Mercedes’te Strateji Hatasının Ardından Kimse Cezalandırılmayacak

yazar:

kategori:

Mercedes takımı, Monaco’da stratejik hata ile Lewis Hamilton’un yarışı kaybetmesinin ardından kimsenin ceza almayacağını açıkladı.

Yarışın 64 turunu lider götüren Hamilton, güvenlik aracı periyoduna girerken lastik basıncının düştüğünü söylemesinin ardından pite alındı. Arkasındaki pilotlar pite girmeyince Hamilton 3. sırada yarışı tamamladı.

Niki Lauda “Strateji bölümünün başında yer alan James Vowles hata yaptığını kabul etti. Ve hepimiz hata yaparız.”

“Her zaman telsiz konuşmalarını dinliyorum ve öncesinde çok fazla konuşma olduğu yönünde uyardım. Tüm strateji uzmanları konuşurken birisinin karar vermesi gerekiyor. Bana göre o isim Paddy Lowe.” dedi.

Toto Wolff “Birilerini kovmak ya da kalabalık içerisinde suçlu yüzleri aramak yanlış olur.” dedi ve Monaco’da GPS sisteminin tam olarak çalışmamasının bu hatada büyük rol sahibi olduğunu söyledi.

Çıkan bazı iddialar garajda bulunan Dieter Zetsche’nin Alman pilotun kazanmasını istediği yönündeydi. Bu iddialar için Wolff “İnanın bana Bay Zetsche bu durumdan oldukça mutsuz oldu.” dedi.

Ferrari’den Maurizio Arrivabene ise kendilerinin pite girmeyi asla düşünmediğini söyledi.

Arrivabene “Hamilton pite geldiğinde ‘Vay be’ dedim. Tam olarak bunu söyledim.”

“Bir tiyatro sergilediklerini ya da kibirli davrandıklarını düşündük. Ancak zeki olduğunuzu düşündüğünüz zaman insanlar akıllı olmayı unuturlar.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Mercedes’te Strateji Hatasının Ardından Kimse Cezalandırılmayacak” için 6 yanıt

  1. Bir tiyatro sergilediklerini

    Kilit nokta. Mümkün.

  2. Mercedes kendi ülkesinin pilotunun kazanmasını istiyor…Ve açıklamalardan da anlaşılabileceği gibi bu kadar büyük bir hatayı unutturmaya ve geçiştirmeye çalışıyorlar…

    F1 zaten kötü, üstüne böyle bariz! hatalar olunca insanın içindeki izleme duygusu git gide azalıyor..Dünkü hatayı rakip takım yapsaydı, saçmalığa bak derdik ama aynı takımın iki pilotu 1-2 sıradayken o takım lider pilotuna bunu yaşatıyorsa biraz tuhaflık var..Dünkü yaşanan olayı hiçbir pilotun yaşamasını istemem…

  3. bu hata sonucunda vettel kazansaydı, o zaman görürdüm kimlerin ceza alacağını 🙂

    1. Daha beteri Ricci Vetteli gecermiydi ogrenemedik.

  4. Tabi ceza almassınız emri veren kim ?

  5. Arivabanne mi ney nasil yaziliyorsa adam harbi karizma yav. Mclaren taraftari olan benim gonlume taht kurdu herif.

    Monacoda sari kupayi sari rosberg kahverengi kupayi kahverengi hamiltonun almasi acaba acaba . Kimse ceza almiyor ufak bir hata diye grcistiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir