Anti-Irkçı Gruptan FIA'ya Destek

yazar:

kategori:

Geçen hafta Barcelona’da gerçekleştirilen testler sırasında meydana gelen ırkçı davranışlar karşısında FIA’nın katı ve çabuk tutumu ırkçılığa karşıt grup tarafından takdir gördü.

Catalunya pistinde gerçekleştirilen testler boyunca İspanyol taraftarlar tarafından çirkin tezahüratlara ve küfürlere maruz kalan Lewis Hamilton’a karşı yapılan bu davranışlardan ötürü FIA, İspanyol yetkilileri grand prix’inin geleceği konusunda uyardı.

FIA ayrıca İspanyol motorsporarı federasyonundan olayla ilgili tam bir rapor talebinde bulundu. RFEA durumla ilgili sorunun çözüme kavuşuncaya kadar İspanya’da koşulan her iki  grand prix’inin de askıya alınabileceğini söyledi.

Bu yaşananlara karşı FIA takınmış olduğu tavır ile futbloda ırkçılığa şiddetle karşı çıkan Kick it Out, Let’s Kick Racism Out of Football (Kovalım, Futboldaki ırkçılığı kovalım) adlı grup tarafından tam destek gördü.

Grubun Başkanı Piara Power autosport’a yaptığı açıklamada "FIA’nın yaptığı açıklama gerekli olan her şeyi yaptı. Bu gibi durumlarda sıkı duruşa sahip olacak yönetim kurullarına ihtiyacımız var." dedi.

Piara ayrıca futbloda taraftarların kendini kontrol etmesi sayesinde ırkçılıktan kurtuldıklarını söylesede, FIA’nın göstermiş olduğu tututm ile ırkçılığa tolerans olmadığını belirtmiş olmasının çok faydası olacak.

Piara "Biz siyah futbolcuların, tribünlerde büyük kitleler tarafından geçmişleri nedeniyle saldırıya uğradığı bir ortamdan geçtik. Eğer bu şu anda olursa hiç kaçış şansları yok. Taraftarların diğer taraftarları kontrol altında tuttuğunu görüyoruz. Bu eğitimin en etkileyici şekli."

"Ne yazıkki Güney Avrupa’da sporda ırkçılık adil oyun olarak görülüyor. Bu yüzden Barcelona’da hafta sonu aynen futboldaki gibi olabilirdi."

"Bu yüzden FIA’nın iki GP’nin geleceğini tehdit etmesi, özellikle anında devreye girmesi çok önemliydi. Bu tür direk tehditler özellikle sezonun yaklaştığı bu dönemlerde taraftarların davranışlarını etkileyecek." dedi.


Yorumlar

  1. büyük türk düşünürü ibrahim tatlıses bi dörtlüğünde ne demiş:''farketmez ne dili, ne dini, rengi…insandır; insana saygımız vardır''

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir