2015 GP2 Monaco 2. Yarış – Stanaway ve Status’un İlk Galibiyeti

yazar:

kategori:

Richie Stanaway, Monaco’daki haftasonunun 2. ve kısa yarışında seride hem kendisinin hem de takımının ilk galibiyetini kazandı.

2. sıradan yarışa başlayan Status GP pilotu, startta Marciello’yu geçip farkı 4 sn civarlarına kadar çıkartıp temposunu düşürdü ve son turlarda fark azalmasına rağmen herhangi bir baskı görmeden finişe ulaştı. GP3’ten sonra Caterham’ın çekilmesiyle gride dahil olan Status GP ilk kez kazanmış oldu. Rafaella Marciello 2. olurken bir başka çaylak Sergey Sirotkin 3. olarak ilk kez podyuma çıktı.

Sergio Canamasas, dünkü Arthur Pic’e atağında olduğu gibi bugünde Julian Leal’i benzer şekilde geçerek yarış içindeki ender ataklardan birini yaparak 4. sırayı elde ederken Julian Leal 5., Arthur Pic 6. sırada finiş gördü.

Alexander Rossi, startta Pic’e temas ederek yarış boyu hasarlı buruna sahip aracıyla savunma yapmak zorunda kalıp 7. olurken günün son puanı şampiyona lideri Stoffel Vandoorne’a gitti. Böylelikle Belçikalı pilotun 5 yarıştır süren ilk 2 serisi son bulmuş oldu.

İlk turdaki olaylarda Amberg, Evans, Cecotto ve Haryanto yarış dışı kalırken Norman Nato dün olduğu gibi bugünde kazaya sebebiyet verdiği için 10 sn zaman cezası aldı. Jordan King, 26. turda tünel çıkışındaki şikana gelirken Pierre Gasly ile temas etti ve 3 tekerleği havalanan aracıyla birlikte yarış dışı kaldı.

GP2’de 6 yarış sonrası Vandoorne’un üstünlüğü artarak devam ediyor. Vandoorne 113, Rossi 70, Haryanto 49, Evans 28, Lynn 25 puanla ilk 5 sırada yer alıyorlar.

GP2’de 2015 sezonunun 7. ve 8. yarışları 19-21 Haziran tarihleri arasında Avusturya, Red Bull Ring’de koşulacak

GP2 15 Monaco Race2


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir