Arrivabene: “Raikkonen’in Ödevi Sıralamalara Çalışmak”

yazar:

kategori:

Maurizio Arrivabene’ye göre Fin pilot Kimi Raikkonen’in sıralama performansını arttırması için ödev olarak bu alanda çalışması gerektiğini dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta sonunda Raikkonen sıralama seansında kötü bir sonuç elde etmiş ve cezalarla beraber altıncı sıradan kalkmıştı.

Raikkonen’in yarış performansına kötü yönde etki eden bu hata 2015 yılı içerisinde ilk kez yaşanmıyor.

Arrivabene Kimi’nin sıkıntısı olarak ‘Sıralama Performansı’ olarak cevap verdi.

“Trafiğe yakalandı ve öndeki çocuklarla arasında büyük bir fark vardı”

“Ama yarış içerisinde gördünüz, yarışın belli bölümünde Sebastian ile aynı tempoda sürüş yaptı”

“Yarışlarda iyi bir performans ortaya koyduğunu düşünürsek Raikkonen sıralama performansını arttırırsa herhangi bir problem kalmayacaktır”

Alaycı bir gülümsemeyle beraber Arrivabene eğer ödev verecek olsam ona 100 kez ‘Sıralamalarda daha iyi olmalıyım’ şeklinde yazı ödevi verirdim dedi.

Arrivabene’ye göre yapılan analizler sonucunda eğer sıralamalarda iyi olurlarsa yarışta Mercedes’lerle mücadele edebilmekteler. Bunun en büyük örneğini Sebastian’ın ilk altı yarışta gösterdiği performans.

“Mercedesler sıralamalarda çok hızlılar, buda bize ileride yapacağımız işler konusunda nereye odaklanmamızı gerektiren bir işaret”

“Sıralamalarda iyi bir sıra elde ederseniz yarış daha kolay bir hale gelir”

“Ön tarafta boşluk bulduğunuzda ve birileriyle mücadele etmediğiniz zaman bu araç ve lastikler için iyi bir şeydir. Ancak birileri önünüzde olduğunda lastiklerin performans düşüşü daha hızlı olmakta”

“Bu yüzden üzerinde çalışmamız gereken şeyler hala bulunmakta”


Yorumlar

“Arrivabene: “Raikkonen’in Ödevi Sıralamalara Çalışmak”” için 11 yanıt

  1. Kimi Raikkonen’e bir ara safkan sıralama pilotu diyordu bazıları. 2009’da Button da safkan bir sıralama pilotuna dönüşmüştü!

    Anladınız siz onu.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Nasıl da veriyon alttan alttan karışsın ortalık die 🙂 🙂 🙂

      1. Ortalığı karıştırmak istemiyorum aslında. Yaygın görüşü hatırlattım ve düşüncemi söyledim o kadar.

    2. Bugün nasıl ilgi çeksem?
      Ayy ben takım, pilot tutmuyorum fena coolum. Hepsini eleştiririm ondan kimse sevmez beni. Ben F1 taraftarıyım ve açık mert tarafsızım. Siz takım, pilot taraftarları hiç objektif diyılsınız. Pis ezikler! Neyse ne diyorduk yaşasın garaj takımları ölsün fabrika takımları. Dur bir de ”hülooğğğ” yazalım da muhalif duralım.

      Beyler özet derledim maksat zamandan tasarruf… 😀

      1. Mercedes’i destekliyorum.Bana göre pilotların arabadaki lastikten bir farkı yok.Onsuz olmuyor.Ama Pirelli ile giden araba Michelin ile gayet güzel gidebilir.Hele şu pilot şöyle bu pilot böyle muhabbetlerine çok gülüyorum.Sonuçta hepsi insan.Konumuz Raikkonen olduğuna göre yerini doldurabilecek bir düzine sürücü var.Sorun pazarlanabilir olup olmadığınız.Fiyatınız ona göre belirleniyor.

      2. Neyseki yazdıklarının hiçbirini ilgi/tepki çekmek için yazmıyorum. Ne düşünüyorsam o. Tebrik/takdir ederken hiçbir taraftar senden bunu duymak güzel gibi bir laf etmeye tenezzül etmezken eleştirince öfkesini kusanlar hiç üşenmiyor. Taraftarlık işte. Takım pilot tutmak isterim de, ortada net aday yok, o da F1’in suçu. Objektiflik de takım/pilot tutmamaktan bağımsız bir konu. Herkeste olabilen bir şey değil. Başkalarının söylediğini söylemek zorunda olmak bu değil.

        Takibin için teşekkürler, güzel tarif etmişsin beni 😉

  2. Lastikler, lastikler lastikler.Baska hiçbirşey yok tek etken lastikler.

    Bu kadar saçma bir lastik gerçekten olamaz, lastik ısınmıyor, süper yumuşak lastik ısınmıyor.Bu aslında tehlike yaratacak bir durum.İddia ediyorum bu süper yumuşak lastikler Mercedes için tasarlanmış, aşırı sert ve zor ısınıyor.

    Lastiğin iyi yol tutması ve dayanıklı olması direk sert veya yumuşak olması ile değil lastiğin bileşeni ile ilgili bir durum.Burada büyük bir bilim dönüyor.Pirelli direkt olarak lastik yapamiyor.Bu yüzden de diğer büyük lastik üreticilerinden aşırı çekiniyorlar.

    Pirelli nin Gokart için ürettiği lastikler de ısınmıyor, ısınması piste göre 10 12 turu buluyor,

    Burada arkadaşlar lastik ısıtma işini zikzak yapmak sanıyorlar, bu yardımcı oluyor ancak tam olarak değil, lastiğin tempo tutması lazim, burada da sürüş stilleri devreye giriyor bunun için pilotların pek birsey yapacağını düşünmüyorum.Bence açık suçlu Pirelli’nin lastik yapamaması.Aşırı hassas bir lastik var elimizde, her hamurun karakteri farkli, çalıştırmak çok zor.Artık nasıl bir bileşen kullanıyorlar ise verim aralığı çok dar.Defolup gitsinler biran önce.

    Yarış lastikleri gerekiyor F1’e, pilotların çalıştırmak için 10 takla attığı lastikler değil.Performansı yüksek verim sıcaklığı çok geniş, ve dayanıklı yani gerçek yarış lastiği.Bunun içinde rekabetin olması gerekiyor, firmaların yatırım yapması için rekabetin onunün açılması ve ölçü haricinde hiçbirşeye karışilmamasi lazim.O zaman lastik aracı değil, yarış araçları görmeye başlayacağız. . .

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Aynen katılıyorum +1 bir an önce defolup gitsinler süper yumuşağı bile ısıtmak için 10 takla atıyor bütün takımlar.Şaşırtıcı şekil de mercedes sadece çalıştırıyor pirellinin lastiklerini çok ilginç.

  3. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Alaycı bir gülümsemeyle beraber Arrivabene eğer ödev verecek olsam ona 100 kez ‘Sıralamalarda daha iyi olmalıyım’ şeklinde yazı ödevi verirdim dedi.

    Bu adamin mizah anlayisi sevdim. 😀

  4. Sanmıyorum o manada söylediğini. Malum bir tarafta 2. olmuş bir pilotları var. Ona göre kıyaslayacak elbette.

  5. ya Maurizio başkan şu kiminin kulağını mı çekiyon başka bir şey mi yapıyon,
    ne yapıyosan yap. artık yarışta sıralamaları telafi etmeye çalışmasını izlemek istemiyorum.

    zaten bu sıralama ve yarış ile kiminin emekli olma ihtimali baya arttı. devam etmek istiyorsa ki biz istiyoruz devam etmesini, önümüzdeki yarışlarda bahreyn gibi performanslar sergilemesi gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir