Ecclestone: “F1 Pilotlarında Modern Dönemi Schumacher Başlattı”

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone’a göre Formula 1’deki modern dönem pilotlarının başını efsane pilot Michael Schumacher çekiyor.

Ecclestone sporun ilerlemesini sağlayan ve daha medyatik olan pilotları destekliyor ve diğerlerini eleştiriyor.

Hamilton’un son günlerde çıkan Gigi Hadid ile birlikte olduğu yönündeki haberler Ecclestone’u çok mutlu ederken Rosberg gibi daha sakin bir hayat geçiren pilotlar Ecclestone’dan gereken desteği görmüyor.

Rosberg “Bernie, Lewis gibi olmayanları her zaman eleştirir. Bernie ticari haklara sahip bu yüzden sporu daha çekici kılmak için pilotların nasıl davrandıklarını kontrol etmek istemesi mantıklı.” dedi.

Ecclestone “Kelimelerimde dikkatli olmalıyım. Şu anda en harika kişilik Lewis Hamilton’da.” dedi.

Jean Alesi ile röportajında Ecclestone “Dün Nico Rosberg ile konuştum. Pilotlar artık eskiden olduğu gibi düşüncelerini açık ifade edemiyorlar. Sen birisini üzeceğini düşünmeden hislerini söyleyebiliyordun. En azından düşüncenin ne olduğunu biliyorduk.”

“Michael Schumacher döneminde işler değişmeye başladı.”

“Röportaj yapmak istemediği için ortaya bir şey çıktı. Onu suçlamıyorum çünkü kimse iyi sorular sormuyor. Her zaman aynı saçmalıklar soruluyor.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Ecclestone: “F1 Pilotlarında Modern Dönemi Schumacher Başlattı”” için 7 yanıt

  1. doğruları yazan adam avatarı
    doğruları yazan adam

    Ortada projeler var fakat bunun yaratıcı Bernie değil takımlar.ha fia istedi takımı şampiyon yapabilir ama istediği pilotu şampiyon yapamaz.abes bir düşünce. button ve kimi faktörü, tezi çürütüyor zaten.kaldı ki geçen sene ham son yarışta şampiyon olabildi.ve daha önce de belirttiğim gibi merc bu sene son şampiyonluğunu yaşayacak. ve hatırlarsanız demiştim ki henüz test döneminde; fia ile iki takımın anlaşmasıyla ferrari yarışın içindeymiş gibi görünecek ve sonunda şampiyon merc olacak.ama seneye her şey değişmek zorunda.honda salak değil riske girsin.elindeki motor ideal ve ferrari işi gözdü.merc taraftarları seneye hayal kırıklığı yaşayabilir.

    1. Onur Ergüvan avatarı
      Onur Ergüvan

      Takımlar F1 organizasyonundan üstün değildir.

      Rekabet ve izleyici sponsor desteği önemli bunun için geçen sene Rosberg-Hamilton açık data paylaşımı bu yüzden vardı.

      Yarış kazanabilicek pilotlar belli Brawn GP de Button ve Baricello örneği en doğru örnektir.Burda şampiyonluğa en yakın pilotun seçilmesi olasıdır.Bu nasıl olur denirse nasılki idda da 4-4 5-5 %99 doğru tahmin veren siteler varsa ve tahmin ediyorlar binlerce insana binlerce dolar para kazandırıyorsa F1 tarafında da bilmemesi veya tahmin etmemesi gibi bir durum olamaz.Takımlara pilot popülerlik ilişkisine göre planlamayı Bernie yapıyor zaten diğer pilotlara kızması ondan reklam demek para demek son yarışa kadar heyecan demek para demek bunların getirisini takımlarda aldığından uygulanan planlara onay verip ilgili pilotu birinci pilot seçmeleri zor değil.

      1. doğruları yazan adam avatarı
        doğruları yazan adam

        iyi hoş da 2011 ve 2013 sezonlarını hatırlamanı rica edeceğim. 🙂 yine çürüyor. ha dediğin doğru sponsor desteği önemli ancak en çok sponsor sahibi takım ferrari ve en çok sponsor sahibi pilot alonso 🙂 adam vettel’i 4 kere şampiyon edip en çok sponsoru olan takımla pilotu neden saf dışı bırakmış.kaldı ki alonso 2012 yanlış hatırlamıyorsam 2010 da az farkla ikinci oldu.

  2. Bernie artık diğer pilotları aşağılamaya başladı resmen. Rosberg’in umurunda olmaması güzel ama Bernie’ye bir pilotun çıkıp haddini bildirmesi gerekiyor. Artık abarttı. Onların görevi sadece takım ve araç içinde başarı sağlamak. F1’i tanıtmak onların görevi değil.

  3. Onur Ergüvan avatarı
    Onur Ergüvan

    Rosberg “Bernie, Lewis gibi olmayanları her zaman eleştirir. Bernie ticari haklara sahip bu yüzden sporu daha çekici kılmak için pilotların nasıl davrandıklarını kontrol etmek istemesi mantıklı.” dedi.

    Lewis in nasıl şampiyonluk aldığı belli oldu 🙂

    Sporu daha çekici kılmak için şampiyonlar üretiyor önce Schumiyi ele aldı Ferrarinin serbest gelişimine izin verdi sonra onu yenicek kahramanı yarattı ismi Alonso onunda takımına serbest gelişim ve istediği modelde kurallar getirtti ondan sonra Hamiltonu gördü acaba dedi çaylak ve yeniydi o şimdilik dursun dedi bu arada gelen kurallar ışığında spor git gide aşağı düşerken son Hamle acaba buz adam bu işi başarabilirmi dedi oda tutmadı.Sonunda aklına güzel bir fikir geldi Vettel herkesin gözünde Schuminin velihatı ve oldukça karizmatik gördü 4 sene onu ön planda tuttu methiyeler düzdü sandıki Vettel showman moduna gelicek tutmadı tam bir aile babası rolüne geldi.2013 yılının sonunda etrafa bakınırken medyatik pilotların başını Lewis cekiyordu fırsatı kaçıramazdı bunun üzerine Mercedes e bazı serbestlikler getirdi gri alan modunda.Ve şimdi ipin ucunu kaçırdı çünkü rekabet yok ve tek bir star var 🙂

    İşte bizler saf saf pilotlar şöyle böyle derken Bernie operasyonları tam gaz devam ediyor 🙂

    Sıradaki yıldız pilot kim olucak acaba merakla bekliyoruz.Ve o yıldız pilotun takımına ne gibi avantajlar verilicek.

    1. Dediğine göre Vettel’in 4 şampiyonluğu almaması gerekirdi 😀 Biraz düşünseydin iyiydi.

      1. Onur Ergüvan avatarı
        Onur Ergüvan

        4 yıl iyi reklam yaptı ama onuda kabul etmek lazım 🙂

        Üretici takımlardan öeşrubat takımının çıkması.

        Gerçi tutmadı planı yine bozuldu bu sefer Rotayı gerçek showmen Hamiltona çevirdi.

        Bakalım gelicekteki hangi takım ve pilot yıldızlaşıcak masabaşında hesapları yapıyordur kurnaz tilki 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir