Wolff: “Daha Şimdiden 3 Takım Müşteri Olmak İçin Yaklaştı”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Motor Sporları Patronu Toto Wolff, daha şimdiden müşteri takımı olmak için 3 mevcut takımın kendilerine yaklaştığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta yapılan Strateji Grubu toplantısında en çok konuşulan konulardan birisi müşteri aracı fikriydi. Özellikle Bernie Ecclestone’nin bunun için çok zorladığı ve 2017’den itibaren müşteri araçlarının spora girebileceği düşünülüyor.

Müşteri aracı sistemi, bir takımın müşterileri için bir araç hazırlayıp aracı komple bir şekilde takımlara tedarik etmesi anlamına geliyor.

Şu ana kadar Sauber, Lotus ve Force India takımları müşteri aracı sistemini istemediklerini açıklamışlardı. Williams ise uzun zamandır bu fikre karşı.

Lider takım olarak ise Mercedes, Ferrari, McLaren ve Red Bull’la birlikte Williams kabul ediliyor. Toro Rosso da Red Bull ile bağlantılı.

 

Wolff “Olasılıklar için bir planımız olması lazım. Bu müşteri aracı olur ya da bayilik gibi olur. Bunu NASCAR gibi diğer sporlarda gördük ve oldukça iyi işliyor.”

“Bu yüzden olasılıklar dahilinde müşteri takımlarına -umarım mevcut takımlar olur- araçlarımızı tedarik etmemiz gerekecekse bunu seve seve düşünürüz.”

“Tabi ki sistemi buna göre ayarlamak, kuralları değiştirmek gerekecek ancak bu sistemi tamamen hesap dışına itemem.” dedi.

Orta sıra takımlarının bu sisteme karşı çıktıkları yönündeki açıklamaları için Wolff “Öyle demeleri ilginç çünkü cuma günü onlardan 3’ü müşteri aracı sağlayıp sağlayamayacağımızı sordu. O açıklamalar doğru değil.”

“Bu iyi bir model. Eğer bu plan işleyecek bir modelse o zaman onu göz ardı etmemeliyiz.” dedi.

Sauber, Lotus ve Force India bu planı reddetmiş olunca geriye sadece Manor kalıyor. Peki ya Mercedes’e bu konu hakkında yaklaşan 3 takım hangisi? Kim yalan söylüyor? Bunu zaman gösterecek…

 


Yorumlar

“Wolff: “Daha Şimdiden 3 Takım Müşteri Olmak İçin Yaklaştı”” için bir yanıt

  1. birisi kesin mclaren’dir 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir