Lauda: “Takım Hata Yaptı”

yazar:

kategori:

Mercedes’ten Niki Lauda, Monaco’da pit stop hatası ile yarışı Nico Rosberg’in kazanmasının ardından Lewis Hamilton’dan özür diledi.

Yarışı baştan sona lider götüren Hamilton, yarışın bitmesine 14 tur varken takım tarafından pite çağrıldı. Bu hamle sonucunda Rosberg yarışı kazanırken Hamilton ancak 3. olabildi.

Lauda “Takımın hatasıydı. Lewis lastiklerinden mutlu olmadığını söyledi ve takım tamamen yanlış bir şekilde onu pite çağırarak aşırı tepki verdi.”

“Buna ihtiyaç yoktu ve bunun için bir sebep yoktu. Kısacası bir hataydı.”

“Yarışın bitmesine 10 tur varken aşırı bir tepki verdiler. Burası Monaco, zaten geçiş yapamazsınız…”

“Onun yarışını berbat ettik. Çoktan ondan özür diledim.” dedi.

Toto Wolff “Kısaca cevaplamak gerekirse yanlış hesap yaptık. Güvenlik aracı girdiğinde yeterli farka sahip olduğumuzu düşündük.”

“Yarışın hemen ardından ona gittim ve özür diledim. Yapabileceğimiz tek şey muhtemelen buydu. O harika bir lider, harika bir  sürücü. Bazen hata yapabileceğimizi anlayacağını düşünüyorum. Durum böyle.”  dedi.


Yorumlar

“Lauda: “Takım Hata Yaptı”” için 28 yanıt

  1. zekeri sayin avatarı

    Adam ne pilotmus be..amma cok dusmani varmis.Normal insanlarin yazamayacagi kadar hissiyat dolu yazilar…Gozun gordugunu soyleyemeyen dil ancak dondurma yalar.Gridin en hizli plotuna sapka cikartip ,mgpyi ve f1 yonetimini kiniyorum.

  2. Takımın baltalamasıyla 3. sırada piste döndüğüne şükretsin. Ya biraz daha geç kalsaydı (pitte lastik değiştirirken sorun çıksaydı mesela) konvoyun arkalarına doğru gidecekti.

  3. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bekara karı boşamak kolay . Her sene birisi suyunu çıkarmasa olmayacak. Böyle sinsi numaralara gerek yok gerçekten. Olan olmuş, adam özür diliyor. Zaten kasıtlı yapılan bir şey değil mi ? Nerdeyse herkes aynı fikirde. O yüzden timsah gözyaşları bunlar.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      😀

  4. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Ted kravitz, Vettel’in Merhi’ye tur bindirirken zaman kaybettiginden bahsetmis. O zamani kaybetmeseymis, Rosberg’i ilk pit stoplar sonrasinda gecebilirmis. Varın, gerisini siz dusunun artik. 😀

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Aynen acar da söyledi yarış esnasın da.

    2. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Öyle bir şey olsaydı yarışı Ham kazanır Rosberg üçüncü olurdu.. Çok da iyi olurdu.

  5. ”ne olmuş yani bir galibiyeti elinden almışlar ise zaten bedavadan şampiyon olmadı mı ? kulis şampiyonu olan bir takımda anca galibiyet alabiliyor bu işler şarkı söylemeye benzemez padokta kedi köpek dolaştırmaya da benzemez.”

    bu ne perhiz bu ne lahana turşusu…)
    meşrubat takımı kaç sene bedavadan şampiyon oldu bir bak istersen

    sonra yaz.takım içi çevirdikleri filmleri yazmadan bile.

  6. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    kasıtlı yapılmış bir hataydı

  7. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    ne olmuş yani bir galibiyeti elinden almışlar ise zaten bedavadan şampiyon olmadı mı ? kulis şampiyonu olan bir takımda anca galibiyet alabiliyor bu işler şarkı söylemeye benzemez padokta kedi köpek dolaştırmaya da benzemez.

    1. fanatiklik böyle bir şey galiba

      1. Trolluk boyle bir sey

        1. fanatiklik trollüğe kadar götürmüş 🙂

  8. burda Lewis’e sallayan tüm insanoğluna iki soru soruyorum.

    1) senin tuttuğun bir pilota, takımı böyle araç vermiş ve bu şekilde yarışını da mahvetmiş. tepkiniz ne olurdu ?
    2) bu adamın yerinde siz otursaydınız ve bu şekilde yarış elinizden alınsaydı tepkiniz ne olurdu ?

    bu kadar kin kusan bir topluma bence V6 motor bile çok. keza kendi vicdanlarında pancar motoru takılı.

    1. Onur Gentas avatarı

      Trolleri ciddiye alma bence. Bilincli taraftarlar olayi dogru sekilde degerlendirmisler zaten. Bu kadar ucuz sekilde yaris veren her takim gereken tepkiyi alir.

    2. Şahsen kiminin 2014 sezonu ve bu sezon hamiltonun aracı gibi bi aracı olup buraya kadar bu kadar pole podyum 1.Lik dünya şampiyonluğu olmuş olsaydı demişsin ya empati kur umrumda bile olmazdı kimsenin de olmazdı 🙂 ne olmuş yani 1 yarıştan 10 puan eksik alsın he şampiyonluk savaşında sorun olursa da kader yapacak bişey yok ama hiç üzülmem çok da fanatiğim yeter ki böyle bi şansı olsun ( araç & takım )

  9. Takım neden özür dilemek zorunda ki… Monako gibi yerde arkasındaki araca 20 sn fark koyacak şekilde güçlü bir aracın sahibibu takım değil mi?? Hamilton dan neden özür dileyecekmiş… Hata yada kabüller olsun takımında yapmak zorunda olduğu çok şey olabilir ki bu fiillerden dolayı bizim takımında hataları olabilir amma bu suçlu olabilmesi anlamına gelmez. Mercedes in aracı yavaş olsa özür dilemek zorunda mı?? Bazen takımın istekleri yada hatalarıda olabilir ama bu takım öyle bir araç vermiş ki hızlı pist yavaş pist ayırmadan pilotlar kendilerini en önlerde buluyorlar.

    1. ReyizHamilton avatarı
      ReyizHamilton

      20 sn fark demişsin de başka arabaya değil aynı arabadaki rosberg e attı o farkı

      1. Ağzı olan konusuyo iste kardeş

      2. Nasıl 20 saniye fark oldu peki yarışı izledin mi ? En önden tek eliyle kalkıp gitti ne trafikle uğraştı ne de baskı altında kaldı. Öyle aynı araca 20 sn attı demeyle olmuyor müdür

        1. ReyizHamilton avatarı
          ReyizHamilton

          gayette oluyor müdür.ham ile ros aynı trafikle ugraştılar.kopsaydı vettel den yaklaşsaydı ham a.yani öyle konuşuyosunuz ki sanki rosberg pitten geldi ham ın arkasına

          1. Bak rosbergi hiç sevmem buttonı mesela cok severim kişilik olsun vs ama top class bir pilotdeğildir. Hele rosberg kişiliği oturmamış , standartın üstünde bir kalem yeteneği olmayan bir pilot bana sorarsan. Hamilton aynı araçla fark attığı çok zaman oldu tabi o ayrı ama bugün bence işler lewisin lehinde yürüdü malum ana kadar . Çok da üzüldüm böyle olmasına gerçelten de üzüldüm rosverge de deligibi sinir oldum o sevinç cıglıklarına

    2. Beyin bedava

    3. Messier 92 (ex always) avatarı
      Messier 92 (ex always)

      Yahu bizde Mercedes fanıyızda adamın galibiyetini resmen elinden aldılar.Tabiki özür dileyecekler ne yapacaklar.Bu saçlamalarıda acayip sinirimi bozmaya başladı.Lewis bu sene yapması gerekeni sonuna kadar yapıyor, takım yönetimi yapacak o zaman.

    4. ne biliyim… şampiyonadaki lider pilotunun bu yarışa kadar peşinden koşuyorsun sözleşme imzalamak için tam anlaşma imzalanıyor yarışta gerek yokken bu adamı pite alarak geçişin zor olduğu böyle bir pistte galibiyeti elinden alıp adamın en büyük rakibi olan diğer pilotuna kazandırıyorsun sen de gemiş neden özür dilesin demişsin … bu yazdıklarım yeterli bir sebep değil mi ?

  10. Chairman senin özür dilemene gerek yok ki Toto efendi var orada takımın patronu o değil de mercedes twitter hesabının yöneticisi kimse kızgın yarış severlerden uzak dursun şöyle yazmış hamilton ın pitinden sonra; bilmem kaç tur kaldı hadi hamilton bastır hamilton duble yapabiliriz hamilton…….

  11. bu hata değil abi resmen adamın hakkını aldılar elinden utanmadan özür diliyorlar hamilton anlaşmayı ertelese daha iyi olurdu belkide anlaştı hemn bir hile hurda … adam göz yaşlarını zor tuttu … ha monaco olmasa daha geçişe müsait bir pist olsa 5 turda yine kazanırdı ama yazık ettiler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir