnız değilim

  21. mehmet ceviz avatarı

    şu webberi biri dövsün.ah senna olacaktı ki her hafta döverdi.biraz yağmurda yarışmayalım der.kuru da onun bunun üstüne sürer.eski kabadayı baba pilotlar olacakki görecek.günlük sopa

  22. Hepsi bi tarafa da helikopter çekiminde kersli araçların kalkışları ne muhteşem öyle yahu. Kimi zaten feci kalkış yapan biri, bir de kers olunca Webber gibilerin yaptıklarına göz yumuyorlar herhalde, bizim çocukluğumuzda kullandığımız tabirle 'avans' veriyorlar

  23. Webere ceza vermeyi göze alamadılar bu kadar basit. Webber de böyle olacağını bildiği için mi bu kadar rahat davrandı bilmemiyorum.

  24. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Brawn Gp Mekanikerlerine Tebrikler Hemen Çıkardılar Zaten Gereğide Buydu Pilotun Güvenligi İçin Araç Yanmasın Yada HER HANGİBİ Bişey gelmesin diye pilota çıkardılar.bu vettel'de olsa aynısını yaparlardı.

  25. tipik bir latin yarışı oldu. her yönüyle heyecan…kimi ben şahsım adına senden özür dilerim. tam formasyon turları çocuklar televizyon seyrettiğim yerde gürülütü yapıyorlar heyecandan eşime çok kızdım bağırdım çağırdım. oda bana sen beni üzdün sende üzülürsün inşaallah dedi. start verildi. derken olaylar az kaldı adamıda kaybediyorduk. neticede şevkat tokatı yedik. halbuki o kadar da sana dua etmiştim. demekki eşleri üzmemek lazımmış. gerçi senin de böyle bir vukuatın varki bu kadar şanssızlık başına geldi. neyse biraz pahalıya mal olsada kendimi affetirdim. bu yarışlar öncesi bir daha asla kimseye kızmayacağım kimseyi üzmeyeceğim:)))herkese hayırlı haftalar…Allah sizleri korktuklarınızdan emin umduklarınızada nail eylesin….

  26. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Webber'in yaptığı bu hareket ilk olmayabilir ama FIA bunu farketmeliydi ve bu hareket son olmalıydı!!!!

  27. Webber'in bu yaptığı ilk değil ki, alıştık zaten

  28. Webber son anda farketti Kimi`nin suratle icine girdigini ve ustune kirdi. Yerini savunmak boyle olmaz, aynani kontrol edersin ve iceriyi onceden kapatirsin, bu Webber`in alistigimiz sacma ustune kirmalarindan baska bir ornekti. Yangin olayi da gercekten korkuttu, Kovalainen`in sucu yoktu, Lolipop benzin hortumu cikmadan kaldirdi Heikki`de firladi. Brawngp mekanikerlerini de kutlamak lazim, cok guzel bir yardimlasma ornegiydi bence..

  29. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Bu nasıl bir zekadır. Brawn gp nin önünde kasti durmuşmuş.En sonda olmasından değildir kesin.
    Sen devam et böyle.

  30. Kaçan podyum olsun bence iyiki o benzin olayı yuzunden başına birşey gelmedi. Korktuk o goruntuden. Alev içine kalan bir araç :/

  31. Eğer tekrarını seyredebilirseniz Raikkonen'in Webber in yanına çıkamadığını Webber in önceden kapıyı kapattığını ve Raikkonen in Webber'in sol arka tarafına çarparak ön kanadını kırdığını görebilirsiniz. Webber in raikkonen in ona çarptığını anladığını bile sanmıyorum. Taraftar olmak ayrı şey , tuttuğunuz pilotun başına haklı ya da haksız birşey gelince diğer pilota sövmek ayrı şey. Olaylara biraz daha nesnel yaklaşalım lütfen.

  32. yanınıza geldikten sonra yerinizi korumak icin ustune kimsenin kıramazsınız, kimi cime cıkmak zorunda kaldı. o da yetmedi gerci bence gozden kactı yoksa en az pitten gecme cezası gelmeli boyle bir harekete yoksa bu tur sacmalıkların onunu alamazsınız. ve weber her yarısta benzer seyler yapıyor bazen sansı yaver gidiyor

  33. busranur altıntaş avatarı
    busranur altıntaş

    BU SANA BÜYÜK HAKSIZLIK!!!

  34. Ayrıca heikki de az kurnaz değil. hortumla onca takımın önünden geçip brawn gp nin yanında duruverdi. adamlar da mecburen çıkardılar. aynı şeyi geçen sene bir başka takım massa'ya yapmadı.

  35. Objektif olarak bakarsak Webber'in yaptığında kuraldışı birşey yok. Yerini savunuyor Kimi aralığa girebileceğini düşünüyor ama olmuyor. Zaten Webber'e yarışı getiren de muhtemelen o savunması. Viraj sonuna kadar içten gelen raikkonen'in geÇme şansı çok yüksek olacaktı.

  36. tekrarını izleyince fark ettim brawn pit ekibi hortumu cıkarıp bide mclaren garajına geri götürüyrolardı, helal olsun =).

  37. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Çok Geçmiş Olsun Kimi…Bu Sene Ne Olduysa Zaten Sürekli Bu Tür Olaylar Fazlalaştı….Webber'e Gelince Bildigimiz Webber Ne Desek Boş

  38. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Kusura bakma Kimi.Hata kimdeydi ben göremedim kameralardan.Heikki belki erken çıkmıştır.
    Asıl etkileyici olan Brawn nın pompayı çıkarmasıydı:) sevdim bunu

  39. dilara bakır avatarı
    dilara bakır

    kıyamam yaa çok yazık :S
    hakkımız kesinlikle podyumdu..
    Kimi alevler içindeyken dondum kaldım yaa :((

  40. Adam resmen cızbız olacaktı..

  41. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Webber'in yaptığı o saçma öne kırma hamlesi ona kaza bile yaptırabilirdi çok gereksizdi bide alevler içinde kaldı resmen alevler içindeydi o haldeyken nasıl podyumu düşünebildi alevlerden gözükmüyordu bile ama hemen söndü ve son yarışında bile takımının üçüncülüğünü düşünüyor gerçekten harika bi insan iiki o alevlerin içinde bişey olmadı gözündeki yanmada umarım önemli değildir

  42. Emir Çolak avatarı

    Çok sakat bi olaydı hakkaten, bosver Kimi sağlığın daha önemli, Webber yine konusturdu yine antipatik harbi, kanat kırılmasaydı podyumdaydı.

  43. aldığın bu 6. bile çok değerli bizler için. en arkadan, o araçla yarışarak yine iyi iş çıkardın.

  44. inci incili avatarı

    az daha ölüyordun sen hala podyum diyorsun, boşversene.

  45. webber gerçekten çok sakat kullanıyor. ilk turda sonradan yaptığı önüne kırma hamlesi çok gereksizdi. raikkonen de iyi kurtardı yine

  46. mclarenle anlaşırsan eğer, abu dhabi'de kova seni harbiden yakıcak herhalde

  47. bahtsız insan :s

    webber yine yapti yapacağını, antipatik insan kanadını kırdı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir