2015 Monaco GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Hamilton’un!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 6. yarışı olan Monaco GP öncesinde pole pozisyonu Lewis Hamilton’un oldu.

Sıralamaların son seansında 1.15.098 elde eden Lewis Hamilton polü kazanan isim oldu. Bu Hamilton’un Monaco’daki ilk pole pozisyonu oldu.

Monaco’da geçen sene tartışmalı bir şekilde polü kazanan Nico Rosberg bu sene takım arkadaşının gerisinde kaldı ve 2. oldu.

Ferrari pilotu Sebastian Vettel bir kez daha Mercedes pilotlarının ardında en hızlı isim oldu ve seansı 3. sırada tamamladı.  Vettel seanseans ilerledikçe pistin soğuduğunu ve derecenin iyileşmediğini belirtti.

Red Bull pilotlari Daniel Ricciardo ve Daniil Kvyat seansi 4 ve 5. sıralarda yer alırken onları Ferrariden Kimi Raikkonen takip etti.

Force India  pilotu Sergio Perez güçlü bir şekilde 7. olurken Toro Rosso’ nun çaylak sürücüleri Carlos sainz ve Max Verstappen 8 ve 10. sıralarda yer buldular.

Lotus pilotu Pastor Maldonado Toro Rosso pilotlarının arasında 9. oldu ve ilk 10’dan başlama hakkı kazandı. Takım arkadaşı Romain Grosjean 11. sırada kalarak son seansı kaçıran ilk isim oldu.

McLaren’den Jenson Button seansı 12. sırada tamamlayarak bu sene en iyi sıralama derecesini elde ederken takım arkadaşı Fernando Alonso mekanik sorun yaşayarak seansı 15. sırada tamamlamış oldu.

Williams takımı Monaco’da kötü bir sıralama geçirdi. Valtteri bottas 17. sırada kalıp ilk seansta elenirken Felipe Massa 2.seansta 14. olarak elendi.

CFsU3CuUUAAcFEv


Yorumlar

“2015 Monaco GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Hamilton’un!” için 131 yanıt

  1. Yarışı digiturkplay’den izlemek yalan oldu galiba. Yarışı açmaya çalıştım fakat bu ürün satışa kapalıdır yazıyor. Gel de küfür etme!

  2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Formula1 ölmüş gömeni yok

    1. Formula 1 biraz sıkıntılı evet. Ancak ölmüş biri varsa bu ilk seansı bile geçemeyen efsane takım ve efsane pilotlarıdır.

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        Genel hava olarak F1 cazibesini yitirdi ha diyeceksin ki (demişsin) 🙂 senin tuttuğun pilot takım vs geride diye böyle düşünüyorsun alakası yok Mclaren Mgpyle kapışşsa ne olacak Ferrarinin gecen seneden sonra bu seneki gelişimi bence kimseye inandırıcı gelmiyo Ferrainin ve diğer takımların yaşadığı sorunlar ortada genelde bi tatsızlık söz konusu

        Aracları 80lerdekilere benzeteceğiz diyip 2009da F1i resmen katlettier bide üstüne 4yıl Redbul dominasyonu geldi heyecan geldi derken herşey tepe takla oldu

        2000 li yıllardakı bi bilinmezlik heyecan varmı 2007 2008 sezonuna bile Ferrari hangi piste uyar Mclaren ne yapar diye tartışırdık Ama o heyecanda bitti insanların algısını F1in popularitesini kaybbettiği algısını olusturdular ki bu F1 için en ölümcül hata oldu 2005 yılında v10 motorlardan v8 motorlara gecışle başaldılar ve bi kartopu bi çığa dönüştü F1 inşallah bu çığın altından kalkar ama zor 🙁

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          O zaman herkes bu mgp ile kapışsa ne olcak kafasıyla yarışırsa.Nasıl son bulcak merco egemenliği.xrabitin dediği gibi ölmüş bir şey varsa efsane pilotlu ve efsane takımın ilk seansı geçememeleridir.Şimdi sen bunu yanlış anlayıp ezik takım ezik pilot demişim gibi yorumlama.Yapıcak bir şey yok 2019 a kadar v6 var görünen de.Herkesin çok çalışması lazım merco gibi illegallik yapması lazım 🙂

          1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
            Fernando Alonso 05-06

            F1 deyince benim aklıma gelen bu 😀

        2. Haklısın, dediğin gibi F1 çöküşe uzun süre önce geçti ama imkanlar onları zorladı. Ekonomik krizler olmasaydı 2009 öncesi aynen devam edecekti. Giderek sıkıcı oluyor ama hepimiz iki haftada bir hala izliyoruz. Biz de bırakırsak ölmüş olacak, olacağını da sanmam.

      2. Biraz mı ? Nesi biraz bu şekilde gittiği sürece F1’in fazla zamanı kalmadı, biraz dediğin F1 tükenme noktasına geldi.Neredeyse F1 ile ilgili olan herkes F1’in çöküşe geçtiğini söylüyor, eski kurallara hızlı bir şekilde dönülüyor, evet biraz! sıkıntılı..

        Seninle ilgili bir eleştiri yapacağım, sende büyük pilotlar ile ilgili gereksiz bir eleştiri durumu var, halbuki F1 ilgin ve bilgin yüksek seviyede, farkında olmadan böyle yaparak dikkat çekmeye mi çalışıyorsun acaba?

        1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          Bugünkü F1 F1 değil yeni motorlarını test edecekleri bi test merkezi oldu Eskiden F1 teknolojiyi üreten geliştiren teknolojinin zirvesi olarak adlandırılırdı

          Şimdi ise zaten yürürlükte ve kullanılan teknolojileri sokakta daha performanslı nasıl kullanırız diye F1 e dayatıyorlar ve bu F1i bitiren bi durum F1 teknoloji üretmeyi bırakıp buyuk fırmaların argesi halıne geldı sorun bu…

          1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            charlinin suikaste uğraması lazım F1’in düzelmesi için 🙂

        2. İlk paragrafın ile ilgili cevabım yukarıda, durumun çok da kötü olmadığını düşünüyorum.

          İkincisi yerinde bir soru, doğru noktaya temas etmişsin. Aslında pilot ve takım ayırt etmeden bunu yapıyorum. Algı yönetimi. Pistte kötü olan bir pilotu (veya takımı) yüceltmeye devam eden taraftarlarına tepki gösteriyorum. Yoksa hepsini kendi taraftarlarından daha çok pistte görmek istediğim de F1 taraftarlığım çerçevesinde oluşan bir gerçek.

          F1 ilgim yüksek evet, ama bilgim de yarıştan yarışa site ve sizlerin yorumlarıyla yeniden şekillenip ekleniyor. Bu yüzden olur olmaz her yere yorum atıyorum ki vatandaş ne düşünüyorsa tartışma ve bilgi paylaşımı başlasın.

      3. sixtrabitracing efsane takımlara hiç birşey olmaz dert etme bu kadar.

        1. Tartışacak argüman bulamayıp nickle dalga geçerek gol atmaya çalışanlar geri dönmüş. Değil mi çöplaren31?

          Oldu mu bu şimdi?

          1. yorumların çok sixtrabit kusura bakma 🙂

  3. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Şu pistte bile bu derece uzak olunca göstermelik 1 galibiyet olduğuna kanaat getirdim gibi, adamlar 1-2 için çıkıyor hep,aksilik olmadığı sürece yaklaşmanın imkanı yok.Bu işin böyle olacağı belliydi, bir takımı parlatmak adına gizli testlere bile uyduruk cezalar verdiler. Tiyatro izletiyorlar resmen, Formula 1’in üzerindenki kirli ellerin gitmesi lazım, rüşvetçilerin,takım kayıranların gitmesi lazımki adam gibi seyir zevki olan iltimas geçilmeyen bir ortam oluşsun.

  4. ”Siralamalari canli izleyemedim is yerinde. Tabloya göre yorum yapicam.

    Ricciardo ferrarilerin arasına girmek hedefim demişti antremanlarda bazı arkadaşlar aç tavuk ambar muhabbeti filan yazmıştı yorumlarda ama gayet girmiş adam hatta kvyat da dalmış araya 🙂 tebrikler ikisine de. Raikkonen iyi değil sanırım yine. Emeklilik vakti yaklaştı iyice sanırım.

    Ferrari nin koltugu icin adi abilan Bottas da patlamış gibi görünüyor. Gerçi williamslarin ikisi de patlamış ama Ferrari koltuğu için anılan birinin sorun olmadıkça takim arkadaşının gerisinde kalması iyi olmaz kendi adına.

    Takımım McLaren e ne desem Honda ya nasıl sövsem bilemedim. Ne umutlanmistim sene başında.

    Dikkat çekici olarak Perez i ve Maldonado yu görüyorum. Gerçekten iyi is başarmış her ikisi de. Eleştirip dururdum bende ama Maldonado yu İspanya da beğenmiştim atakları filan iyiydi. Koltuğu kaptırma telaşı sanırım performansı artmaya başlamış demek ki. Yarışa kaza yapmadan yansıtabilirse seneye icin koltuk bulma umutları artabilir.

    Ayrıca dün ukalaca Senna ya benzetilen 17 yaşındaki çocukta takim arkadaşından geride kalmış. Demiştim Senna ya benzemek bu kadar kolay değil diye hiç bizi ugrastirmadan kendi ele vermiş gerçeği bu sonuçla.

    Hamilton a tebrikler. Pol rekorundan sağlam şekilde ilerlemeye devam. Rosalinda neler yapıcak görelim arka da olunca.”

    sözlerimim yine arkasındayım ama önce kimiye bir bakmak lazım adam ferrari değil sanki manor aracını kullanıyor gibi
    ferrari ye ait bir sürüş değil bu.

    yoksa daniel rüyasında bile göremez bu durumu..yatsın kalsın kimiye dua etsin.

    1. OtonomAktor avatarı

      Ricciardo vettel in 0.2 saniyeden daha küçük bir farkla gerisinde kalmış raikkonen genelde vettelden 0.2- 0.3 saniye ile geride kalıyordu yani ric raikkonen daha yakın bir tur atsa da araya girme ihtimali yüksekti. Az daha vetteli geçicekmiş eleman 🙂

    2. OtonomAktor avatarı

      Aşağıda direkt bana yazsaydın iyiydi bu arada 🙂 okurken yorumumu kopyaladığını zor farkettim.

    1. Güzel foto. Sağ ön teker de olması gerektiği gibi olsaydı duvarkağıdım olabilirdi.

  5. Sainz ve Grojan ceza aldılar

  6. Unstoppable avatarı

    Şunu söylemeliyim ki harbiden zevk anlamında f1 dibe vurmuş durumda eskiden sıralamarın bile bi heyecanı olurdu artık onuda almamaya başladık maalesef 🙁
    Ben niconun polü alacağını düşünüyordum belki de öyle umuyordum ilerki yarışların heyecanı açısından ancak lewis yine bileğinin hakkıyla aldı polü vettelde yapılması gerekeni hatasız yaptı mclarenın bugüb bence eksik olan tek yanı şanstı yoksa son seansa kalacak gibilerdi keşke puan alabilseler artık.
    Ama herşeyi geçtim bu raikkonen harbiden adamı uyuz eder ya lan resmen taraftarlarını uyuz etmeye adamış kendini ya 🙂 ama ben bazı kimici arkadaşlar gibi al kamyon sür demek istemiyorum çünkü tekrardan söylüyorum bu sezon bence kimi en az bir zafer alacaktır bu benim düşüncem bence gerçekleşecek olmayadabilir elbette ama en azından kiminin işinin bitmediğinin kanıtı yarışlar olacak önümüzde umutluyum hala

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bizim adımıza beklenen sonuç diyebilirim. Araç her pistte iyi çalştığını ama Mercedesi yenmeye yetmediğini tekrar kanıtladı 🙂

    Sıralama turlarını izlemeyedim malesef. Gerçi bir şey kaybettiğime inanmıyorum. Yarın tam Monaco standartında berabat bir yarış bekliyorum. Umarım yağmur yada tehlikeli olmayan bir kaç kaza-sc ile hareket görebilir taraftarlar.

    Ric dünkü hedefini tutturdu,tebrikler. Tabi buz adamın müthiş sıralama performansı da bunda etkili.Hulkenbergi düşünmeye başlamalı takım.

  8. Ömer_Massa avatarı

    Kanada 2011 di Jenson’un mucizevi bir şekilde kazandığı yarış Burak arkadaşım.Bu Williams’a ne olmuş böyle ya sıralamaları iyi ki de izlememişim…Bu Felipe beni çıldırtıyor ya.

  9. MyN1Fernando avatarı

    Şu yeni kurallar 2016’da gelse iyi olacak.Çünkü hiçbir cazibesi kalmadı artık yarışların.

  10. Grosjean 5 sıra ceza almıştı acaba 16. sırada mı yer alacak ?

  11. Alonsonun yarın yarışa renk katacağını düşünüyorum önündekş arabaların 6-7 sından yarım saniye hızlı gözüküyordu. buttonda aynı şekilde

    Mclaren bu yarışda bir mucize eseri podyum alsa keşke… Canada 2012 miydi 2013 müydü hep o canlanıyo gözümde button reis yarın yap bişeylerde takımın morali düzelsin 50 tur bi araçtan biri gidemiyo zaten 😀

  12. sektör zamanlarına baktımda vettel q3 büyük kaybetmiş o yüzden fark böyle görünüyor ilk iki sektörde cok yakın

    1. q3 diyorum 3. sektörde büyük kaybetmiş

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Sonlara doğru yol tutuş düştü felan demiş.Zaten baştan beri ısıtmakta zorlanmış.

        1. hmm dogrudur daha okumadım acıklamaları

  13. OtonomAktor avatarı

    Siralamalari canli izleyemedim is yerinde. Tabloya göre yorum yapicam.

    Ricciardo ferrarilerin arasına girmek hedefim demişti antremanlarda bazı arkadaşlar aç tavuk ambar muhabbeti filan yazmıştı yorumlarda ama gayet girmiş adam hatta kvyat da dalmış araya 🙂 tebrikler ikisine de. Raikkonen iyi değil sanırım yine. Emeklilik vakti yaklaştı iyice sanırım.

    Ferrari nin koltugu icin adi abilan Bottas da patlamış gibi görünüyor. Gerçi williamslarin ikisi de patlamış ama Ferrari koltuğu için anılan birinin sorun olmadıkça takim arkadaşının gerisinde kalması iyi olmaz kendi adına.

    Takımım McLaren e ne desem Honda ya nasıl sövsem bilemedim. Ne umutlanmistim sene başında.

    Dikkat çekici olarak Perez i ve Maldonado yu görüyorum. Gerçekten iyi is başarmış her ikisi de. Eleştirip dururdum bende ama Maldonado yu İspanya da beğenmiştim atakları filan iyiydi. Koltuğu kaptırma telaşı sanırım performansı artmaya başlamış demek ki. Yarışa kaza yapmadan yansıtabilirse seneye icin koltuk bulma umutları artabilir.

    Ayrıca dün ukalaca Senna ya benzetilen 17 yaşındaki çocukta takim arkadaşından geride kalmış. Demiştim Senna ya benzemek bu kadar kolay değil diye hiç bizi ugrastirmadan kendi ele vermiş gerçeği bu sonuçla.

    Hamilton a tebrikler. Pol rekorundan sağlam şekilde ilerlemeye devam. Rosalinda neler yapıcak görelim arka da olunca.

  14. renault motorlarını ilk onda tekrar görmek güzel

  15. Kimi umarım yarın start kargaşasının ortasında kalmaz yeri itibariyle.

  16. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Ferrari lastiklerini daha iyi korudu. Yarın güneş yüzünü gösterir ve sıcaklık uygun olursa Vettel en az bir Mercedes’i avlayacaktır diye düşünüyorum.

  17. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Button ve Alonso Q3’e kalabilirdi.

    Alonso’da sorun çıktı, Button ise yine Rosberg’in sarı bayraklarından dolayı elendi.

    Ulan bir şey de iyi gitsin be. Dişimi kıracağım.

  18. ASlında geçen sene Alonsoyu bu kadar iyi gösteren Kimiymiş bunu öğrenmiş olduk.

    Ölmüş ağlayanı yok.Gridin sıradan bir pilotu modunda takılıyor.Daha fazla madara olmadna bu senenin sonunda emekli olmalı

    1. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Kimi Raikkonen’i bu kadar silik gösteren aslında Pull Rod’taki ayar dengesizlikleri. Evet tek turda Vettele her zaman geçilme olasılığı yüksektir ama Push Rod’la virajda spin yapacak bir araç olsa bu kadar fark yiyecek pilotta değil.

      Raikkonen keskin direksiyon hareketiyle araç yönetmeyi sevmiyor. Direksiyonu çevirdiği zaman spin alacak Rafael Nadalın forhandi gibi araç spin yapıp sonraki virajda açısal olarak avantaj yakalayacak. Böylece virajları avantajlı açıda dönerek turunu iyi bir dereceyle tamamlamış olacak. Spin derken spit atmak aklınıza gelmesin aracın yolda falso alma durumu, oversteer-understeer yönetimiyle ilgili.

      Raikkonen çok şey istiyor aslında. Mclarendeki gibi araçlar istiyor. Ferarinin 2007’deki aracıda istediği stilde değildi ama ismiyle cismiyle şansıyla şampiyonluk aldı. Pilot dediğin her çeşit araca uymalı mı? evet fakat adam ehlikeyf, nazlı.

      Ben araca uymam o bana uyacak diyor. Her zaman uyacak aracı da nereden bulacaksınız? 3 sefer Mclarende buldunuz şanssızlığınız karşınızda Schumacher’in olmasıydı. 2005’te buldunuz ve o senede karşınıza dayanıklılık sorunları çıktı. Falan filan… kimine göre ultra bahane, kimine göre objektif doğru, kimine göre acı gerçek. Kimi de bahtsız 😀 Adam Kimi

      Bu araca sessiz sedasız gelip uysa da uymasa da sessiz sedasız süren Vetteli tebrik ediyorum. Tek turda zaten iyi, baskıyı yönetmek ve arkada kaldığında yarış bitirme konusunda eksileri vardı. Bu sene startta pozisyon kaybetmedi. Yarışta konsantre sürdü, Bahreyn hariç bariz hataları da olmadı. Ricciardoya yenilmek onu sanırım olgunlaştırdı. Şikayet etmemeyi öğrenmeye başladı. Umarım yeni dönemde Ferrariyle birlikte kendini yeniden kanıtlar.

      1. Vetteli bu kadar iyi gösteren de raili olmasın

      2. Raikkonen’in şampiyon olabilmesi için iki temel şart var.

        1. RB7 veya Brawn gibi bir araç
        2. Kendisinden daha yavaş bir takım arkadaşı.

        2007’de ikisi de vardı diyebiliriz.

        1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          ASlında geçen sene Alonsoyu bu kadar iyi gösteren Kimiymiş bunu öğrenmiş olduk.

          EL insaf be arkadaşım bu neyin kafası Alo arac ne olursa olsun zaten aracın maksimumu sıralama 5.lik yarıştada kendi aracı arızalanmaz öndekilere bişey olursa Podyum yapıyordu

          Kiminin bu sene ki durumundan bile Aloya laf atabilme başarısını gösterebildiğin için tebrikler …

          Kiminin durumu Aloyu iyi göstermiş biiri arac daha hızlı gitmiyor diye direksiyonu yumrukluyordu diyeri ise salla başı al maaşı havasındaydı

          Bu sene altında bahane uretebileceği bi arac yok takım patronundan muhendıslere kadar herkes aracın Kimiye uygun tasarlandığından bahsediyor ee sonuç ne sırlama ve yarış 4. ile 6. lık arası geziyo sonra yarışta takım için fedakarlık yaptım diyo Gecen sene Alo zaten o rezil aracla aynısını yapıyordu

          Ha şimdi kalkıp gecen seneki arac Alonsoya göre tasarlandı diyenler cıkar bu senede Kimi için tasarlandı sonuç ne hep şikayet yok lastık yok on taraf zaman gelir senın arkanda duran bu takım sana sırt cevırırsede o zman hıc uzulme Kimi

          1. Yanlış yere yazdın sanırım. Söylediklerinin benle alakası yok. Dediklerine de kısmen katılıyorum. Bahane üretimi.

            1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
              Fernando Alonso 05-06

              hami1 in baştaki yorumuna istinaden yazdım senle alakası yok 😉

  19. Raikkonen dibine girmedi,adam hızlı tur atıyordu. Haliyle sonrasındaki turda önündekide hızlı turda olduğu için dibdibe gittiler. F1 artık zevk vermiyor. Nerde eski F1….. resmen viccik vicik lastik sesleri geliyor.

    I live!!! I dieeee! I live again!!!!

  20. alonso motordan button sarı bayraktan turlarını bırakmasa mclaren iki aracıyla da q3’e girebilirdi. iyiydiler.

    hamilton’ın son 2 turu gerçekten çok iyiydi. hele de q2’de tam gaz bir tur atamadan bu turları atmak çok zor, hem de monaco’da. tek turda en hızlı olduğunu yine kanıtladı.

    raikkonen’in sorunu motivasyon vs değil, araç da değil. açıkça vettel’den de yavaş. geçen sene alonso’nun da 0.6 civarı gerisinde kalmıştı zaten. bu sene araç raikkonen’e uyumlu olacaktı, ferrari biraz iyi araç yapsa ortalığı dağıtacaktı. alonso bu farkı geçen sene attığında santander, araç uyumu vs vardı. şimdi ne? motivasyon, kombinasyon, traction vs. biraz daha toparlayacaktır ilerki yarışlarda ama 2016 anlaşması için çok geç olacak.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      sürekli alonso derecelerini nedn yansıtıyorsunuz acaba bu seneye ?

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Yani ne demek istiyorsunuz iki pilotta çok kötü.Geçen sene alonso 0.6 sn arkada olduğu için bu iki pilottan iyi mi.Tam anlayamıyorum yazdıklanızdan.

        1. alonso 0.6 fark atmıştı geçen sene monaco’da, hatırlamıyorum konuşulanları ama belli: santander, araç uyumu, trafik, şanssızlık.

          şimdi vettel de aynı farkı atıyor, bu sefer motivasyon, kombinasyon, direksiyon, traksiyon vs. yani asıl sebep bu bahaneler değil, basbaya iki pilottan da yavaş, araç uyumu da bir bahane.

          1. Bu da Alonso=Vettel demek oluyor ki tüm kutsal değerlere ters bir durum. Çarpılacaz.

            Veya gerçekler.

            1. Ters bir durum yok.Geçen yıl monako farkı 0.703 iken bu yıl fark 0.578 ki bu fark daha az olabilirdi.Kimi nin derecesini trafiği ya da antrenman kazası etkilemiş olabilir.

            2. çarpılmanın tek nedeni bir sıralama seansından böylesine bir çıkarım yapman olur.

              1. Tek seanstan bunu yapmaya gerek yok. En az iki senelik mazi, ve bu senenin devamı bunu gösteriyor. Aslında sen de dahil taraftarların duymak istediği veya kaçındığı şeyler bunlar. Beni de ilgilendirmiyor aslında. Bu kadar lafı dönmüşken birisinin noktayı koyması gerekiyordu.

              2. benim kaçındığım birşey yok. ortada alonso=vettel çıkarımı yapılabilecek bir sonuç yok. vet-rai arasındaki fark alonso-rai farkından az olacak. bunların hepsini sezon öncesinde de yazdım.

                alonso 5 senelik ferrari kariyerinin hiçbir yarışında vettel’in bu sene bahreynde çıkardığı kadar rezil bir yarış çıkarmadı. bu bile neyin ne olduğunu gösteriyor zaten.

    2. falonso motordan, öbürü bayraktan, diğeri kasisten…bunlar bahane olmuyo da Kiminin trafikte kalması mı bahane oluyor sayın falonso sever yorumcu? hani falonso monaco da çok iyi hatta fazla iyi olacaktı?

  21. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Gözünü sevdiğimin güneşi çıkmadı gitti. Kabak tadından başıma ağrı girdi. Bu kısa pistte 3. araca 0.75 saniye fark demek yarışta aynı fark devam ederse neredeyse 3. ye bile tur bindirmek demek. Yavaş virajlarda dahi Mercedesle başa çıkamazsanız hızlı virajlı pistlerde adama toz yuttururlar.

    Monacoda genelde 1. ile 10. sıralar arası 1 saniye içinde sıralanırdı. Bu sene 1. ile 3. neredeyse 1 saniye ile sıralandı. Soft lastikteki fark aynen süpersofta da yansıdı. Ezbere teknik parametre konuşuyorum ama canım da sıkılıyor. Papağan gibi ezberlediğim haltları buraya yazmaktan bıktım.

    Mekanik oversteer’miş, understeermiş cartmış curtmuş. Al sana 0.75 saniye fark. Mercedes hızını motordan değil direkt araçtan koymuş. Williams aracının rezil haline bakarak Mercedesin gelişimini ayakta alkışlamak lazım.

    Sezon bitti kapatın gidin. Bakınız Monacoda 0.75 saniye tek tur farkı demek, yavaş virajı bol hiçbir pistte de kazanamzsınız demek. Zaten hızlı virajlarda Mercedese kimse ayak uyduramıyor.. Bu sene Mercedes kalan tüm yarışları alır, belki Belçika ve Monzada azıck zorlanır.

    Sezonun bu kadar erken biteceğini tahmin etmiyordum. Ama aslında sezon Avustralyadaki ilk yarışta bitmişti. Malezya istisnai bir üçkağıttı sanırım.

    Olmuyor. Pull Rod’la olmuyor. Push Rod’ta çalışabilecek nice güncelleme 4 senedir güme gidiyor. Araştırmadan konuşmayım yanlışsa özür dilerim fakat Ferrarinin son 5 sezonda yaptığı en iyi araç 2010’daki araçtı O da Push Rod’luydu. O aracın yapımına 2009’da başlandığı için birtakım etkilerden arınıktı.

    Evet araştırdım ve Ferrari F10 çift taraflı Push Rodlu imiş. Mercedesin ön tarafı da Push Rod’ arkada kademeli pull rod etkisi var deniyor. Ferrari gelecek seneki aracı ya çift taraflı push rodlu yapacak ya da arkaya kademeli pull rod etkisi koklatıp mekanik konularda gelişecek.

    Ferrari bu sene takımlar 2.liği kazanacak kadar bir araç yapıp varını yoğunu gelecek seneki araca vermek durumunda. Simone Resta ne yapsın etsin Aldo Costayı getirmek için bir şeyler yapsın. Aldo Costa’nın kovulduğu ortam yok artık Ferraride. Neredeyse tüm kadro yeni. O gelsin dertler bitsin.

    Allison şasi direktörü ama aracın mekanik tasarımını Aldo Costa yapmak zorunda. Ya Rob Marshall gelmeli ya Costa başka çare yok. Çünkü push rodlu araç yapıp rezil olmakta var. Onun için dikkatli olmak lazım.

    1. Bence de Malezya üç kağıttı lider giderken fazladan bir pit stop kim yapar 2016 için de şampiyon belli diyebiliriz 2017 zarların yeniden atılacağı yıl tabi o zamana kadar Vettel’den sürprizler beklemek yanlış olmaz

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Abi bence ferrari yaklaşınca vanayı açtılar.Üç kağıt değildir ya o yarış.Zaten lastikler de çok iyiler motor da çok iyiler.Lastik testi yaptılar belli oluyor neden iyi çalıştırdıkları.Motoru fia için de iyi yaptılar.Adamlar da illegallik var hep.

        1. Ferrari Racing avatarı
          Ferrari Racing

          Bu Bernie’nin Alamanyada davası vardı, 2-3 sene sürdü. Demek ki şantajla biberonu Mercedese verdi. 😀 Şimdi de İngilterede var diyorlar, ya Mclarene ya Williamsa aynı şeyi vermesin? 🙂 Bir de bakmışsın 2017’de Mclaren tur başına 1.5 saniye hızlı oluvermiş. Darısı İtalyada mahkemeye düşmesine demekten başka elimizden bir şey gelmiyor 😀

          İşin aslı Sporun geleceğini kurtarmak için bol para bayılan takımlara 3’er 4’er yıl şampiyonluğu veriyorlar. Ferrari zaten en kötü olduğu sezonda bile en fazla kazandığı için kimsenin şampiyonluğuna ses çıkarmıyor. Olan senin benim gibi gariban şaşkalozlara oluyor. Biz burada yemekten aştan kesilip Ferrari nasıl iyi olur diye hayal dünyamızda yorum yapalım, adamlar kazandığı paraya bakıyor.

          Valla ben ilginç saçma bir adamım. İlgilendiğim birçok spor dalı var. Birçok bilim dalı var. Her birinden az biraz bir şeyler biliyorum bazılarından daha detaylı şeyler de biliyorum. Ama bir alana yoğunlaşamıyorum. Kişilik bozukluğu işte.

          Yarın öbür gün Formula 1’den de sıkılabilirim. İlk F1 izlediğim sene 2001 miydi neydi? Ntv’de rastgelmiştim. Sonraki 7-8 yıl teknik konulardan bihaber biçimde Ferrariyi destekleyerek geçti . 2010’dan beri doğrula yanlışa teknik meselelere kafa yordum, son 1-1.5 senedir de teknik meseleler hastalık boyutuna ulaştı. Yine uzmanca bir teknik bakış değil ama en azından sükseli cümle kuruyorum havalı oluyor 😀

          Asıl ilgi alanım meteoroloji. Ondan da soğudum. Eskiden kar yağışlı havaları sevgiliyi bekler gibi beklerdim. Radar başından ayrılmazdım. Son 6-7 senedir adam akıllı kışlar olmamaya başladı. Yine içimde hava olaylarına bir ilgi ve sempati olsa da artık kafamı yormuyorum.

          Yani diyeceğim her heves geçiyor. Tuttuğum takımların kaybetmesinden bıktım. Başarı için sevmişiz vedemek ki yanlış yapmışız. Büyük hayal kırıklıklarıyla gönlümüzün suyu kurudu. İllegalliğe gelince illegalsiz şampiyon olan mı var? Bizim Ferrari de illegaldir, Mclaren de Williams’ta. Dünyada hep para konuşur. Amatör mutluluklar ve hakkıyla kazanma iyi niyeti fakir fukarada olan manevi büyüklüktür. Bu saatten sonra F1 için bu kadar kafa yormayacağım. Uzun uzun yazmaktan ben de bıktım.

          1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            sen çok dolmuşsun 🙂

  22. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Didem şu honda için kesin şuan ismail yk allah belanı versin dinliyordur 🙂 🙂

    1. Ferrarii500 avatarı

      Bi basligin altina 50 tane yorum yazmadan rahat edemiyr musun dosdostum.Ayrica okudumda savundugun iki pilot pistteki en zavalli pilotlarken buldugun heran alonsoya salliyosun ayip dostum

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Ben senin dostunmuyum bu 1
        istediğim kadar yorum yazarım bu 2
        pilot muhabbetine girmicem bu 3
        Alonsoyu severim sizin gibi acizlerin başka pilotları ezik gibi görmesinden ziyade.

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Ayrıca iyi misin ? Ben bu sitede alonsoyu pek eleştirenlerden değilim.Başka birileriyle karıştırmış olmayasın.Neden beinm üstüme böyle bi karalama yaptın onu anlayamadım ???

  23. Raikkonen ne yapıyor anlamıyorum. Bu sıralama turlarıyla birlikte emekliliği artık kesinleşti.

  24. saçma sapan lastikleri ferrari bir türlü ısıtamıyor seb derecesini geliştiremezken ham 0.2 sn civarı son turda geliştirdi.Motor güncellemesini beklemekten başka çare yok galiba.Gelecek senede kısa buruna geçmek şart böyle olmuyor.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Sıkıntı lastik ısıtamıyoruz.Ve sert lastikler de inanılmaz yavaşız.

  25. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Çok sıcak olmayan herhangi bir haftasonunda Ferrari’nin kazanamayacağı artık belli oldu. FP3’te Vettel nispeten daha sıcak bir havada 1. sırayı alsa da Mercedes’ler çok fazla zorlamamışlardı zaten.

    Yarın da serin olacak gibi. Dolayısıyla Monaco’nun tarihindeki acayip yarışlardan biri olmadığı sürece de Vettel en fazla 3. olabilir.

    Button’ın son turunda sarı bayrak çıkması çok yazık oldu. Performansı çok iyiydi bütün haftasonu. Sıralama turlarında da Q1’de Alonso ile arasına önemli bir fark koymuştu. Bence yarın puan alacaklardır mutlaka.

    Kimi’nin en son zaman turunu neden diğerleri gibi ilk önce yavaş bir tur atıp daha sonra yapmadığını anlayamadım. İlk turda hemen en hızlı turunu atmaya çalıştı ama öndeki Toro Rosso’ya yakalandı. Öndeki hangisiydi bilmiyorum ama muhtemelen o da son turdan önce bir lastik ısıtma turu atıyordu. Yine bir başka sıralama hatası. Dördüncülüğü kesinlikle alması gerekirdi en azından. Bu kararı kimin verdiğini öğrenmek isterim. Sonuçta Pirelli’nin lastikleri bu haftasonu gereğinden fazla ısıtılmaya ihtiyaç duyuyor ve çıkıp direk flyer atmanın pek bir mantığı yoktu. Nedense Kimi Q3’e kadar fena gelmiyor ama Q3’te çuvallıyor. Belki de ilk çıkış turunda da lastikleri iyice ısıtmak amaçlı tam gaz gitmeye çalışıp Toro Rosso’ya bu sebepten yakalanmış olabilir. Röportajlarda görürüz.

    Kimi bıraksın diye yine gereksiz yorumlar var. İlk seansta Button’ı geçemeyen Alonso da bıraksın mı o halde. Kimi alacak Ferrari? Bugün resmen çuvallayan Bottas’ı mı? Bottas ne kanıtladı şu ana kadar bana söyleyebilecek olan var mı? Ricciardo ve hatta Hulkenberg bile daha iyi bir seçim olur şu anda. Ki bunlar da tamamen gereksiz olur. Zira Ferrari’nin elinde şampiyonluk kalibresinde bir otomobil henüz yok. Bu bahsedilen isimler getirilse bile Kimi’nin takıma kattığından daha fazla şey katacakları çok şüpheli. Adam geçen yarış eski paketle çıktı resmen sırf fark görülsün diye. Takım gerçekten Mercedes’i geçebilecek bir otomobil üretir de Kimi çuvallarsa o zaman gelsin “şampiyon kalibresi” sayılan o isimler.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Aynen katılıyorum.Sıcak hava olsa biraz daha yakın olabilirdik.Nedense mercedes çok iyi ısıtıyor şu lastikleri diğer herkese göre.Vettel de laf çarptı pirelliye zaten.Şampiyonluk kalibresin de bi aracımız yok.O yüzden raikoneni çok eleştirmek yanlış olur..

    2. Button kadar boş tur atamadı Alonso P3 ve Q1’de

  26. Bartuhan TUTAL avatarı
    Bartuhan TUTAL

    Woking’i hortumla yıkasınlar baştan aşağı. İyiki araba hızlı değil yoksa kahrolucaz. Teşekkürler Honda

  27. lewise tebrikler önemli bir pole aldı yalnız kimi iyice madara olmaya başladı bırak vetteli geçmeyi 4. bile başlayacak kadar tur atamıyor qualifying 19-0 biterse çok rezil bir durum bu işe çare bulması lazım vettele mağlup olması normal ama bu kadar rezil olamaz

  28. Serhan Acar Kiminin frenlerde sorun yaşadıgını aracın arka tarafından memnun olmadıgını söyledi ama bu sorunlar ne kadar etkiledi son turunu bilemiyorum.

  29. Raikkonen ile ilgili; Vettel bu yıl Ferrari’de ki yerini sağlamlaştıracaktır Aslında yıllardır cumartesi günleri bulamadığı hızı Vettel ile bi nebze sağlamış gözüküyorlar bu yüzden Vettel onlar için özel Hulkenberg Bottas söylentileri dolaşıyor Raikkonen yerine bu iki pilotta gayet başarılı olabilirler ama bu yıldan sonra Vettel’in yanına kim gelirse ikinci pilot olmaya gelecektir diye düşünüyorum Raikkonen Alonso’dan sonra Vettel’e de net bir şekilde mağlup olursa bende büyük soru işareti oluşturacak

  30. bazı kimici arkadaşlar bu ne u dönüşü

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Bir pilotun fanı kılığında gözüküp onu gömmeye çalışanların modası artık. Adam kamyon sürsün falan demiş şaka gibi :)) İkinci bir sebep de toplum olarak hep güçlüyü pohpohlama anlayışımız olabilir. Birisi biraz zayıflayınca destekçileri de yavaş yavaş dönmeye başlarlar.

      Ben Bahreyn’de söyledim, “I will try to overtake him” telsiz mesajıyla bile gurur duydum, benim için sıralamalarda geride kalmasının falan hiçbir önemi yok. Bir insanı pozisyonu ile doğru orantılı olarak desteklemek zaten sadece yalancılık olacaktır. Ki malesef insanlarımızın çoğu da böyle.

      1. “I can go a bit faster but, I will try to overtake if..” dedi, him değil. yani yer vermeyecekse geçmeyi deneyeceğim demek. o telsiz takıma bıyık altından “vettel’e söyleyin bana yer versin” isteğiydi. get him out of my way diyecek seviyede değil.

        1. Seviye?..haa doğru, çekin şunu önümden diye falonsoya dedi ve diyecek bol bol…

      2. kesinlikle yorumuna katılıyorum.

  31. Lewise tebrikler.Nıco nun lastikler fena oldu 2 set lastiğininde sağ önler gitti.Yarın Vettel sıkıştırırsa panik haline geçer 2. lik vettelin olabilir.Rai ye üzldüm q1 ve q2 de gene idare eder seviyedeydi.

  32. ric den bu defa podyum bekliyorum

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      vettel ile arka arkaya kalkıcaklar bakalım 🙂

      1. ric. sözünde durdu ferrarilerin arasına girdi. 🙂

  33. Bu motordan bırak f1 aracını çim biçme makinesi bile olmaz.En olmaması gereken yerde patates oldu.

    Jenson için sc duasına çıkacağız başka şansımız yok

    1. Aynen bi cacık olmaz bu motordan

  34. Geçen yıldan sonra prestij meselesine dönen bu sıralamayı kazandığı için Hamilton’ı tebrik etmek gerek her şey çok iyi ancak Hamilton’ın araç üstü görüntüsü neden böyle. Yine saçma sapan bir açıdan izleyeceğiz Pol turunu

  35. vettel güneşe saydırmış , bulutların arkasına girdiği için 😀 , sıcaklık konusunda zayıf ısıtamıyor ferrari , Yarın daha umutlu olsada geçiş ihtimali yok gibi

  36. son şampiyon kimsesizlerin kimi raikkonen artık bağ bahçe alıp bişeyler ekme, çim biçme, ağaç sulama zamanı gelmiş sanırım 🙂 inşallah bu sefer de birşeyleri bahane üretmez

  37. Buradaki U virajı (adını bilmiyorum) F1’in en yavaş hızla dönülen virajı değil mi? Mercedes oradan uçarak geçiyordu da, ondan söyleme gereği duydum. Vay arkadaş.

    1. hamilton 32 km ile geçmiş oradan

      1. Diğerleri kaç ile geçmiş? 12,5 falan mı 😀

        1. okadarını bilmiyorum twetterda metin meteden okudum

    2. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Lövs virajıda yazılışı nasıl bilemedim fransızca galiba 🙂

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Evettttt burdan pirelliye sevgilerle defolun gidin bu spordan 🙂 Nedense mercedes ısıtıyor tek turda sadece şu lastikleri diğer bütün takımlar sıkıntı çekiyor nedense …. o kadar ısıtıyorlar ki basınçlar oluşuyor 🙂 Hamilton o virajı f16 gibi geçti.Haketti tebrikler 🙂 Bütün ferrari taraftarı yağmur duasına çıksın.

      2. hangi yıl hatırlamıyorum ama trulli orada hiç olmayacak bir şekilde atak yapıp uykumuzu getiren yarışa hareket getirmişti. kendi yarışını mahvetti ama yarışın seyrini değiştirdi. Trulli’yi (namı diğer hareketli şikan) sevmem ama o hareketini takdir etmiştim.

        1. yanlış hatırlamıyorsam f.alansoyla

        2. Bak şimdi hatırladım zincirleme formula 1 tamlaması olmuştu resmen ortalık karışmıştı 😀

    3. Napolyon1453 avatarı

      Yanlışınız var az önce Rosberg’in Fp2 de ıslak zeminde ki turunu izledim. U virajında en düşük hızı 35km .. Belki 32 mph’dir

    4. Skysportta bir yerlerde 48 km/h ile dönüldüğü yazıyordu. Belki 2014 öncesi hafif ve yere basan araçların değeridir.

  38. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    HONDA’ya söylenilecek hiçbir söz bulamıyorum. Bir motor bu kadar mı kötü olur arkadaş. Barcelona ve Monaco’da puan alırız diyorduk ama bu motorla 20 yarış ve koskoca 0 emin olun sezon böyle bitecek. Bence Mclaren geç olmadan Mercedes ile tekrar anlaşsın hiç olmazsa seneye önlerde olurlar. Honda da mümkünse burada zaman kaybetmesin motogp ye ağırlık versin orda da Yamaha bu sene onları tokatlar oldu. Yani kısaca go to back japan Honda.

  39. 1- Redbull gelişmiş
    2- Raikkonen evine dön
    3- Alonso ve Button q3 e kalabilirdi araç yine poff
    4- Williams rezalet
    5- Rosberg telaş içinde
    6- Hamilton’a tebrikler
    7- Kapanış 😀 😀

    1. Yorumların başlıkları 🙂 😀

      1. Bütün yorumların özeti işte burada 😀

  40. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    RAI bitmiş artık geçen seneden beri savunuyordum da artık sonu gelmiş bu hikayenin

  41. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    utanmaz adam ya sezon başından beri söylüyoruz bu şekilde olmaz yeter bizi kahretme ya Allah için ya Toro Roso’ya bile geçildi ya ara ara düzgün yorumlar yaptık o kadar eleştirmemize rağmen yinede umut dolu konuştuk destekledik düzelir diye ama olmaz yetti gari Ferrari’nin acilen bundan kurtulması lazım sene sonunu beklemeye gerek Williams yada Force İndia ile anlaşsın Ferrari Kimi’yi, Bottas yada Hulkenberg ile takas etsinler yemin ediyorum ben adamı o kadar sevip desteklememe rağmen katlanmazdım ya sezonun geri kalanını Willians’ta geçirsin verin 3-5 kuruş Williams’a Bottas ile takas edin şimdiden, yazık o arabaya Kimi haketmiyo yeminlen o arabayı yav kardeşim F1’in en prestijli yarışına gelmişsin bari burda geç ki takım arkadaşını takım senle ilgili iyi düşünceler edinsin kalma şansın artsın yok gotum başım kayıyo yok bilmem ne hadi ordan sene başından zaten sadece sen kayıyon sen bilmem ne oluyo bilmem ne bilmem neler bilmem neler

    1. artsın yok gotum başım kayıyo yok bilmem ne hadi ordan se….

      Sakin ol şampiyon…. kahvede değilsin!

      1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
        RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

        Hımm.. diyosun belkide Kahve mantığında sen ve Kimi’dir bence sen onuda al beraber gidin kahvede okey felan oynayında bizde onun yüzünden kahrolmaktan kurtulalım

  42. Mercedesi sıralamalarda yenmek cok cok zor bi olay , geçiş imkanıda yok gibi ya startta abanıcaz yada şannsızlık yaşamalarını bekliyeceğiz ,kimiye suc bulmamıştım önceki sıralamalarda ama burda kızdım olmadı bu kimi

  43. Rosberg lastikleri yakmaktan, neredeyse kauçuk bırakmadı lastiklerde…

  44. Monaco’yu bile izleme hevesim kalmamışsa 20 Yıldır izlediğim f-1’in zevki kalmamış demektir.

  45. Kimseler trafikte kalmazken Kimi nasıl trafikte kalabiliyor hayret edilesi bir şey ya!

    1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      hangi yarış hafta sonu Kimi bir tane sıralamada trafikte kalmadı ya bıraksın gitsin işte yeminlen yazık Ferrari’nin bu seneki aracında bu adam var Ferrari’nin strateji grubuyla şuyla buyla asla hayatta daha da inanmam alakası var tek mantıklı tarafı açıklaması var bu adam daha da hakettiği tek yer var gitsin Pique JR’un yanına Kamyon sürsün hızı anca oraya yeter

  46. Kimi artık evine dönmeli.

  47. Onur Gentas avatarı

    Lewis’e tebrikler. Nico frenleri kilitleyip durdu, iyi gününde değildi. McLaren gene yaptı yapacağını, söyleyecek söz bulamıyorum.

  48. Kimi lütfen bırak bu sene, biz ikinci pilotluğu sindiremeyiz, daha fazla kanser etme bizi.Sıralama atamıyorsun motive olamıyorsun, yine berbat bir sıralama turu.Sırf para için yarışmanın anlamı yok, motivasyonunu kaybettin bırak kardeşim bırak.

    1. Ayrıca neden öndeki araçla aranda boşluk bırakmıyorsun, neden dibine girmek zorunda hissediyorsun, sanki bilerek yapıyorsun gibi geliyor, gerçekten nedenini bilmiyorum ama bilerekmi başarısız olmak istiyorsun, resmen önündeki aracın kıçına giriyorsun son turunda bu kadar olmaz, olamaz..

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Acaba hava koridoruna mı girmeye çalıştı.

      2. 2 senedir dilimizde tüy bitti Raikkonen bitmiş diye diye ama anlamadınız. 😀

        1. Siz at gözlüğü taktığınız için sadece Kimi’yi görüyorsunuz, Alonso kalana kadar Button’dan muazzam fark yiyordu, sizin Alonso’ya ne oldu uçamıyor kaçamıyor, Button karşısında monaco gibi bir yerde en az 0.3 0.4 atması lazımdı dua edin araç durdu.Geçen sene Magnussen burada Button’a feci bir fark atmıştı sıralamada siz düşünün artık..

          1. senin mantığa göre son turlara kadar rosberg de hamilton’dan 0.4 daha iyiydi q3te fark atması lazımdı. hamilton 0.3 farkla polü kazandı.

          2. adam yolda kaldı hatirlatirim

            1 tane yarışta takım arkadaşına gecilmedi

            İspanyada tur başına 1 sn hızlıydı.

            Hala bik bik konuşuyorsun

            Her zaman yaptığın gibi..

  49. Yusuf Hitay avatarı

    2 hatta 3 turda ısınmayan süper yumuşak lastik üreten pirelli’ye tebriklerimi iletirim.

    hamilton sabahtan beri çeşitli sorunlar yaşamasına rağmen q3 te çok iyi iş çıkardı.

    williams bildiğin bal kabağı oldu. mclaren q3 e kalabilirdi.

    vettel pole’ü alır diyenlerin de antrenman şampiyonluklarını kutlarım.

  50. Button ve Alonso’ya ne oldu arkadaşlar ? Son 10dk izleyebildim Alonso 1.26 yazıyordu ?

    1. Onur Gentas avatarı

      Araç gümledi ne olacak.

      1. Bütün takımın bir gusül abdesti alması şart o zaman ya. Bu kadar talihsizlik olmaz. Her yarış bir sorun çıkıyor.

        1. Onur Gentas avatarı

          Aynen öyle. Moralimiz çok bozuk.

        2. mclareni böyle görünce moralim bozuluyor ham gittiğinden beri tadı tuzu yok bu sene zaten facia

    2. Alonso lastikleri ısıtmak için attığı turdan sonra tam sıralama turuna başlayacakken ilk viraja gelmeden motor durdu. O yüzden seans biterken 11sn’den fazla fark vardı seans birincisiyle arasında.
      Button ise son sıralama turunu atacağı sırada, ondan önce Rosberg ilk viraja gelmeden kaçış alanına çıkmak zorunda kaldı ve sarı bayrakları çıkarttı ilk sektörde. Bu da Button’ın turunun gitmesine sebep oldu. McLaren bu gün çok şanssızdı. İki araçla bile kalabilirlerdi son seansa.

      1. Geçen sene Lewisi yaktı sarı bayrakla Nico şimdide Buttonı.

  51. 43.pole Tebrikler Lewis

  52. Button ve Alonsoya çok yazık oldu 6 ve 7 olma şansları vardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir