Yakıt İkmali Kuralı Yeterli Desteği Görmeyecek mi?

yazar:

kategori:

Formula 1’de yeterli desteği görmediği için yakıt ikmali kuralının geri dönmesi fikrinden vazgeçilebilir.

Geçtiğimiz hafta Strateji Grubu toplantısında alınan karara, takımlar maliyetleri artıracağı gerekçesiyle karşı çıkıyor. Nihai karar verilmeden önce, kuralın olası etkileri konusunda detaylı analizler yapılması isteniyor.

Mercedes patronu Toto Wolff, “En etkili enerji kullanımı, daha geniş lastikler, sürücü yardımlarının kaldırılması ve sürücü kontrolünde startların geri gelmesiyle beraber gezegendeki en hızlı araçları da göreceğiz. Çok fazla iyi şey olacak.” diye konuşmuştu.

Ancak BBC’nin haberine göre takımların hiçbiri yakıt ikmali kuralının geri dönmesini istemiyor.

Cuma günü Monako’da Sportif Direktörler arasında gerçekleştirilen toplantıda, yakıt ikmali kuralının takımlara yıllık bir milyon euro ek masraf getireceği konuşuldu. Bu rakamlar küçük takımlar için ciddi sıkıntı yaratabilir.

Takımların, yakıt ikmalinin geri dönmesi konusunda daha fazla analiz yapması ve sonuçların Kanada GP’si hafta sonunda yeniden görüşülmesi bekleniyor.

Öte yandan, istatistiklere göre yakıt ikmalinin yapıldığı 1994-2009 dönemi 1980 yılından bu yana, araçların en az pist üzeri geçiş yaptığı dönem olmuş. Ancak yakıt ikmalinin gelmesiyle araçların 5-6 saniye daha hızlanacağı da düşünülüyor.


Yorumlar

“Yakıt İkmali Kuralı Yeterli Desteği Görmeyecek mi?” için 6 yanıt

  1. 4 adet motor bedeli 20 milyon euro takımları batırmıyor da 1 milyon euro mu takımları batıracak?

  2. ”Bu rakamlar küçük takımlar için ciddi sıkıntı yaratabilir.” hay sizin masrafınıza allahın godamanları katlettiniz masraf bahanesiyle sporu…

  3. Biri lütfen şu Toto’nun sesini kessin. Adam konuştukça uyuz oluyorum. Motorlar değişmesin diye sürekli milletin gözünü boyuyor. Bernie sesini çıkartamıyor. Todt çıkmış yeni motorlar F1’in başına gelen en iyi şey diyip adamı hasta ediyor.
    Bu arada dün Todt’un, Mercedes’in büyük patronunun yanına gidip böyle bir gülüşmeler içinde sohbetini gören oldu mu bilmiyorum iyice kıllanmaya başladım ben bu heriflerden.

  4. Burada şöyle kritik bir nokta var. Yakıt ikmali olduğu dönemde F1’de pist üstü geçişler az olmuş. Fakat en azından geçişler olmuş. Bugün Monaco’da tren gibi gidecekler mesela. Strateji önceliği hep öndeki pilotta olacağından arkadakinin onu geçme şansı olmayacak. Geçen sene Hamilton Rosberg’i geçemedi. Eğer yakıt ikmali olsaydı, pit stopta depoyu doldurur, Rosberg pite girdikten sonra da hafif depoyla onu geçecek avantajı yakalardı. Şu an polü alan kazanır gibi bir durum var. Strateji diye bir şey kalmadı çünkü. Yakıt ikmali F1’e yeniden zeka getirecek. Farklı stratejilerle, arkadakilerin öne çıkması, öndekilerin arkaya düşmesi gibi durumları bize izletecek. Kesinlikle geri gelmeli.

  5. Şu motorları ucuzlatamadılar ya gerçekte hiçbir adım atmış değiller.

  6. Öte yandan, istatistiklere göre yakıt ikmalinin yapıldığı 1994-2009 dönemi 1980 yılından bu yana, araçların en az pist üzeri geçiş yaptığı dönem olmuş.” Ancak yakıt ikmalinin gelmesiyle araçların 5-6 saniye daha hızlanacağı da düşünülüyor.

    ibretlik. 🙂 araçlar hafif oldukları için değil, güçlü ve hızlı oldukları için hızlansın. esas istenen bu zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir