Vettel "İkinciliğin Hiç Önemi Yok"

yazar:

kategori:

Vettel “İkinci olan ilk kaybedendir.  Abu Dhabi’de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Hedefimiz kazanmak çünkü kazanabilecek bir araca sahibiz.”

“2. ya da 3. olmayı önemsemiyorum.”

“Brezilya’da iyi bir yarış oldu, geriden başlayıp 4. olduk. Belki de bu yapabileceğimizin maksimumuydu. Açıkçası sıralamalarda sorun yaşamasaydık yarışı kazanabilirdik ancak kazanamadık bu yüzden diyecek pek bir şey yok.”

“Turlara, piste ve araca odaklandım. Oldukça meşguldüm. 4.lüğün yeterli olmayacağının farkına vardım. Yağmur için dua ediyordum v hafif yağmur kokusu vardı ancak bu gelmedi.” dedi.


Yorumlar

  1. Emre Yılmaz avatarı

    Şunu da eklemek istiyorum Lewis örnekleri verilmiş. Ben Vettel ikinci diye bunları söylüyor değilim orası da yanlış anlaşılmış. Toro Rossodaykende büyük bir pilot olacağını düşünüyorudum. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

  2. Emre Yılmaz avatarı

    efsane derken şu ana kadar yaptıklarıyla efsane demedim öyle anlaşıldı herhalde. ileride efsane olacağını düşündüğümm için söyledim. kendini bilmez bir f-1 seyircisi değilim kesinlikle. şu ana kadar yaptıklarıyla vettel efsane dersem gerçekten komik olur.

  3. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Hay ben bu puan sisteminin……

    Tamam iyi pilot ama sadece üç yarış kazanıp şampiyon olmayı beklemek başlıbaşına saçmalık değilmi ya??

    Bide ikinciliğin önemi yokmuş…Ya sabır:)

  4. Red Bull'un köklerine bakarsak; Stewart Ford ve Jaguar'a yani, oldukça rekabetçi olduklarını göreceğiz. Takımı kendi tarihi ile kıyaslarsak oldukça kaliteli iş başardılar. Açıkçası çoğu kişi de Red Bull'un günün birinde değişen kurallar sayesinde bile olsa bu kadar iyi araç geliştireceğini düşünmezdi ve bu kadar başarılı olacaklarını da. Hatta Red Bull'un sırf eğlence için gridde olduğu yazılıp çiziliyordu. Bu seneki pilot kadrosu, Adrian Newey'i alışları, Christian Horner gibi yöneticiler buraya eğlenmek için gelmediklerini kanıtlıyor.

    Vettel ise kaliteli pilot olduğunu daha en başından 2007 Amerika GPsinde puan alması ile göstermişti. Zaten Torro Rosso koltuğuna oturup 2007 Çin GPsinde de puan çıkardığını hatırlatmama gerek yok.

    Pilotları eleştirirken en azından haklarını yemeyelim. Vettel'in gelecek vaat eden kaliteli bir pilot olduğunu düşünüyorum ve önümüzdeki 10 sezonda kendisinin güzel sürüşünü izleyeceğimi sanıyorum.

  5. vettel iyi bir pilot, ama efsane derseniz komik olur gerçekten.. lewis de 22 yaşında ilk sezonunda 1 puanla şampiyonluğu kaçırdı, başarıları böyle kıyaslıyosak lewis efsanalerin efsanesi olması lazım dimi? bu yıl en genç dünya şampiyonu ünvanını kaçırdı, zaten bundan sonra redbullda fazla bişiy yapabileceğini de sanmıyorum, kariyerine farklı bir çizgi getirmesi gerekiyor bana göre

  6. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    henüz 22 yaşında olan ve f1 de 3. sezonunda şampiyonluğu kovalayan gencecik bir isimden bahsediyoruz. bazılarımız yetenek mercii kesilmiş. vay be

  7. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Sebastian Vettel
    "2. ya da 3. olmayı önemsemiyorum."

    Kimi Raikkonen
    "2. yada 3. olmanın bi farkı yok sadece birincilik kazanmaya değer"

    😀

  8. az ile yetinmeyen çoğu hiç bulamaz

  9. Neye göre ikinci efsane..Bu çocuk eğer çok yetenekli ve efsane adayı ise ;
    1 ) Neden ? McLaren ve Ferrari kötüyken şampiyon olamadı.
    2 ) McLaren ve Ferrari düzelirse Redbull gibi bir takımda nasıl şampiyon olmayı düşünüyor.(Alonso' dan fikir almazsa tabii)
    3 ) Bu sene bu kadar büyütülecek ne başarısı var.
    4 ) İlk senesinde kıl şampiyonluğu kaçırmış, ikinci senesinde şampiyon olmuş bir yıldız varken bu adam neyiyle efsane.Veya Raikkonen, Alonso, Hamilton gibi pilotlara biraz haksızlık olmuyormu ?

  10. seneye de guclu olacaktir red bull. ancak bu yilki kadar degil pek tabi.

  11. Vettel'in tek şansı falan değildi bu sezon. Vettel daha çok şampiyon ağlatacak, ve bir gün kendisi de şampiyon olacak. buna kesin gözüyle bakıyorum ben.

  12. murat levent avatarı

    Geçiniz bunları, geçen seneye kadar ne yapabildinde şimdi 2.liği beğenmiyosun. Elinizde ki tek fırsat bu seneydi, seneye 2.liği de zor bulursun.

  13. fatih keleş avatarı

    Vettel bu sene tecrbesizliği nenediyle kaybetti. Bazı hatalar yaptı maalesef. Gerçi zorlayan yapar hatayı genelde. Button gibi zorlamadan sürseydi hata yapmazdı tabikii. Seneye en byük aday bence.

  14. Emre Yılmaz avatarı

    Vettel her şeyin farkında. Senna,Schumi derken sıradaki efsane Vettel.

  15. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Vettel "İkinci olan ilk kaybedendir ;bunu bu kadar erken öğrenmen güzel artık ilk kaybedenliği değilde kazananlığı öğreneceksin ve Sennayı doğrulamaya devam ….

  16. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Şampiyonluk kazanmak zor olmalı Vettel.Eğer sen kazansaydın kolay olucaktı ama bu şekilde olmamalı.En güzel şampiyonluk zahmetlerle kazanılandır….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir