Prost: “Red Bull – Renault Ayrılık İhtimali Devam Ediyor”

yazar:

kategori:

Red Bull ve Renault’nun Formula 1’deki geleceklerine dair söylentiler Monaco padoğunda da devam ediyor.

2015 Formula 1 sezonunda Renault’nun istenilen performansta ve dayanıklılıkta bir motor getirememesinin ardından özellikle sene başında Red Bull sert eleştiriler yapmıştı. Gelen eleştirilerin ardından Renault’nun kendi takımını oluşturabileceği iddiaları çıksa da bunun devamı gelmedi.

Renault’nun bir türlü motoru istenilen seviyeye getirememesi nedeniyle spordan ayrılma ihtimalinin olduğu düşünülüyor. Renault’nun ayrılması halinde motor tedarikçisi bulamayan Red Bull ve Toro Rosso’nun da ayrılması söz konusu olabilir. Red Bull ve Toro Rosso’nun 2016 sonuna kadar Renault ile anlaşması bulunuyor.

Alain Prost “Tabi ki devam etmek istiyorlar.”

“Ancak Renault’nun Formula 1 dışında da yapabileceği şeyler var. Formula E’e bizimle çalışıyorlar ancak ilk hedef Formula 1 içerisindeki seçenekler.” dedi.

Renault ayrılırsa bunun Red Bull ve Toro Rosso’nun da ayrılmasına sebep olabileceği iddiaları için Prost “Her şey mümkün. Bu Formula 1 için felaket olur. Bu yüzden hem Renault hem de Red Bull’un doğru karar vermesini umuyorum.”

“Bu durum gerçekten kötü. Açıkçası ben Renault tarafındayım ancak Red Bull’daki insanları da tanıyorum ve onların F1’de başardıkları harika.”

“Onların spordan ayrılması çok kötü olur.” dedi.

 


Yorumlar

“Prost: “Red Bull – Renault Ayrılık İhtimali Devam Ediyor”” için 3 yanıt

  1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Bence bu işte bi pislik var WV yada Audiyi belki başka bi motor üreticisini çekmeye çalışıyorlar

    Ben bu Redbulldan cok pis kıllanıyorum bunlar tekin adam değil var bi hinlik bu işte 🙂

  2. Az önce Wolff’ün müşteri araçları haberinde mevcut takımlardan manor haricinde diğerlerinin bunu istemediği söylenmişti. Bu sistem 2017 için düşünülüyor. Red Bull ile Toro Rosso’nun Renault ile 2016 sonuna kadar anlaşması var….

    Yoksa Red Bull ve Toro Rosso hedefini düşürerek sadece müşteri aracı olarak mı yoluna devam edecek? Pek mümkün gibi görünmüyor ancak bu haberi yapınca aklıma böyle bir ihtimal geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir