Williams: "14 Takım Mümkün Değil"

yazar:

kategori:

Takım patronu Frank Williams, gelecek sene gridde yeri olmayan BMW Sauber’i dahil etmek için fazladan bir yer açılmasına karşı yönde oy kullanacağını açıkça dile getirmişti.

Bu konuda muhalefet olarak tek Williams düşüncelerini dile getirirken Parr, kendileri haricinde başka takımların da olumsuz oy kullanacğaını söyledi.

Parr: “Frank bu konuda oldukça açık oldu. Bu konuda kendini güçlü hissediyor ve yalnız da değil. Son FOTA toplantısında endişeleri olan, 14 takıma karşı elini kaldıran tek biz değildik”

Parr, gelecek sene yeni 4 takıma yer ayırmanın lojistik açıdan mümkün olup olmayacağı ile ilgil herhangi bir çalışmanın yapılmadığını ve takımlar arasında paylaşım için yeteri kadar gelir olmadığını belirtti.

Parr: “Herşeyden önce kimse, 14 takım ve 28 araç için yeteri kadar yer olduğunu gösteren bir çalışma yapmadı. Bunu kimse tartışmadı, ne FIA ne de başkası. Şimdi Brezilya’da nerede olduğumuza bakın. Buraya 28 araç ve 14 takımı koyamazsınız”

“Ve eminim ki bu Monako’da ve başka bir çok piste de aynı. Bir kere bu çalışmayı yapsınlar. FIA, 14 takımın uygun olabileceğini hiç bir zaman iddia etmedi.”

“Gelirler açısından da bunun mümkün olacağını düşünmüyorum. Uzun soluklu olmaz ve FIA büyük ihtimalle buna inanıyor. Çünkü maliyetlerin düşürülmesi için bu sene çaprıcıbir şekilde sıkı çalışmalar yaptılar”

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali ise BMW Sauber’in gelecek sene gridde yerini alması yönünde düşünceye sahip olduğunu belirtti.

Domenicali: “Bizim açımızdan durum net. Sauber gibi podyumdaki bir takımı kaybetmek utanç vericidir. Hepimiz saygı duyoruz ki onların geçmişi ve altyapısı mevcut. Bu yip bir istisnada fikir birliğine varabileceğimizi düşünüyorum”

“Eğer biri hazır değilse 13 takım olacak. Çünkü önceden söylediğimiz gibi 3 araca sahip takımlarla olan bir gelecek istiyoruz. Çünkü, önümüze bakmak için bunun doğru yol olduğunu düşünüyoruz”

Bununla birlikte Domenicali, Ferrari’nin olumlu oyu sadece Hinwil kökenli takımı korumak amacıyla kullanacağını, başka takımların gelmesini düşünmediklerini belirtti.

Domenicali: “Sadece Sauber için. Ve eğer biri ayrılırsa 13 takım kalırız”

Red Bull takım patronu Christian Horner de, 14 takımın bazı pistlere uymayacağında hemfikir ama BMW Sauber’in de gidişini görmek istemiyor.

Horner: “Açıkçası hiç bir takımın yok olmasını istemezsiniz ve Sauber veya bir başka isimle gelip gelmeyeceğini bilmeseniz de Sauber’in ortadan kaybolması utanç verici olur.”

“Pratikte 14. takım meselesine, padoğun sıkışık şartlarına bakarsanız, 13 takımla zaten yeteri kadar sıkı olacak. Monako gibi bazı yerlerde sıralamalara bakın. Pratikte bazı sorunlar çıkar.”

“13 takımı tercih edeceğimizi düşünüyorum. Sauber2in oyunda kalmasını sürdürecek bir çözüm umuyoruz. Ama 13 takımı tercih ederiz. Herşeyden önce yeni takımların girişi ile işlerin nasıl şekilleneceğini görmek istiyoruz. 26 araçla zaten lojistik olarak sınırdayız”

“Keşke şansı varken Sauber, Concorde Anlaşması’nı imzalasaydı. Bu kısaca tartışıldı ama 14 takımla ilgili endişeleri olan sadece biz değiliz diye tahmin ediyorum. (sayının artması) muhteşem ama yeni takımlar için büyük bir zorluk oluyor”

“Ve umarım yenilerle birlikte 13 takım olarak Bahreyn’de oluruz”


Yorumlar

  1. Yahu kardeşim sizde Concorde Anlaşması'nı imzalasaydınız zamanında bu dertler olmayacaktı,spordan çekilirken Peter Saubere hiçmi haber vermediniz,bizim böyle bir planımız var sen ne diyorsun istersen sana devredelim Concorde Anlaşması'nı imzalayalım para işini satştan sonra konuşuruz diye..BMW tam bir çaylak gibi davrandı,belki o kadar tesis ve yetişmiş çalışana yazık olacak…

  2. bencede 28 araç fazla çok kargaşa olur

  3. bence 28 araç ideal.böylece bol aksiyonlu yarışlar izleyebiliriz.birde şu williams ı anlamıyorum bizim ülkedeki muhalafet gibiler.yani herşeye muhalefet.

  4. bence de 28 araç fazla. özellikle monakoda çok sorun çıkarır.

  5. artak garajlar yetmediğinde 2001 ve öncesinde monacoda olduğu gibi dışarılara çadır kurup oralarda hazırlarlar araçları 🙂

    http://www.schlegelmilch.com/archive/preview.php?PHPSESSID=4ccc5e0e15fc0b03bf320db6873362fd&image=56559

  6. Önce Ferrarici olmadığımı söyleyerek Domenicali ile ilgili bişey söylemek istiyorum: Şimdiye kadar bu kadar duyarlı, efendi, alçakgönüllü, sempatik bir Ferrari menajeri hatırlamıyorum diyebilirmiyim.. Kendisini takdir ediyorum

  7. "Domenicali: "Bizim açımızdan durum net. Sauber gibi podyumdaki bir takımı kaybetmek utanç vericidir. Hepimiz saygı duyoruz ki onların geçmişi ve altyapısı mevcut. Bu yip bir istisnada fikir birliğine varabileceğimizi düşünüyorum"

    Dominicali'nin bu düşüncelerine katılmakla beraber, çoğu takımın 14 takımlık grid'e nötr olarak baktığını farkettim bu açıklamalardan. Sanırım Campos ve kesin olarak da Williams karşı oy kullanacaklarını söylediler. 14 takımlık grid yapılabilir diye düşünüyorum. 28 araç piste sığabiliyor. Ama padok alanları gibi alt yapı sorunlarının da olduğunu belirtmek gerek.

  8. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Bahane olarak maliyeti gösterip bu sporu o kadar çok basite indirdilerki.Gerçeği söylemek gerekirse eskiden kalma alışkanlıklar olmasa ve şampiyon olan sürücülerin taraftarları olmasa bu F1 hiç ama hiç çekilmez.Rtık bu gidişle adıda değişicek gibime geliyor.F cyber yada F milenyum gibi 😀 Artık F'in yanına 1 yakışmaz oldu

  9. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Bahane olarak maliyeti gösterip bu sporu o kadar çok basite indirdilerki.Gerçeği söylemek gerekirse eskiden kalma alışkanlıklar olmasa ve şampiyon olan sürücülerin taraftarları olmasa bu F1 hiç ama hiç çekilmez.Rtık bu gidişle adıda değişicek gibime geliyor.F cyber yada F milenyum gibi 😀 Artık F'in yanına 1 yakışmaz oldu

  10. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Sauber 1 sene bekleyecek.Zaten yeterince gereksiz takım var.Her ben cosworth kullanırım diyeni alırsan bu şekilde soru nçıkar.

  11. pistlerde pit alanlarında boş yer göremiyorum. benmi yanılıyorum. o işi nasıl halledecekler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir