John Button: "Hayalde Gibiyiz"

yazar:

kategori:

Button, Pazar günü Interlagos’ta ilk şampiyonluğuna uzandı ve bu şampiyonluğun, Honda’nın ayrılışı sonrasında geleceği şüphe altında kalan Brawn GP için peri masalı gibi olduğunu söylemişti.

Babası John ise, sezonun sondan bir önceki hafta sonunda yaşananları algılamakta güçlük çektiğini belirtti.

John button: “Şu anda gerçek gibi gelmiyor. Olacağını anladığım son bir kaç tur açıkçası çok duygusaldı ama şimdi hepsi bitti. Gerçekten garip, gerçekten tuhaf.”

“Şu köşeden döndüğümüzde, kapıdan şimdi çıktığımızda ne olacağını bilmiyorum. Onun şampiyon olduğu (kapının) diğer tarafında neler var bilmiyorum. Gerçekten garip olacak, çünkü o benim oğlum”

John Button, Honda’nın F1’den ayrılma kararının ardından kendisinin oluşan durumla, Jenson’a göre daha zor başa çıktığını kabul etti.

John Button: “Kışın korkunçtu. Jenson’un yanındayken gerçekten olumluydum ama ondan uzakta iken sonun geldiğinden çekiniyordum. Ama yine de hâlâ gençti ve düşündüm ki ‘onunla ne yapacağım? Bildiği tek şey yarışmak”

“Ama sürekli olarak inandı. Ben bunu yapamadım ama o haklıydı. İşe yaradı ve ilk test için Barselona’da küçük bir şeytana bindi. 6 turun ardından araçtan çıktı ve gitti: “Baba, harika’ dedi. Ve şimdi buradayız. Bu doğru değil, değil mi? Bu, F1’de olan bir şey değil”

Kartingden F1’e kadar oğlunun kariyerinde ona yardım eden John Button, jenson’u Brezilya yarışının ardındaki kadar mutlu olarak görmediğini söyledi.

John button: “Onu öyle tanımıyordum. Gelmeden önce onu kapalı parkta gördüm, onu kucakladım ve deniz salyangozu gibi bana sıkıcı sarıldı. Ondan kurtulamadım. İnanılmazdı. Bağırıyor, çağırıyordu: ‘Dünya şampiyonuyum’. Olan buydu. Başka bir kelime yoktu”

Ve John, şampiyonluğu artık kazanmış olarak Jenson’un Abu Dhabi’ye çok daha rahat gideceğini belirtti.

John Button: “Evet, harika bir yarış olacak. Yarıştan sonra Niki Lauda ile konuştum. İnsanların, ilk şampiyonluğu kazanmanın ne kadar zor olduğunu bilmediklerini ve değiştiklerini söyledi. Çünkü bunu başarmışlardı ve yapabileceklerini kanıtlamışlardı. Bir fark yaratacaktır”

“Jenson sonsuza dek bir dünya şampiyonu olarak kalacak, sadece bir seneliğine değil. Tarih kitaplarındaki yerini alacak, ki ben de bunu istiyordum”


Yorumlar

  1. elif çivici avatarı

    Öyle bi sarıldı ki Button babasına o şampiyon olunca,dünya starı da olsan dünya şampiyonu da olsan sığınacağın yer hep orası oluyor..

  2. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Ross Brawn gibi bi yöneticisi bu seneki gibi harika bi aracı olduğu sürece şampiyonluğa oynayabilir ama onun yerinde başka bi pilot olsaydı belkide şampiyonluğunu daha önceden ilan edebilirdi çünkü nerdeyse hiçbi araç onlar kadar iyi değildi ve sezon içi test yasakdı kimse gelişemedi bu avantajı daha iyi kullanabilecek pilotlar var

  3. kiyaslamak gerekirse, az arastirirsaniz, john button, bir massa'nin, lewis'in babasindan cok daha fazla destek olmustur button'a.. ve imkanlari cok daha az elverisliydi onlara gore. boyle bir babayi kim istemez 🙂

    tebrikler.

    hem, ben de pek sevinmedim bu sampiyonluga ancak button'a, babasina, kiz arkadasina, kullandigi aracin motorunun markasina kin gutmenin manasi yok arkadaslar. sampiyonlugun kokusunu alamazmis falan. biraz mantikli yorumlar yapalim.

  4. fatih keleş avatarı

    Ha olur evet unuttum yine sürdğü araba bu seneki araba gibi güçlü ve takım arkadaşı rubens olursa evet olur. Tabii diğer takımlarıda bu senenin başındaki gibi olması lazım.

  5. Nereden biliyorsun ki.Geçen sene Button şampiyon olacak deseler ne derdin acaba?

  6. fatih keleş avatarı

    Tadını çıkarsın çünkü birdaha şampiyonluğun kokusunu bile alamaz.

  7. BABA OLMAK..

    John Button: "Kışın korkunçtu. Jenson'un yanındayken gerçekten olumluydum ama ondan uzakta iken sonun geldiğinden çekiniyordum. Ama yine de hâlâ gençti ve düşündüm ki 'onunla ne yapacağım? Bildiği tek şey yarışmak"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir