Pirelli Yeni F1 Anlaşması için Hazır Ama…

yazar:

kategori:

Patron Marco Tronchetti Provera, düzenlemelerin ve masrafların makul seviyelerde olduğu takdirde Pirelli’nin Formula 1 lastik tedarikçisi olarak sözleşmesini 2017 sonrasında uzatmak istediğini belirtti.

Provera, “Düzenlemeler, bizim öncesinde anlaştığımız gibi olursa, maliyetler makul seviyelerde olursa ve anlaşmamızda mutabakata vardığımız garantiler yerine getirilirse kalmaya niyetliyiz.”

“Kuralların bugünkü gibi olmasını istiyoruz. En iyi ürünü elde edebilmek için düzenli olarak testler yapılacak. Sonrasında biz de (yarışları daha heyecanlı yapmak için) hazırız fakat bu ancak en yüksek güvenlik seviyesinde mümkün olabilir.”

Takımların hafta sonunda hangi lastiği kullanacaklarına, sunulan dört hamurdan ikisini seçerek kendilerinin karar verebilmesi fikri konusunda da konuşan Provera,  “Bizler ürünün kalitesini garanti etmek durumundayız. Bana kalırsa, lastik seçimini yapma kararı ve sorumluluğu bizde olmalı çünkü lastiklerimizin düzgün kullanılmamasını istemeyiz. Biraz esneklik de sağlayarak, güvenli lastikler tedarik etmenin bir yolunu bulabiliriz. Ama lastik seçimini yapma kararı bizde olmak zorunda.” diyor.

Provera, araçları daha hızlı ve daha yavaş yapma konusunda alınan kararların ardından, Avrupa dışında sezon öncesi testlerin yapılması gerektiğini de düşünüyor.

“Daha fazla test yapmak hepimiz için daha iyi olur. Ama testler sıcak havada yapılmalı. Şubata kadar beklersek geç kalırız. Hava sıcaklıkları doğru seviyelerde olmuyor. Bunu yapmak tüm takımların ve F1’in yararına olur.

Provera, Michaelin’in 18 inç’lik lastik önerisi karşısında da şunları söylüyor.

“Lastiğin teknolojisi yapıldığı maddeye ve lastiğin yapısına bağlıdır. Bu nedenle 13, 15 ya da 18 inç olabilir. Fark etmez.”


Yorumlar

“Pirelli Yeni F1 Anlaşması için Hazır Ama…” için 7 yanıt

  1. Yarış lastiği üretemiyorsunuz işte zorlamayın artık. Goodyear, Bridgestone veya Michelin gelse Pirelli’den daha iyi olur ama Michelin’in önerdiği 18 inç jantlar olmaz.

  2. Böyle bir saçmalık olamaz, yarışa getirilen lastik hamurları tam bir saçmalık.F1 de hiçbir araç birbiri ile aynı değildir, aynı olmayan araçların neden aynı lastikleri kullanılmasına zorlanıyor bunu anlamış değilim.

    Mercedes sert lastik seviyor, Ferrari yumuşak lastik.Şimdi burada büyük bir adaletsizlik oluyor, sert lastiklerde Ferrari yavaş kalıyor yumuşak lastikte Mercedes.Bırakın herkes en uygun lastikle yarışa gelsin, aracından en yüksek performansı çıkarsın, saçmalamayı kesin artık…

  3. Haftasonuna iki lastik getiriliyor ve yarışta ikisi de kullanılmak zorunda. 3 tane getirsinler? Performansları yakın olsun.

    1. 5 getirsinler tombala çeksinler olur mu sixtrabitracing

      1. Tartışacak argüman bulamayıp nickle dalga geçerek gol atmaya çalışanlar geri dönmüş. Değil mi çöplaren31?

        Oldu mu bu şimdi?

    2. Maliyetleri yükselteceği için bu fikri hoş karşılayacaklarını sanmıyorum.

  4. 1 2 tane daha ihaleye girsede gitse şunlar artistlere bak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir