Williams, 2010'da Cosworth Motoru Kullanacak

yazar:

kategori:

Grove kökenli takım, Renault ile yakınlaşmıştı ama Fransız otomobil üreticisinden üst düzey kaynaklar, Williams’ın, gelecek sene için çalışmayla artık ilgilenmediklerini Renault’a bildirdiğini açıkladı.

Toyota ile de bu sene sonunda anlaşmanın son bulacağı açıklanmıştı ve bu da demek oluyor ki Williams, Cosworth’e geçiş yapacak.

Williams, sezon sonuna kadar motor planlarını açıklamak istemiyor ama mühendislik sorumlusu Patrick Head, Formula 1’e dönüş için hazırlıkları konusunda Cosworth’ün çabalarını övüyor.

Head: “Kesinlikle çok iyi hazırlanıyorlar ve sıkı çalışıyorlar. Seçeneklerimizden biri ama sezon sonuna kadar hangi seçeneklerin mümkün olacağı konusunda son durumumuzu ifade etmiyoruz. Ama tasarım ofisimizin ne için tasarım yaptığını bildiğini düşünüyorum.

Kaynakların verdikleri bilgilere göre Cosworth kararı için kilit unsurlardan biri, bu motor üreticisinin gelecek senenin başlarına kadar güç ünitesinde ayarlamalar yapabilecek olması. Çünkü Formula 1’de motorların gelişimi dondurulmuş durumda.

Cosworth’un yapacağı bu ayarlamalar, motoru 2010 senesinde rekabetçi hale getirebilir ve bunun yanı sıra Red Bull da, Mercedes-Benz ile sonuca ulaşamazlarsa Cosworth’ü göz önünde bulunduruyor.

Head, Toyota ile anlaşmalarını bitirmelerinin nedeni olarak,farklı bir yönde gitmek istemelerini gösterdi.

Head: “Toyota ile çok iyi bir ilişkimiz oldu. İki ay önce, farklı bir yönde gitmek istediğimize karar verdik ve nedenlerin, kamu tüketimleri olmadığını düşünüyorum”

“Anlaşmazlığa düşmedik, bu yüzden dostça bir ayrılık oluyor. Bu kararı vermemizin bir kaç nedeni var ama bir değişim yapma kararı almamızı sağlayan nedenleri paylaşmaya hazır değiliz. Ama bu, herhangi bir bağırma çağırmaya neden olmadı. Sadece yönümüzü değiştirme kararı aldık”

“Ross Brawn ve takım, Noel arifesinde motor değişikliği yapıp, yine oldukça rekabetçi bir araç üretebileceğinizi gösterdi. Ama tasarım ofisimize bunu yaparsak bize teşekkür edeceklerini sanmıyorum.”


Yorumlar

  1. McLaren kambur olduğu sürece bu tip sorunlar devam edeceğe benziyor.Umarım bir an önce McLaren-Mercedes işbirliği biter.

  2. MagicAlonso avatarı

    üreticiden kurtulmak gibi düşünceleri olmaz kendileri zararlı çıkar seneye cosworth motoru en güçlü motor olma konusunda en güçlü aday onlarda bu avantajı değerlendirmek istiyorlar başka açıklaması yok zaten

  3. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    üreticilerden kurtulmak amacındalar herhalde…

  4. MagicAlonso avatarı

    cosworth seneye fazlasıyla torpili olacak şuan 2006 motorunu bu sneye adapte ediyorlar ki bu onlara diğer takımlara oranla güç avantajı yakalamasına olanak tanıyacak.takımların cosworth motoruna geçişteki heveslerinin tek sebebi seneye avantajlı bir motorla başlamak istemeleri.ama seneye motor güçleri ve dengesizliği konusunda bir hayli tartışma çıkacağı aşikar

  5. cosworth den yeterli performans alabileceklerinden emin değilim, yazık olmus.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir