2015 Indy 500 – Geriye Düşen Montoya Kazandı

yazar:

kategori:

99. Indy 500 yarışında kazanan Juan Pablo Montoya oldu.

Yarışa 15. sıradan başlayan Team Penske’nin Kolombiyalı pilotu ilk turdaki kaza sebebiyle piste giren güvenlik aracının arkasındayken Simona De Silvestro’nun temasıyla aracının arkası hasar aldı. Arka tarafı değiştirilen aracıyla 30. luğa düşen Montoya, yarışın orta noktalarında ön bölümü yakaladı ve bitime 3 tur kala Will Power’ı geçip yarışı kazanmayı başardı.

Will Power, takım arkadaşı Montoya’ya geçilmekten kurtulamayarak 2. olurken yarışın son turlarında kendini gösteren Charlie Kimball 3. sırada yer aldı.

Pole pozisyonunda yarışa başlayan ve en çok lider giden pilot olan Scott Dixon, son turlarda rakiplerinden yavaş kalarak 4. sırafa finiş görürken Graham Rahal, bu sezon alışıldığı üzere en başarılı Honda motor- şasi kombinasyonlu araç olarak 5. sırayı elde etti.

Marco Andretti, Helio Castroneves, JR Hildebrand, Josef Newgarden 6-7-8-9. sıralarda finiş görürken yarışın büyük çoğunluğundan ön bölümde olan Simon Pagenaud 10. oldu.

İlk virajda Sagem Karam ile temas ederek 2 tur geriye düşen Takuma Sato 13. sıraya kadar çıkmayı başarırken kadın pilotlardan Simona De Sivestro 19., Pippa Mann 22. ve son sırada finiş gördü.

Sagem Karam henüz ilk tur Takuma Sato ile olan temasından, Bryan Clauson ve Tony Kanaan kendi hatalarıyla duvara çarparak, Ed Carpenter ve Oriol Servia 114. tur ; Sebastian Saavedra, Jack Hawksworth,Stefano Coletti 176. turda temas yaşayarak yarışa veda ettiler.

Yarışın en ilginç olaylarından biri Dale Coyne Racing’in 3 aracının pitte birbirlerine çarpması oldu. James Davison pitten çıkarken pit yolunda ilerleyen kadın takım arkadaşı Pippa Mann’a temas ederek Tristan Vautier’in aracına ve 2 mekanikerine çarptı. Mann yarışa devam ederken Vautier ve Davison yarışa devam edemedi.

Indycar’da sıradaki mücadele 29-31 Mayıs tarihleri arasındaki 2 yarışın yapılacağı Detroit olacak.

2015 Indy 500 R


Yorumlar

“2015 Indy 500 – Geriye Düşen Montoya Kazandı” için 3 yanıt

  1. OtonomAktor avatarı

    F1 in gördüğü en gözü kara pilot en iyi atak pilotu Montoya. Vay be adamım neler yapmış. Özetini bulup izlemem lazım 🙂 F1 de göremedik ama inş bu seride şampiyonluğunu tekrar görürüz Montoya.

  2. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    vay bee montoya gerçek bir f1 yarışçısıydı geçiş ustası. keşke f1 i bırakmasaydın sen ve schumachersiz f1 bir hiç.indy 500 de umarım şampiyon sen olursun

  3. eline sağlık Ozan. Çok hızlı hazırlamışsın haberi 😉

    Bu arada Montoya keşke bir kaç sene daha F1’de kalsaydı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir