Red Bull, Motor Seçimi Konusunda Hâlâ Kararsız

yazar:

kategori:

Red Bull Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, karar için son tarihin normalde Brezilya GP’si olduğunu ancak bir hafta daha ertelendiğini söyledi.

Auto Motor Und Sport, FIA’nın Mercedes’in 4. takıma motor tedariği için izin verdiğini ancak MClaren’in buna karşı çıktığını iddia etti.

Mercedes’in olmaması halinde Red Bull, ya Renault motoruyla devam etme kararı alacak ya da Williams gibi Cosworth’e gidecek.

Tüm motorların dondurulduğu Formula 1 dünyasında sadece Cosworth’un gelecek seneki motorunu geliştirmesine izin veirliyor ve bu, Cosworh’un gelecek sene en güçlü V8 motora sahip olması ihtimalini ortaya çıkarıyor.


Yorumlar

  1. bunlar bi yana da ben v10'ları özledim arkadaş..

  2. Emre Yılmaz avatarı

    Sebastian Vettel -Yeni Schumi olacak inşallah- cümlesini kendi isteğim olduğunu belirtecek şekilde koydum. umuyorum yani ve vettel bence sıradaki büyük pilot. şuradan anlayabilirsiniz toro rosso italya gp galibiyet+pol. üstelik düşüncelere komik demeniz hoş kaçmıyor. vettelin yetenekli olduğunu düşünen çok insan var.

  3. McLaren Mercedes ortaklığı F1 pistlerinde görülmüş en kaliteli ve karizmatik ortaklıktır ve ayrıca motor verme'den daha fazla anlamı vardır. Mercedes 1993-1994 yılında motor sağladığı Sauber ile ilişkisine devam etse ama McLaren'la ilişkiye geçmese F1'de bu kadar sağlam yer elde edebilirmiydi sorusu aklıma takılıyor. Bu ortaklıkta kesinlikle McLaren da Mercedes de fayda gördü. Bir nevi liken (su yosunu+mantar) gibi.

    Cosworth ise 2006 yılında V8 motoru ile güçlü olacağı beklenmesine rağmen Williams FW28 ile pek başarı elde edememişti, mekanik sorunları ve 2de bir patlayan motorları hatırlayacaksınız. 2010'da Cosworth'un başarılı olacağı kesin değil. Red Bull-Mercedes ortaklığının olması en güzel düşüncem, olmuyorsa Renault motorunun özellilerine alışkınlar.

  4. cosmortun ne olacağı belli değil sorunlar yaşaya bilirler bence renault motorunda kalacaklardır büyük bir ihtimal redbull vettel ile motor patlatdıı ama alonso ile romain ile nelson ile hiç motor patlatmadı bana göre birazda nevey tasarımı etki ediyor gibi motorlara ferrari ye gelince tororosaya veriyor motor 2010 dada bmw nin yerine gelecek olan takıma motor verecekk 2 takıma vermesi yeterr adam kendiylemi uğraşsın yoksaa motor verdiği partnerleriyleme hepsi için geçerli bu

  5. Ferrari motorunun tercih edilmemesi ile ilgili ilişkiler, destek, montaj-bakım, verim, maliyet, farklı temin gibi bir çok neden var. Ayrıntılı açıklamak uzun sürer. Ferrari için de başkalarına motor temin etmek istemeyenler var. Fakat yönetim kurulu satış ile para kazanmak da istiyor bir yandan.
    Ne kadar çok satış takıma o kadar fazla yük, sorun oluşması demek. Mclaren'da bundan dolayı istemiyor olabilir.(Nedenleri bilmiyoruz.) Cosworth için çok fazla motor vermesi iyi gibi görünüyor. Gelişim için önemli fakat altından kalkamayacakları sorunlar ı da beraberinde getirebilir. Bu kadar takımla gelecek seneler de motor anlaşmaları yönünde daha fazla sıkıntılar çıkabilir. Malesef ki motor üreten çok fazla firma kalmadı. Bir yandan Cosworth altı firmaları da teşvik etmek lazım aslında.
    Redbull üretim yönünde bir firma satın almazsa motor üretemez. Mercedes'e yönelimlerini biliyoruz ama diğerlerine düşüncelerine pek vakıf değiliz.
    Ayrıca Mclaren ortaklığı en büyük hata değil son 20 yıl için marka değeri bazında en başarılı anlaşması, ortaklığıdır. F1 dahili ve harici şuan ki marka değerini Mclaren'a borçludur. Başarıları da öyle. Şayet Mclaren olmadan Mercedes'in F1 de daha başarılı olacağı veya başarı manasında daha önde olacağı düşünülüyorsa, Mclaren'in de Mercedes ortaklığı olmadan daha fazla başarı elde edebileceği söylenebilir. Kaynak; Mclaren tarihi. Zati halin de yeniden giriş yaptığı yıllardan bugüne Mclaren ortaklığı hariç tutulsa şuan F1 'de olup olamayacağı bile meçhul ve sonunun BMW, Honda, Toyota gibi olup, olmayacağı meçhuldür. Ben en iyisi olmayanlara değil olanlara bakayım. 🙂

  6. Şu Vettel yeni Schumi olacak lafı da sıktı artık.Çok komik bir kelime..Bu sene şampiyon olamadıysa ne zaman, nasıl olacak.Sakız oldu milletin ağzına.Bizim göremediğimiz ne başarısı varsa.

  7. McLaren çıksa bir aradan.Mercedes' in Chrysler ile birlikte bence en büyük hatasıdır, McLaren ortaklığı.Ve bir an önce bırakılmalıdır McLaren.

  8. Emre Yılmaz avatarı

    Cosworthe geçmezler umarım. Renaultta olmaz. McLaren izin verirse ! Mercedes verir inşallah Vettel -Yeni Schumi olacak inşallah- doğru düzgün bir şeyler kullansın 😀 Bu arada Ferrari motorunu daha önce kullanmıştı Redbull demekki memnun değiller ki haklılar bu konuda. Bu arada SONUNA KADAR FERRARİ ekine gerek yok bence. Tabii senin isteğin.

  9. kaan kaanhan avatarı

    sebep fer motorunun soğutma gereksiniminin fazla olması, newey bu yuzden reno motoruna yönelmişti.

  10. Can bundy
    Ferrari bunu istemiyor.Daha önce Red Bull a motor tedarik edilmişti.Ancak Adrian Newey de ilginç şekilde gelir gelmez Ferrari motorunu istemedi.Bazı haberlerde başka takımlara sağladığı motorların aynı oranda güçlü olmadığı yönündeydi.Ben inanmıyorum tabi bu tür haberlere.Ferrari her şeyiyle tek takımda olmak istiyor olabilir.Ben üretiyorum ben başarılı olayım gibi.Bence bu mantıklı.Keşke diğer takımlar da aynı şeyi yapabilse.Mclaren de ileride böyle bir takım olabilir mesela.

  11. emiko emiko avatarı

    İstermisin seneye Cosworth motoru diğer motorlardan güçlü olsun.Difüzör olayı gibi bir durum olursa şaşırmam.V-8 motorlarda cosworth iyidir.

  12. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    gerçekten neden kimse ferrari motoru kullanmayı ihtimallerine bile dahil etmiyor?

  13. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    komik yorum.

    habere gelince,
    üretmek kolaysa üretsin cosworth 'en iyi motoru'
    bu kadar basitse, f1 tarihi boyunca konuşulan en önemli parça olmazdı.

  14. kadircan dursun avatarı
    kadircan dursun

    ya git kendi motorunu üret o zaman

    SONUNA KADAR FERRARİ!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir