Mercedes, Brawn'ın Şampiyonluklarını Kutluyor

yazar:

kategori:

Mercedes motoru kullanan İngiliz takım, Pazar gübü Brezilya’daki yarışın ardından hem takımlar hem de pilotlarda şampiyonluğa ulaştı.

Honda’nın ayrılışından sonra son anlarda Mercedes ile anlaşarak sezona giren BrawnGP, her iki şampiyonluğu da kazandı ve Alman Mercedes bu sene McLaren ve BrawnGP ile 10 yarış galibiyeti elde etti.

Norbert Haug: “Çok memnuniyet verici. Çocuklar adına çok mutluyum. Peri masalı hikayesi.”

“5 Aralık’ta bir telefon alıp, 3 ay sonrasında da Barselona’da tek tur ve yarış mesafelerinde en hızlı olmak inanılmaz. Tamamıyle hak ediyorlar”

“Ve McLaren’de, sezonun son bölümünde kimse bizden fazla puan alamadı. Bu yüzden çok iyi bir şekilde telafi ettik. Jenson’un da bugün çok bağlı olduğunu, ve (şampiyonluğu) hak ettiğini düşünüyorum”

“Ve ard arda ikinci senede 22 nuramaralı araç, ard arda iki İngiliz şampiyon, ard arda iki Mercedes motoru ve ikinci defadır Brezilya’da gerekli olan 5.liği alarak şampiyon olmak.”

Mercedes motorunu kullanmak isteyenlerin çoğalması ile Haug, şirketin Formula 1’deki imajında çok memnun olduğunu belirtti.

Haug: “Mercedes’in çok iyi bir imaja sahip olduğunu hissediyoruz. İnsanlar bizim yarışçı olduğumuzu biliyor, ***** veya politacı değil. Zorlu yarışçılarız. Motor kiralayarak para kaznaırız ve müşteriler de tatmin olur”

“Motorlarla ilgili planlarda kesinlikle varız. 5 sene önce neredeydik hatırlayın veya 2006 sezonu başında V8lerle. Bu sene hiç arıza yaşamadık. Kesinlikle memnunuz”


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    haket ya
    22 nolu arac 5. ve brezikya bu kadar mi tesadüf olur :))
    tebrikler Mercedes ve brawn

  2. Veyis Keleş avatarı

    mercedes'in yıllardır fabrika takımı olmasını bekledim ama hala da niyetleri yok gibi. ama güzel bi yol izliyorlar bir açıdan da, partner olarak daha az maliyetle, prestij pastasından daha fazla pay alıyorlar.
    yine de mercedes-benz f1 i beklemeye devam ediyorum..

  3. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Mercedes'ten Brawn'a, motor ücretini ödemekte problem yaşarsa, istediği kadar esneklik tanınacağının sezon başında ifade edilmiş olması da ayrı bir anekdot.

    Sezon başında nasıl sonuç elde edeceği bilinmeyen (bir kabusa da dönüşebilirdi) bir takıma böylesine destek takdirliktir.

  4. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    22 numaralı araç ve yine 5.lik mi
    ben bunu hiç düşünmemiştim:D
    süper gerçekten peri masalı gibi,herşey çok ilginç.

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    ''Ve McLaren'de, sezonun son bölümünde kimse BİZDEN fazla puan alamadı''
    "Ve ard arda ikinci senede 22 nuramaralı araç, ard arda iki İngiliz şampiyon, ard arda iki Mercedes motoru ve ikinci defadır Brezilya'da gerekli olan 5.liği alarak şampiyon olmak."

    Güzel cümleler ilkindeki BİZDEN ibaresi belki söylemek zorunda olduğuydu fakat yinede güzel ;ikincisinde söyledikleri benim de aklıma dün akşam gelenlerdi güzel bir pişti diyorum Haug tarafından onaylanması veya en azından söylenmesi ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir