Webber, 2010'da Şampiyonluk Mücadelesinden Emin

yazar:

kategori:

Webber “2010’da umudumuz şampiyonluk için mücadele etmek olmalı. Bu takımın kazanabileceği tek bir pozisyon kaldı bu yüzden o pozisyonu hedeflemeliyiz. Gelişmeye devam etmeliyiz.”

“Singapur’a kadar Sebastian ile aramda bir kaç puan vardı ve bu nedenle gelecek sene şampiyonluk mücadelesi verememem için bir neden yok.”

“Şampiyonanın benim için bu şekilde sönmesinden dolayı biraz üzgünüm ancak her zaman tüm sezonun iyi geçmesi gerekiyor.”

“Melbourne’den puan alamadık ve Valencia ile Spa’da pitten geçme cezasının ardından 9. olduk.”

“Bir çok şey, büyük şeylere dönüştü ve bu şekilde şampiyonluk kaybediliyor.”

“Takım arkadaşım Sebastian için de durum böyleydi. Bir kaç yerde kaza yaptı ve garip sorunlar yaşadı. Bu da mücadelenin içerisinde olmamak için yeterli.” dedi.

“Bu sene öğrendiğim en büyük ders, küçük şeylere dikkat edilmesi gerektiği. Her seansa önem vermeniz ve tüm seansları birbirleriyle bağlantılı görmeniz lazım.”

“Tamam 21 yaşında değilim ancak 40 da değilim bu yüzdn öğendiklerim gelecek sene yardımcı olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. fatih keleş avatarı

    Webber boş hayal kuruyorsun çünkü takım arkadaşın vettel. Bu sene bile vettel bir kaç yarış dışında webbere karşı üstündü. Seneye daha çok fark atar bence. Bazıları vetteli hafif görüyor ama ilk kez hızlı bir takımda yarıştı ve bence çok tecrübe kazandı. Seneye en büyük adaylardan birisi bence vetteldir. Webber şampiyon olursa f1 i izlemeyi bırakabilirim.

  2. eeee yanı alonso ve ferrari bırakırsa neden olmasın dımı yanı:D:D:D

  3. Neden olmasınki bari bile o yaşında şampiyonluga yakındı seneye redbull'un rekabetçi olacagını düşünüyorum bu seneki yapılan hatalardan ders çıkartıp yeniden şampiyonluk potasında olabilirler.

  4. sus konusma çirkef adam interlagosta Rai'ye yaptığını unutmadık Rai senin arkanda kalbilseydi o turda emin ol senide gecerdi sen 2010'da sampiyonluk mucadelesi verceğinimi düşünüyorsun ne sen nede vettel fazla emin olmayın

  5. button olayında serhan acar son 10 yarışta birinci olamadı dedi bu button'un kötü olduğunu mu gösterir? adam 1 yarış hariç her yarış puan aldı ilk 7 yarışta 6 galibiyet kazandı ama hala button şampiyonluğu haketmedi diyenler var şüpheyle yaklaşanlar var. tam tersi olsaydı da son 6 yarışı kazanıp şampiyon olsaydı işte ne muhteşem pilot olağanüstü bir performans şampiyonluğu haketti diyenlerle dolu olurdu f1 camiası. benim gözümde ilk 6 yarışı kazanmakla son 6 yarışı kazanmak arasında hiçbir fark yok. yeter ki kazansın . hep sezonun son bölümünden referans verilir sanırım nedeni son bölümün daha fazla akılda kalması. kimse bahreyn'i ispanya'yı hatırlamaz ama mesela ben nerdeyse son 5 senenin bütün brezilya monza ve belçika yarışlarını hatırlıyorum. button ya da bir başkası şampiyonsa bize tebrik etmek düşer.

  6. webber yaşlandı artık 34 yaşında ve önünde en fazla 2-3 senesi var. araç konusunda ise gelecek sene için pek emin olmamak lazım. senin takımın iyi olabilir ancak diğer takımlarda neler olup bittiğini göremiyoruz. herşey olabilir ha şöyle bir avantajı var red bull un aerodinamik kurallar pek değişmiyor o yönden avantajlılar ancak bahreyn'den önce neyin ne olduğu belli olmaz.

  7. murat levent avatarı

    "button'ın geçmişime baktıgımızda ise genel olarak aracının iyi olmadığını görürüz, bu yüzden şampiyonluk mücadelesi verebilecek konumda olmadı ama eline öyle bir araç geçtiğinde ise bunu başarabileceğini kanıtladı. daha önce hiç şampiyonluğu olmadığı için bir bölümde biraz bocaladı ama bunu yine de başardı."

    Sevgili Abdullah, şimdi bu yazdığına ben şöle bir cevap vereyim, acaba button mı bunu başarabileceğini kanıtladı, yoksa o araba diğer pilotlardan birinde(kimi/alonso/hamilton gibi) olaysadı onlar button a bu fırsatı verirlermiydi.

    Kısaca demek istediğim button ın kazanması kendi ve brown nın başarısı değil diğer takımların başarısızlıklarıdır bence.

    Ama seneye çok farklı olacak bu iş buna eminim, şimdi seneye şampiyonluk hayali kuranlar, 50 puanı geçip 4-5 için yarışıyoruz demeçlerine alıştırmalılar kendilerini.

    Özellikle mclaren ve ferrari gibi 2 devin bu seneki gibi uyumayacaklarını herkes tahmin edebilir.

  8. sıradan olmayan pilotlar da ancak 1 kere alabiliyorlar sanırım şampiyonluğu!! şu anda en fazla 2 şampiyonluğu bulunan var pistte de…

    biz Türkler olarak her zaman dediğimiz dedik, düşündüğümüz doğru, savunduğumuz en iyisidir mantığıyla yaşarız büyük çoğunlukla ve bunda hiç değişim olmaz. ancak hiçbir zaman haklı olana da hakkını vermeyiz.

    Formula 1'de aptal sezon denilen kavram pilot transferiyle alakalıdır, bununla bir alakası yoktur. bunun dışında şampiyonluk kavramı artık büyük ölçüde arabanın yardımıyla olur, kimse son yıllarda en azından en iyi olmayan araç şampiyon oldu diyemez. en hızlıdan kastım hız + dayanıklılık + sürülebilirlik + pilot uyumu… eğer sürücünün altında bu yoksa nitekim şampiyonluğun yakınından bile geçemez ve bunu hepimizin hatırlayacağı yıllarda gördük. 5 sene üst üste şampiyon olan ve toplamda 7 şampiyonluğu olan schumacher 2005'te nal topladı… schumacher yeteneksiz miydi? 2 dünya şampiyonluğu bulunan alonso son 2 senedir podyuma zor çıkıyor, özellikle bu sene. yeteneksiz mi? ilk 2 senesinde pistlerde fırtına estiren hamilton bu sene başında ortalıklarda hiç yoktu, gridin sonundaydı yeteneksiz miydi? raikkonen 2001'den beri yalnızca tek şampiyonluk kazandı ve bana göre kazanmayı hak ettiği sezonda da kazanmadı bunu, şimdi yeteneksiz mi diyecez biz ona?

    button dediğimiz sürücü belki onlar kadar iyi değil belki onlardan daha üstün. bunu biz bilemeyiz ve temel bir ölçütü de yoktur bu değerlendirmenin. f1 otoritesi olduğunu söyleyen her kim ne söylerse söylesin varsayımlar ve tahminler üzerine yorum yürütür sadece. bizlerde çıkıyoruz burada, neyin ne olduğunu tam bilmeden okuduklarımıza göre yorum yapmaya çalışıyoruz ancak körü körüne yapıyoruz bunu.
    ben her zaman f1'deki sürücülerin % 80 ya da civarında olanlarının dünyanın en iyi sürücüleri olduğunu düşünürüm ve nitekim öyledir ancak bunların birbirlerine göre üstün olduğu yerler vardır. kimisi a konusunda üstünse kimisi b kimisi c'de üstündür. Button sana göre kötüdür bir başkasna göre iyidir.

    bu sezonu en iyi şekilde idare eden isim button olmuştur. neden mi? alabildiği yerlerde en iyi sonuçları almış ve tek yarış hariç tüm yarışlardan puan kazanmıştır ve yapması da gereken buydu, kazanamadığı yarışta da tam olarak kendi hatası olmayan bir kaza nedeniyle yarış dışı kaldı..

    button'ın geçmişime baktıgımızda ise genel olarak aracının iyi olmadığını görürüz, bu yüzden şampiyonluk mücadelesi verebilecek konumda olmadı ama eline öyle bir araç geçtiğinde ise bunu başarabileceğini kanıtladı. daha önce hiç şampiyonluğu olmadığı için bir bölümde biraz bocaladı ama bunu yine de başardı.

    yine bazen burada istatistiksel bilgiler veriliyor. a sürücüsü sezonun son x yarışında şöyle sonuçlar aldı ve oldukça başarılıydı diye. ben de button hakkında geçmiş sezonlarda (aracının nispeten iyi olduğu dönemlerdeki) puanlarını yazayım:

    2006'da sezonun son 7 yarışında schumacher 42 puan kazanırken button 40 puan ile en çok puan kazanan 2. sürücü. 3. olan massa 4. olan alonso

    2004'te de aracı yine normale göre iyiyken 85 puan toplayarak sezonu 3. sırada tamamlıyor.

    demek istediğim birisini överken bir başkasını yerden yere vurmak pek adil değil bana göre. sevmeyebiliriz ancak kendi sevdiğiniz pilot şampiyon olmadı diye f1e bir şey olduğunu sanmayın. f1'e bir şey olduğu yok sadece mevcut koşullarda şampiyonluğu kim hak ettiyse o kazandı.o da 2009 sezonunda button'dı. ve bana göre bu sezon çok da sönük geçmedi, bakış açısına göre değişir.

    iyi geceler

  9. f1 2009 da aptal sezon olarak pıyango sampıyon button la aptal sezonluk hakkını doldurmustur. Eger senin gıbı bı sahsıyet sampıyon olursa f1 ayaga dusmus demektır. Senın gıbı sıradan bı pılot asla sampıyonlugu alamaz!

  10. her hareketine ceza vermemelerine rağmen 3 kez(spa, valencia ve almanya) pitten geçme cezası aldın. vettel biraz daha tecrübe kazandı bu sene. aynı hataları tekrarlamaz ve rahat bi şekilde senin önünde yer alır.

  11. Emre Yılmaz avatarı

    Senin şampiyonluk ihtimalin söz konusu değil zaten. En hızlı araç Redbullda olsa dahi Seb Vettel -yeni schumi- seni geçiyor. doğal olarak en iyi sonucun ikincilik olur.

  12. "Tamam 21 yaşında değilim ancak 40 da değilim bu yüzdn öğendiklerim gelecek sene yardımcı olacak." Senin ogrendigin sey sana atak yapan pilotun onune kirmakmi acaba ?

  13. vettel de sen de gereken istikrari gosteremediniz maalesef…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir