Brawn: "Button Şimdi Daha Güçlü Olacak"

yazar:

kategori:

Bu görüş, Button’un sezonunun inişli çıkışlı zamanlarının onu geleceğin gelişmiş adamı haline getireceğine inanan Ross Brawn’a ait.

Brawn, takıma geldiğinde Buttonm’un yeteneklerinden emin değildi ama şimdi, birlikte çalışmalarının ardından artık herhangi bir şüphesi kalmadı.

Takıma geldiğinde Button ile ilgili görüşleri sorulan Ross Brawn: “Biri ile çalışmadan bunu bilemezsiniz. Yüzeysel bir fikriniz olur ve 2004’te Ferrari’de iken bize zor anlar yaşattı”

“Heyecan verici bir sezon geçirdik ama O daima ensemizdeydi. Daha sonra bizi etkiledi, büyük bir etki bıraktı. Ama biriyle çalışana kadar bir şey söylemesi zor”

“Geçen sene, sahip olduğumuz zayıf ekipmanlar nedeniyle Jenson ile çalışmada çok bir dönemdi. Takımda saygı duyduğum bir çok kişi, ona sarılmamı çünkü olağanüstü olduğunu söyledi.”

“Ve muhteşem ilk yarısı ve çok zorlu ikinci yarısı tecrübesinin, Jenson’un karakterinde bir gelişme yaratacağını düşünüyorum”

Button’un son yarışlarda sonuç almakta zorlanmasına rağmen Brawn, İngiliz pilotun Brezilya’da 14.lükten gelip 5. bitirmesini sadece şampiyonluğu kazanabilecek birinin yapabileceğini ifade etti.

Brawn: “Muhteşem bir yarış çıkardı. Bazı kıl payı sahneler oldu ve başka bir şekilde de sonuçlanabilirlerdi. Muhteşem bir yarış çıkardı. Olay, korkunç bir sıralama ile harika bir yarış arasındaki zıtlıktı. Bugün, bir şampiyona layık bir yarış çıkardı”

Button yarış sonrasında, Cumartesi günü takım arkadaşı Barrichello’nun ilk sırayı elde etmesinin ardından kendini kötü hissettiğini kabul etmişti. Brawn ise Button’un cevap verme şeklini övdü

Brawn: “Dün gece (Cumartesi) mahvolmuştu. Takımla birlikte kötü bir iş çıkardıklarını biliyordu ve altın bir fırsattı.”

“Geri baktı ve düşündü ‘İşleri nasıl tersine çevireceğim? Kendimi, dünya şampiyonluğunu kazanacak konuma nasıl getirebilirm?’ dedi. Yarış sabahı çok kararlı geldi ve etkilendim”

Button’unt akımdaki geleceği henüz belli olmamasına rağmen Brawn, şampiyonlukların alınmasıyla artık anlaşmalarla ilgili görüşmelerin şimdi ciddi bir şekilde konuşulabileceğini belirtti.

Brawn: “Şimdi oturup durumu çözebiliriz. Bunu yazın halletmek için fırsat penceresini kaçırdık ve şimdi (şampiyonluk) iş bitti. Nick (Fry) ve ben, durumu çözüme kavuşturmak için önümüzdeki bir kaç haftada pilotlarla görüşüyor olacağız”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir