Ecclestone "Madalya Sistemi Olsaydı Button Daha Fazla Zorlardı"

yazar:

kategori:

Ecclestone “Benim mevcut puan sistemini sevmediğimi biliyorsunuz. Benim sistemim olsaydı ilk 6 yarışı kazanamazdı. Bu sene garip bir sene. Brawn GP sezonun ilk yarısındaki üstünlüğünden faydalandı.”

“Şampiyon olmak için galibiyet sayılıyor olsaydı diğer takımlar daha önce uyanırlardı. Ben en çok yarış kazananın şampiyon olmasını istiyorum çünkü kim 2 puan daha fazla için risk alır?”

“Gelecek sene bir çok şey değişecek. Yakıt ikmali olmayacak: pilotlar pist üstünde geçişe zorlanacak. Bu sene yarışların yarısı akıllıca stratejiler ile kazanıldı, 2010’da bu olmayacak.”

“2. olumlu yanı ise izleyiciler için olacak. Yarışlar daha kolay anlaşılabilecek. Yakıt için pitler ilk tanıtıldığında ilgi çekiciydi ancak artık büyük ölçüde otomatik bir hal aldı. Çok fazla sürpriz yok.” dedi.


Yorumlar

  1. ölüme giderken bile '' Madalya Sistemi Olsaydı Button Daha Fazla Zorlardı '' diyecek hiç akıllanmayacak

  2. grid büyük olasılık 26 ya da 28 olucak bence ilk ona puan verilmeli böylece daha çekişmeli bir şampiyona izleyebiliriz benim görüşüme göre;
    16-12-9-7-6-5-4-3-2-1

  3. Zamanında Schumi farkı açmasınlar diye getirdikleri puan sistemi şimdi başlarına dert oldu 2 puan için kimse gerççek manada risk alıp atak yapmak istemiyor bunu için puan sitemini degişmele kesinlikle madalya sistemi sporu baltalar puan sistemi 20-14-10-8-6-4-2-1 bu şekilde olursa her sıra için amansız bir çekiçme içine gireceklerini düşünüyorum

  4. Yakit ikmalinin kalkacak olmasi bence daha kotu bir monotonlasma getirecek, artik zirt birt degismeyen kurallar istiyoruz diyoruz bunlar nereleriyle dinliyor anlamiyorum. Madalya sistemiymis, yahu uza bernie ya uza allahini seversen..

  5. birinci olana düdüklü tencere ver bernie belki o zaman zorlarlar. f1 resmen adamın oyun hamuru istediği gibi yoğuruyo.

  6. hacer neslihan  avatarı
    hacer neslihan

    evet görkem bende aynı senin gibi düşünüyorum ama şöyle bir dezavantajıda var. 7 de 6 yapan biri puan farkını çok açıyo. ama aynı şekilde kapanmasıda kolay işte.

  7. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    madalyayı salla. puan sistemi böyle olmalı bence 12-8-6-5-4-3-2-1

  8. hacer neslihan  avatarı
    hacer neslihan

    aslında şöyle bişi var madalya sistemi olmasada yarış kazananla 2. liğe yatanın arasında bir fark olmalı. doğru diyor. 2 puan için işi riske atmak istemiyo çoğu zaman pilotlar. madalya deilde 1.yle 2. arasındaki puan farkı artırılsa daha güzel olurdu.

  9. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    ln varya bunu söylerken ölücen bigün.
    sene 2030 eğer madalya sistemiy olsaydı…
    bi vazgeç artık

  10. madalya sistemi olsaydı button sezonun ortasında bırakırdı, barrichello ve vettel zaten ilk 7 yarışın 6'sını kazanan bir adama rakip olmayı düşünemezlerdi bile.

    öf be Bernie, azıcık mantıklı ol ya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir