Domenicali "Pilotlara Suç Bulmayın, F60'ı Sürmek Zor"

yazar:

kategori:

Önce Luca Badoer, ardından Giancarlo Fisichella Ferrari F60 ile iyi işler çıkarmaktan oldukça uzak kaldı ve bekleneni veremediler.

F60’ın sürüşünün oldukça zor olduğunu söyleyen Domenicali “Pilotlar aracın vereceği tepki konusunda kendilerine güvenemiyorlar bu yüzden daha erken frene basıp daha geç gaza basıyorlar.”

“Luca hakkında bir şey söylemek isterim çünkü herkes onun hakkında kötü yorum yaptı. Giancarlo bize gelmeden önce Belçika’da harika iş çıkardı ve şu anda o da sorun yaşıyor.”

“Bu yüzden tüm suçu pilotlara yıkmak yanlış olur.” dedi.


Yorumlar

  1. beni mi kaybedeceksin? yok daha neler…bir zevkimiz burada yazmak zaten…kendini benim gibi köşe yazarı gören birçok arkadaş burada kariyerlerini ortaya koyuyorlar. apocan kovmadıktan sonra biryere gitmem djarum seni üzmem merak etme:) gerçi ben bırakırsam arkamdan birçok arkadaşın ''güle güle yavrum güle gülee…güle güle sanaa güle gülee…güle gülee…güle gülee…güle güleeee…ooooooo….'' şarkısını söyleceğini duyar gibiyim(hakan pekerin)…:)))kına denen maddeninde karaborsa olcağına adım gibi eminim:)) şaka şaka…:)))

  2. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Burak Böcek arkadaşım;F1 i düzenli takip ettiğine eminmisin?..

    Zira;araçların gelişimiyle kullanımı arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu anlamak için dahi olmaya gerek yok.Aerodinamik ve mekanik olarak doğru yönde geliştirilen araç piste ve pilota gereken tepkileri verecektir ki,bu da kullanımını kolaylaştırır.Kers tabiki faktör ama aynı sistem McLaren dede var ve Fisi yada Luca o araçta bukadar zorlanmazdı zira mekanik yoltutuş olarak artısı olan bir araç.Sürüşü zorlaştıran faktörler kers ile birlikte mekanik yoltutuş eksikliği ve aero sorunlardır.

    Yani gelişimin durdurulmasının aracın kullanımına etkisi kesinlikle "vardır".

    Polemik olsun diye yazmadım bunları;demek istediğim;konulara dar çerçeveden bakmamalıyız.

  3. Pardon,bundan sonra yazdıktan sonra gözden geçirecem,ayrıca ben raikonenin yapamadığını kötü pilot olduğunu söylemiyorum f1 deki en iyi ikinci pilot olduğunu düşünüyorum,umarım mc laren ile anlaşırda ünümüzdeki sene de senin bilgilendirici ististiki yorumlarını okuruz,yoksa senide kaybedebiliriz

  4. djarum öncelikle lütfen hızlı yazıpta harfleri hatalı yazma…bazen anlamakta zorluk çekiyorum. kimiyi şu an gayretli olarak görmem demek bu işi daha evvel iyi yapamadı manasına gelmez. ama takım kendisini 2008 de ikinci plana atmışsa oda işi hafife almasına sebep olmuştur. yapamamak ayrı şey yapmamak ayrı şey…

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    herkes birbirinin yorumunu çeke çeke istediği yere götürmüş konu yine Raikkonen'e gelmiş Ferrari'deki tek sürücü Raikkonen değil ama iyi-kötü bütün eleştiriler ona yapılıyor Domenicali "pilotlara suç bulmayın" diyor bazıları üstü kapalı bazıları alenen açık açık eleştiriyor Raikkonen'i
    ama şu bi gerçek neden kabul edilemiyor anlamıyorum başarı Raikkonen'de bu seneki başarısızlık Ferrari'de

  6. musab bera raikonen şimdiye kadar işi layıkıyla yapmadığını sende kabul ediyorsun,zon zamanlarda oldukça gayretli demenin manasını biliyorsunsur,demek ki daha önce raikoneni boşuna eleştirmemişim,beni istemeyerek te olsa onayladığına göre aynı fikirdeyiz dekktir

  7. burak seni saygıya davet ediyorum arkadaşım

  8. burak bocek avatarı

    hilal
    senin bu haberi okumadığını bile düşünmeye başladım direk bodoslama yorum yazmışsın bu olayın gelişimle hiçbir alakası yokken sen haala gelişimden bahsediyorsun.gelişimin durdurulduğunu da senden çok daha önce biliyordum.sen çakma fansın zaten senin bilmişliğin kadar benim unutmuşluğum var !

  9. Burak böcek! 1. si : yarışları nasıl izledğim ne şekilde yorumladığım seni ilgilendirmez ki ben gayet doğru yorumladığımı biliyorum.sanki bunları ilk dile getiren benmişim gibi konuşmuşsun ama Ferrarinin gelişimi durduğunu sağır sultan bile duydu ama sen dünyadan bi habersin sanırım! Ferrariye laf atmaya yer aradığımı söylemişsin ben ferrariliyim,ama ben objektifim diye suçlu oluyorsam o da senin görüşün derim.ayrıca konu konu benim yorumlarımı arayıp zıtlık yaratmaktan vazgeç kavga etmekten çok daha önemli işlerim var beğenmemekte özgürsün ama yazdıklarımı kendi kafana göre yorumlama hakkını ben sana vermiyorum (bir daha sana cevap yazmayacağım bu konu benim için bitmiştir) nokta

  10. Helal Abdullah kardeşim, arada böyle uzun uzun yaz emi. Saygılar…

  11. Bu sene Ferrari'de pilotları karşılaştırmak yersiz olur kanaatindeyim. Massa kaza yaptığından beri diğer pilotlar Raikkonen'in yanına yaklaşamadılar. Haberde iki pilot için de iyi işler çıkarmaktan uzak kaldı ve bekleneni veremedi denmiş. Bu anlatımdan iki pilotun da massa ile aynı performansı vermelerinin istendiğini anlıyorum ki bu onlar için imkansıza yakın. Massa ki kaza yapmadan önce 22 puan almış ve takım arkadaşının 12 puan önünde yer alıyordu. fisichella'yı bilemem de badoer'e çok yüklendiler. badoer e look how bad you are diye lakap takanların sesi çıkmıyor şimdi. sonuç ortada fisichella da 0 puan çekti. madem bu kadar zor araç kullanmak badoer'e izin verseydiniz de adam iyice alışsaydı araca.

  12. emir bey abdullah bey bana yorumlarımdan dolayı biraz kızmış olay bundan ibaret:) haksızda değil:) demek zorundayım:)))))

  13. ferrari motorunu toro rosso ve force india kullanıyordu. force india yanlımıyorsam daha kullanışlı diye mercedes motoruna döndü. herkes mercedes motoru diye sıraya girmişken ferrari motorunu talep edene rastlamadım. ben fiyatının en azından şu an için pahalı olduğunu zannetmiyorum. şu an gridin en iyi motorunun mercedes motoru olduğunu yarışlarda serhan acarın yorumlarında birçok kez duydum. eskiden ferrari motoru 2.plana düşermiydi bilmiyorum. dolayısıyla burada ferrari kan kaybetmiştir…

    f 60 ı kullanmak zor diyor. bu cümle aynı zamanda diğer araçları kullanmak kolay manasına gelir. kersten dolayı kullanmak zor ise ne fayda sağladı kers hepimiz gördük. bazı takımlar bu konuyla ilgilenmedi bile nitekim hiç ilgilenmemiş 2 takım biri birinci diğeri ikinci ve pilotlarıda 1. 2. 3. 4. sırayı paylaşmışlar. demekki burada takım taktiksel bir hata içerisine düşmüş. ayrıca çift katmanlı difüzer olayı belkide başka konularda adaptasyon süreci konusundada takım geri kalmıştır. dayanıklılık sorunu ferraride had safhadadır. yolda bu kadar kalan başka bir takım aracı varmı ben bilmiyorum. pit stratejilerinde yapılan hatalar ferrariye yakışmayacak düzeydedir. ben tabii burada şumi döneminin ferrari yönetimiyle kıyasalama yapıyorum. neticede konuştuğumuz ferrari…sonuçta yönetim açısından ferrari bana göre geriye gitmektedir.

    ferrarinin şumi döneminde bütün rakiplerine 2 saniye fark atan aracı varken şu an araç belçika spa da takımın telemetri verilerine göre yarışı kazanabilecek hıza sahip değildi demesine kadar düşmüştür. bu sene araç hiç en hızlı tur zamanını kaydedememiştir. geçen sene sadece kimi 10 tane almıştır deniyorsa eğer madem hızlı araç neden massa birkaçtane almıştır. bence bu raikkonenin başarısıdır. aslında düşüş 2006 dan beri vardır. 2007 de kimi şampiyon olmuştur ama sezarın hakkı sezara o sene her yönüyle mükemmel bir araca sahip olan mclaren in ve eğer didişmeselerdi onlardan birini alabileceği bir şampiyonluktu. tekrar ediyorum burada konuştuğumuz ferrari. 2008 de ise özellikle yağmurlu havalarda mclarenin ezici bir üstünlüğü vardı ayrıca kovalainenin yerinde orta karar bir pilot olsaydı takımlar şampiyonluğuda mclarenindi. bu seneyi zaten anlatmaya gerek yok.

    düşüş sürecinde ferrariye gelmiş kimi ilk senesinde şampiyon olmuş. geçen sene 2008 de özellikle sıralama turlarında massa 1.pilot muamelesi görüp strateji onun üzerine kurulmuş. herşeye rağmen arka arkaya gelen şanssızlıklar ve ortaya çıkan sonuç. neticede kimi de insan canı sıkılmış olabilir. sonuçta raikkonen 2008 de 1.pilot ilan edilmesi gerekirken bu muameleye maruz kalmıştır. buraya yazmak beni yoracak ama sadece kanada spa ve japonya yarışlarında kimi alması gerekeni alsaydı şampiyondu.

    f60 ın performansı düşük bunu herkes ve takımın kendiside kabul ediyor. dolayısıyla başarılı bir netice alınıyorsa bunu elbet pilota bağlamak gerek. üstelik gelişimde durdurlmuş yine takımın kendi ifadelerine göre…ben geçen sene burada yorum yapmıyordum. dolayısıyla şahsım adına araç sayesinde değil pilot sayesinde sadece kazanıldı veya başarıldı yorumları yapmam ve öyle düşünmem.

    hayatta her an herşeyi ciddiye almak mümkün değildir. bu tarz siteler insanların hoşça vakit geçirmeleri ve sevdikleri bir spor dalı ile alakalı ne var ne yok öğrenmek için geldikleri yerler. tez hazırlar gibi her zaman yorum yapmak elbette mümkün olmaz. çoğu zaman insanlar buralarda haberden ziyade duygularını yorumlara yansıtırlar ve makul seviyede cevap hakkını kullanıp yapılan yorumlara cevap yazarlar. ara sırada haddi aşıp gereksiz tartışmalar bazen bel altı ifadeler ve kırıcı sözler oluyor olacaktırda…neticede robot değiliz. yurdum insanı küfür etmeyi sever. kızıncada küfrederiz sevinincede küfrederiz. bunun buradaki yorumlarada az biraz bulaşması doğal. bunu çok fazla germeden şiddetle(banlama ip nosunu kısıtlama yönetici kontrolü vs) cezalandırmadan idare edebilmek elbette zordur. maharet ince ayar sıratı müstakim çizgisini tutturabilmektedir. buda siteyi yönetenlerin maharetidir.
    tam açıklayıcı olmadı kısa oldu kusura bakmayın:)))

  14. Emir bey, ben raikkoneni eleştirmedimki yorumumda. başarıyı raikkonende başarısızlığı ferraride görenleri ve tersini görmeyenleri eleştirdim sadece. ve pilotlar konusunda yorum yazmak istediğimde emin ol raikkonen, hamilton, massa, button, kubica, sutil… hepsini överim çekinmem bundan asla ama eleştiririm de. yeterki hepsi güzel güzel sürsünler bize keyif versinler, benim için gerisi yalan. ben hepsinin yapacağı mücadeleyi izlemekten keyif alan birisiyim, özelim yok 🙂

  15. Emir Çolak avatarı

    Abdullah Bey, siteye yorum yapıyorlar işte Raikkonen taraftarları :)övüyorlar tuttuğu pilotu bundan doğal ne olabilir ki, insanların gözüne anti-patik gözükebilirler başka takımı veya pilotu tutan taraftarların gözünde ama buda gayet doğal, ben sizi takip ediyorum Rai'yi sevmediğinizide biliyorum,kendiniz yeri geldiğinde Massa'yı övüyorsunuzda Kimi'ye gelince neden sırf çevrenizde gördüğünüz kişiler tarafından zıt yorum yapıyorsunuz anlayamadım doğrusu, baştan yaptığınız yorumlarda sonuna kadar haklısınız ben sadece son paragraf için konuştum, yorumlarınızı takip ediyorum sessiz sessiz, demek istediğiniz şeyide anladım tekrar anlatmanıza gerek yok, yorum yapan kişiler için demişsiniz ama ben yinede yorum yapmak istedim, Saygılar.

  16. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Abdullah kardeşim arasıra sazı eline al ….

  17. apocan kafam yarıldı…bu kadar da arka arkaya taş atılmazki canım:) sadece beni yorumlara cevap vermişsin teşekkürler.:)

  18. Tabii ki alışmaları zaman alır. mesela fisi başka takımdan tamamen farklı bir ortamdan geliyor. bu tabiiki zor oluyor. ve f60 ın kullanması zor olan bir araç olduğu zaten belli .
    bana göre kimi gayet iyi iş çıkarıyor. F60 ı bence en iyi şekilde kullanmaya çalışıyor ve bunu başarıyor.

  19. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    araç pilota göre yapılıyor.Kers li araçlarda pilot değişikliği çok daha zor olsa gerek.
    Bu bile herşeyi açıklamaya yeter.

  20. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    F60'ı sürmek zorsa o zaman demekki Kimi Raikkonen çok fena kasıyordu :)) 1 zafer ve podyumlar yaptı.

  21. F1'i kendi tuttuğu pilottan ibaret sananlar olduğu sürece bu tartışma devam edeceğe benzer..doğal olarak Ferrari'de Fisichella'da bu durumdan nasibini almış.

  22. Abdullah yorumun tek kelimeyle harika :)) tabi anlayana…

  23. sacmalamaya devammmmmmmmmmmm nasil olsa ferrari hedef tahtasi bir atis daha yapsaniz ne olur ha bir eksik ha bir fazla

  24. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Abdullah Bey … şaşırdımmmm :))

    Hakikaten için doluymuş Reis. Güzel yorumdu gerçekten. Ferrariyi sevmeyip hakkını teslim etmeniz saygıya değer kesinlikle… Çakal dostun olacağına Aslan düşmanın olsun… Helal olsun

  25. Heikki BeRKaNeN avatarı
    Heikki BeRKaNeN

    sizde zor bi araç yapmazsanız sorun olmaz.belki basit bi yorum ama yapılan açıklamada çok saçma.

  26. Yorumuna tamamen katılıyorum Abdullah Çelik. Nedense f1 izleyicilerinde büyük bir beklenti var her sene tuttukları takımın ve pilotun muhteşem performans gösterip şampiyon olmasını istiyorlar. bunu futboldaki 3 büyüklere benzetebiliriz.Ancak onlar da sizin benim gibi insan robot değiller. Aynı şekilde takımları da insanlar idare ediyor ve onlar da hata yapabilirler. sevdiğimiz pilotun her yarış aynı performansı göstermesi imkansız. her sene yalnızca 1 şampiyon çıkıyor o da bazen sevdiğimiz bazen sevmediğimiz pilot oluyor.
    neyse ben takım ya da pilot değil f1 ve ondaki mücadeleyi seyretmekten keyif alıyorum. takımlar ve pilotlar da bu keyfi tamamlayıcı baharatlar çeşniler oluyor bence.

  27. bazı yorumlar ne yazıkki komik oluyor. ferrarinin motor kullanıcılarını kaybetmesi ile bu konunun hiçbir alakası yok. zaten ferrari motorunu yıllardan beri kullanırsa sene içerisinde tek takım kullanır, şu ana kadar da farklı olmadı. ve bunun yanında ferrari motoru pahalı ve eskiden kendi kullandıklarıyla aynı motoru vermedikleri iddia edildiği için belki pek fazla tercih edilmiyordu ancak o zaman bu kadar az da değildi motor seçeneği. günümüzde ise daha çok soğutma sistemi ile ilgili endişelerden dolayı (sanırım) tercih edilmiyor pek.

    fisichella ile diğer çaylak sürücülerin durumunu pek aynı görmüyorum. onların şu ana kadar sürdükleri araçlar zaten performans açısından f1 aracına göre düşük seviyede olan araçlar, bu da doğal olarak f1e geldiklerinde bekleneni karşılayamamaya neden olabiliyor. fisichellanın durumu ise çok farklı. adam bir araçta yarışıyordu ancak kullandığı araç şu anda kullandığına göre daha farklıydı. o araç elektornik açıdan ferrariye oranla daha basitti en azından çünkü kers denilen sistem yoktu. ferraride kers olması kersle ilgilenmesine bunun yanında frenlerle uğraşmasına neden oluyor. 2 seneden beri sürdüğü araçtan inip bir anda başka bir araca geçmesini ve buna alışmasını beklemek çok basit bir yaklaşım olur. aynı takımın iki aracı arasında bile zaman zaman fark oluşurken iki tamamen farklı olan araç arasındaki sürüş farkını düşünün. eğer birisinden inip diğerine binildiği anda başarılı olsaydı ve sürüş stilini bir araca alıştırmak o kadar kolay olsaydı, sezon bittikten sonra takım değiştiren sürücüler yeni araçlarına alışmakta o kadar sorun yaşamazlardı.

    takımlar yeni aldıkları süper start sürücülerini neden mümkün olduğu kadar kısa sürede araçlarına oturtmak isterler diye düşündünüz mü hiç? hatırlarsanız 2007 sezonunda alonso mclarene geçtiğinde 2007'ye girmeden önce mclarende test yapabilmesi için mclaren ne kadar uğraşmış ve zorlada olsa test izni almıştı. sonuçta pilotlar kullandıkları araçlara alışıyorlar ve herhangi bir hareket halinde aracın verebileceği tepkileri tahmin ederek ya da onu yaşayarak araçlarını sürüyorlar.

    bu anlattıklarım fisichellanın durumunu hemen haklı çıkarmaz ancak haksız olmadığını da gösterir. ya da fisichellanın ferrari sürebilecek seviyede bir pilot olmadığını gösterir o ayrı bir konu.

    ferrarinin 2 sn fark atan aracı bir hale getirdiği de yok bu arada. o araç eski araçlarla kıyaslarsan hala o farkı atar, geçmişte atıyorsa. 62008 ile f60 arasında benzer bir şey varsa o da renkleri, motoru, vites kutusu ve belki de kokpitidir. bu aracın ya da takımların bu seneki araçlarının geçen seneki araçlar ile tamamen farklı olduğunu biliyor olduğunuzu tahmin ediyorum. temelli kural değişikliklerinde takım ne kadar büyük olursa olsun elbet bir sorun çıkabilir ve kurallar netleşene kadar kuralları daha iyi yorumlayanlar önde olabilirler. bu bakımdan ferrari bu sene başarısız olmuştur ancak bu onları gelecek sene başarısız olacakları anlamına gelmez.

    düşüş süreci var derken ne kastediliyor bilmiyorum. ben ferrariyi pek sevmem ama şu raikkonen ayrılıuyor diye yerden yere vuranlara da pek anlam veremiyorum. bu sene bekleneni veremedi diye genel bir düşüş olduğunu söylemek çok yersiz. son 2 sene markalar şampiyonluğunu kazanmış (1 senesi puan olarak kazanılmadı) ve geçen sene kıl payı kaçırılmış olan şampiyonluğun ardından bu yersiz bir savunma. ha siz bunu kiminin performansına dayalı olarak söylüyorsanız o zaman başka. doğru bir düşüşün olduğu.

    biraz içimi döker gibi oldum ama şuna da hiç anlam veremiyorum. f60ın performansının düşük olduğu açık ama bu araçla iyi bir sonuç alındığında pilota övgüler yağdırılıyor, vay efendim kimiye helal olsun şöyledir böyledir şöyle sürüyor böyle sürüyor süper sonçlar alıyor vs vs. iyi sonuç alındığında pilotun sayesinde alındığı söylenir ve araca yüklenilir, kötü sonuç alındığında ise şüphesiz araç kötüdür, pilotta sonuç yoktur. araç iyi olduğu zamanlarda da gördük.. araç iyi olduğunda takıma teşekkür eden olmaz, araç sayesinde kazandı olmaz ancak araç kötü olursa ozaman takıma yüklenir insanlar. gerçekten bazen anlamak garip. aslında böyle yorum yazmamaya yeminli gibi bir şeydim ama tutamadım kendimi. formula 1 dünyasına ve takımlarına bu kadar dar çerçeveden bakmazsanız eminim daha fazla keyif alırsınız. her şey cümlelerimizde kullandığımız kadar basit değil formula 1'de.
    uzun oldu kusura bakmayın.

  28. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Kimi zaten harika bir sürücü Musab arkadaşım 🙂
    madem aracın sürüşü zor Luca tam alışmaya başlamışken neden Fisichella geldi anlamıyorum alışamıyacağını biliyo olmaları gerekirdi

  29. hilal çok haklısın zaten motor olarakta müşteri kaybetmeye başladı. herşeyi zorlaştı bu ferrarinin..kimlere kaldı koca ferrari…cümle aleme madara ettiler. hey gidi ferrari scuderia ferrari marlboro gitti geldi santander ferrari alonso…

  30. rai acayip hırs yapmış hakkaten bundan sonraki yarış çok zevkli geçecek zira aynı şekilde levis de zorlayacak

  31. burak bocek avatarı

    Aracı geliştirmek ile alakası yok.Nasıl bir bakış açısıyla izliyorsan artık f1i bilemiyorum ama sadece Ferrariye saldırayım başka bişe olmasın tarzı yorumların.Ne alakası var nasıl okuyorsun nasıl algılıyosun belli.Araç çok gelişmiş oslada pilotlar faklı takımlardan farklı sürüş stillerindne bir başkasına ve bilmedikleri bi kers sistemine adaptge olamadılar.Olay bu fren ve gaz olaylarınıda ayarlayamamları var tabi.Bununla gelişimin ne alakası var?

  32. zor olacak tabi aracı geliştirmezseniz ne beklersiniz ki? şu an f60'ın diğer f1 araçları yanında bizim komşunun vosvosundan farkı olmadığı gayet açık..

  33. Ben Fisichella'nın Belçika'daki pole turunu izledim. Neredeyse ayağını gazdan çekmiyor bile. Bence tek sorun Fisichella'nın arabaya olan güvensizliği.

  34. fatih keleş avatarı

    Bu arada grosjean ve alguersuariye şans verilmeli seneye. Çünkü fisichella gibi tecrübeli birisi bile yeni bir arabayla bu jkadar yapıyorsa onlarada şans verilmeli. Bence grosjeanda iş var.

  35. inci incili avatarı

    o halde niye luca'yı 2 yarışta gönderip bişey yapamayacağı belli olan fisi'yi getirdiniz?

  36. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Kabul etmek gerekir ki; Dünyanın en iyi yazlımcıları Hintliler.. Bunu Force India'ya uyguladıklarına da hiç şüphe yok.. Fisi ilk geldiğinde Ferraride daha fazla ayarlarla uğraşmak zorunda olduğunu ama F.India'da daha az düğmeyle uğraştığını belirtmişti.

    Sanırım F.India seneye de Ferrariden kullanımı daha kolay bir araç geliştirebilir.. Bütün iş yazılımda bitiyor bence

  37. eğer bu adamın yazdıkları doğruysa bizim kimi harika bir sürücü…ayrıca bana göre şu an inanılmaz gayretli. bakalım seneye neler olacak. ama bir gerçek varki ferrari yönetimi başarılı değil. rakiplerine 2 saniye fark atan aracı ne hale getirdiler. uyum sağlayamadılar yeni kurallara. seneyede bir sürü kural değişikliği var bakalım ne yapacaklar. birde ellerinde ki iyi adamlar şu an başka yerlerde ross brawn gibi. bir düşüş sürecinde bakalım nereye kadar gidecek. bir tek massa bence birşeyler yapabilir.

  38. kadircan dursun avatarı
    kadircan dursun

    işte bu yuzden FERRARİ'DE sadece en iyiler yarışabilir!!!

  39. kadircan dursun avatarı
    kadircan dursun

    işte bu yuzden FERRARİ'DE sadece en iyiler yarışabilir!!!

  40. Ulen yanfiriler FXX (F60) 'ı sürmek kolay da bu F60'ı niye zor yapıyorsunuz. Hem siz değilmisiniz biz sürüşü kolay hız makineleri yaparız diyen. Ulen madem böyle söyleyecektin de hadi Fisi'nin transferini anlıyorum da Badoer'ın başını niye erkenden yaktınız. Adam tüm dünyada kötü bilindi, hakmıydı şimdi bu.
    Hem Fisi yılların tecrübesi ilk defamı kullanımı zor bir araca biniyor tamam biz onun yanında sinek etmeyiz de nasıl halen fren konusunda kendine güvenemiyor ben idrak edemiyorum pek. Bu işin simülasyonu cartu curtu var olmadı cuma günü zorlayın adamı taşsın virajlardan gerekirse parçalasın aracı sizde toplayın… aaaa gerginim bugün 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir