Massa: “Versteppen Tehlikeli Sürüyordu”

yazar:

kategori:

Williams pilotu Felipe Massa’ya göre Toro Rosso’nun çaylak pilotu Max Verstappen’in Grosjean ile yaşadığı temasın ve ardından gelen büyük kazanın dar Monako caddelerinde kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Saint Devote virajında Romain Grosjean ile kaza yapan Verstappen kazaya sebep verdiği için bir sonraki yarışa beş sıra grid cezası aldı ve lisansına iki ceza puanı eklendi.

Verstappen kazadan yara almadan kurtulurken Massa bu kazanın kenara bırakılmaması gerektiğini söyledi.

“Hemen arkasındayken geç fren yaptı ve yaşananlar çok tehlikeliydi”

“Bu olay belkide F1’de tecrübenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi ve bence bu tarz kazalara karşı onları eğitmek (Ders vermek) ileride kontrollü davranmak için iyi olabilir. Çok tehlikeli olabilecek bir kazaydı ve yaralanmadığı için şanslı”

“Dürüst olmak gerekirse, geçiş yapabilecek pozisyonda değildi hatta içeriden geçebilecek kadar yakın değildi. Çok gerideydi ve olanlar oldu”

Ayrıca Massa 17 yaşında süper lisansı olan birisinin kazada ağır yaralandıktan sonra ne tür ciddi problemler oluşturabileceğini de ekledi.

“Bu onun için oldukça tehlikeliydi, çünkü daha 17 yaşında. Eğer ciddi yaralanma olsaydı medyada ‘O zaman neden 17 yaşındaki birinin süper lisansı var’ soruları dönecekti”

“Neyse ki yaralanmadı ve herkes mutlu. (Kazada kimseye bir şey olmamasından dolayı)”


Yorumlar

“Massa: “Versteppen Tehlikeli Sürüyordu”” için 22 yanıt

  1. Bu tip kazaların f1 gibi yüksek hızlı motor sporlarında her zaman yeri var.Bugün ön bölümde ki pilotların geçmiste ne kadar saçma sapan kazalara karıstıklarına da şahit olduk.
    Burada Verstappen tecrübesizliginin kurbani oldu zamanla gelişerek olgunlaşacaktır.
    Teknik özelliklerine baktigimizda agresif hizli özgüveni yüksek bir pilot Verstappen.
    Fakat şöyle bir yol ayrimi var bu keskinlikte bir pilot için; ya gelişim noktasinda ki yetenekleri yetersiz kalacak Maldonado tarzı bir pilot olacak.Ya da kendini geliştirme noktasında da yetenekleri yüksek ise üstüne koyabilirse Montoya gibi bir pilota da dönüsebilir ben böyle hissediyorum.

  2. Max çok hızlı bir sürücü. O konuda şüphe yok. Özellikle yaşına göre çok iyi ve dünkü kazanın bana göre yaşıyla bir alakası yok.

    Sezon başından beri bir kaç defa yorumlarımda dile getirmiştim. Agresiflik seviyesi biraz fazla ve kontrolsüz ataklar ya da savunmalar yapıyor. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadığı için şanslıydı. Öyle ya da böyle durumu idare etti ama dünkü kaza kaçınılmazdı. Evet daha hızlıydı ama daha hızlı olduğu illaki geçebileceği anlamına gelmiyor. Geçmişte çok hızlı bir araca rağmen önündekini geçemeyen onlarda örnek oldu. Takımın bu konuda kendisini uyarması gerekiyordu.

    Dürüst olmak lazım tur bindirmelerde de yaptığı şahsen benim hoşuma gitmedi. Normal bir pistte bunu yapamazdı ama Monaco olduğu için tur yiyen araçların durması gerekiyor tun bindirme esnasında. Kurallara aykırı bir durum yoktu illaki ama sadece benim hoşuma gitmedi o kadar fırsatçılığı. Grosjean o açıdan kaza öncesinde iyi bir hamle yapmıştı.

    Renault motor cortlattığında kask mask atıp bir şeyler yapmışlardı heralde, dün ne yaptı acaba 🙂

    1. Abdullah kardeşim iyi güzel söylüyorsun da risk almadan yarışacaklarsa hiç yarışmasınlar sıralama turlarından sonra yarış yapmayıp dizilişe göre puanları verip sonraki yarışa geçsinler. bu kazalar motor sporlarının doğasında var. kanada da geçen sene massa perez olayı singapurda schuminin olayı birşekilde olacak bu kazalar.

      hepsini geçelim agresif yarışan pilotlar benim hoşuma gidiyor. max bu konuda bu kadar fazla eleştirilmeyi haketmiyor. adım gibi eminim yaşı 17 olmasaydı bu kadar konuşulmazdı. iyi bir pilot yetenekli. inşallah kendini düzgün bir şekilde geliştirip daha iyi takımlarla çok daha iyi yerlere gelir. formula 1 de devamlılık için bunlar şart.

      1. O zaman Maldonadoya kimse kizmasin.Oda ayni seyi yapiyor.

      2. ben risk almasınlar demiyorum ki Erman, agresiflik seviyesi bana göre fazla aşırı. Bu kadar yeniyken, bu kadar deneyimsizken ve gençken yaptığı hatalar kendisini de yakar. sürekli eleştirilerin hedefinde olur.

        Biraz daha kontrollü olabilir. Yoksa tabi ki ben de mücadeleden yanayım. Ama rakiplerimize de saygı duymamız lazım

  3. massa aga 2013 te fp3 ve yarışta senin yaptığın 2 kazanın yanında max in yaptığı sıra kazanma çabası kazası harika bence. 17 yaşında çocuk belki seninle aynı araçta olsa eline verecek teker somununu. hikaye anlatma da aracını hakkıyla kullan hadi bakayım

  4. Monaco ya renk katti bence max. Kazada iki tarafinda hatasi vardi. Bu cocuk suanki pilotlarin temposunu tutturup hatta onlardan daha yogun calisip yaris boyunca cesur hamleler yaptigini unutmayalim. Bence tecrübeli pilotlarin burda max e destek cikmasi cok onemli.

  5. Msc singapur da toro rosso ve saubere bindirdiginde kimse ağzını açmadı.Resmen aynı kazaydi.Hemde 2 yıl üst üste yaptı !!

    Max sene başından beri güzel performans gösteriyor.Hatırladığım kadar daha öncede böyle bir olayı yok.Biraz tecrübesizlik biraz kötü şans birleşince yarış kazası oldu hepsi bu

  6. Demek ki fia haklı her şeyi kısmakla. Herkes mülayim olmuş. Eskiden her yarış böyleydi ki. Bence güzel yarıştı.

    1. Onur Gentas avatarı

      Eskiden 17 yaşında pilotları şişirip F1’e servis etmiyorlardı. Eski yarışları sadece kazalarıyla özlemek de ayrı bir kafa yapısı olması gerekir. 94 san marinoyu çok keyifle izlemişsinizdir eğer izleme fırsatınız olduysa. Adamın aracını bariyerlerden zorla çıkardılar gelip yaptığın yoruma bak.

      1. Zihniyet bu işte. 17 yasında diye haksız görülüyor. Çocuk deniyor ve saygı duyulmuyor. İşin dip noktasında bu var. Yorumum senin beğenini okşamak zorunda değil. Ben düşüncemi dile getiriyorum. Vers güzel yarıştı. Tecrübe kazandıkça daha da güzellerini yapacaktır.

        1. Onur Gentas avatarı

          Bakın 17 yaşında olması önemli değil, daha önce de belirtmiştim, o koltuğa 18 yaşında pilotlarda oturuyor. Sessiz sedasız yarışmaya başlasa bu kadar problem olmazdı. Ama zaten başlamadan önce şişirdikçe şişirdiler adamı, en son Senna ile kıyaslayacak duruma getirdiler. Diyorum ya Verstapeni kaldır başka birini getir o da aynı sıkıntıyı yaşayacaktır. Sonra ne oluyor sürekli kendini göstermeye çalışan ve biliçsiz şekilde risk almaya başlayan bir pilot karşımıza çıkıyor. Kazalar her zaman olmuştur F1’de, olmayada devam edecektir ama dün yaşanan kaza ucuz atlatıldı. Eğer ki kazalar bize eski F1’i hatırlatacaksa hatırlamayalım daha iyi.

          1. Bu yorumun üstteki yorumunla farklı. Bu yazdığına ben de katılıyorum. Benim uyuz olduğum şey “yeaaa 17 yasında bebe işte bak çarptı.” tarzi yorumlar. Bu çocuk tecrübesiz belki. Ama kimse sürüş tarzını yargilamamali. Zaten takımı onu uyarır. Monaco’da geçiş yapılmaz ne zorluyor ki? Düşünceye bak. İyi trulli treni yapsın herkes, zorlamasın.

      2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        +1

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          zubullah yanlış düşüncelerin var bnce.

          1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            Bu yaşta birisini F1 e sokmak bence mezarını aç öyle gel yarış demek ki dün yaptığı kaza öyle unutulucak bir şey değil dua etsin gro ya vuduktan sonra yavaşlayıp vurdu.İlla insanların ölmesimi lazım bir şeyleri görmek için.Sen zevk alıyon sanırım böyle kazalar görmekten.

            1. Sen konuyu hiç anlamamissin. Neyse zevk aliyorum san.

    2. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Konu Dışı : Kullanıcı adını değiştirebilirsen sevinirim. Hiç hoş durmuyor.. İman sahibi olmayabilirsin ama başkalarının inancına hakaret anlamına gelecek böyle kullanıcı adlarını kullanman da saygısızlıktır bence.

      1. Güzel kardeşim, öncelikle bu yazdığın yorumun maksadından hiçbir şey anlamadığımı belirteyim. İman sahibi olmadığımı nerden anladın? Ne yaptım da, inancımıza saygısızlık yaptım? Bir şeyin sonuna “lah” eklemek mi sorun? Bu mudur yani? Bence, böyle çıkarımlar yapıp, insanlara etiket yapıştırmak en büyük saygısızlıktır. Düzgünce ifade edersin, eyvallah. Ama böyle bir üslup hiç hoş bir şey değil.

        1. zubullah’hın anlamını ögrenebilirmiyim.
          googlede araştırdım sen çıktın 🙂

          1. Çünkü, bir anlamı yok. Tabiki ben çıkacağım. 😀 FormuLaz serisini biliyor musun? Tahta arabaların yarıştığı bir yarış. Geçen sene Redbull sponsordu. Oradaki araçlar gibi tahta arabaları küçükken köyde yapardık. Benim aracımın arkasında bu yazardı. Küçükken uydurulmuş anlamsız bir şey. Yani arkadaşın belirttiği gibi bir anlamı yok. Bu kadar alıngan bir millet olduk ne yazık ki.

  7. Onur Gentas avatarı

    Virgülüne kadar katılıyorum. Neyse ki kazada yaralanmadı. Yoksa bir çok insan bu yükün altında kalırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir