Honda "Pişman Değiliz"

yazar:

kategori:

Devredilen takımın aldığı başarıya rağmen Honda, mevcut ekonomik kriz sonucunda çekilmenin o zaman için en iyi seçenek olduğunu söyledi.

Autoweek’e konuşan Honda Başkanı vE CEO’su Takanobu Ito “Pişman değiliz. Çekilmemizin ardından takımımızın çok iyi iş çıkardığını gördük. Böyle söylememin nedeni çekilmeden önce gösterdiğimiz tüm çabaların bu sonuca ulaşmış olması.”

“Genelde Formula 1’den çekilme kararı verirsek kavgalar ve ızdıraplar olur ancak şanslıydıkki takım başarılı oldu. Çok iyi sonuçlar ortaya çıktı ve insanlar  oldukça olağan olmayan bir şekilde mutlu göründüler.”

“Çok iyi planlanmış bir program temeli ile bu kadar düzgün bir çekilme gerçekleştirdiği için Honda oldukça gururlu… ÇEkilme ile çok iyi yaptık ve çekilmemizin hemen ardından tüm kaynaklarımızı çevreci teknoloji gelişimine aktardık. Yönetim çok hızlı değişiklikler yaptığı için gururluyuz.” dedi.

Ito, çekilme kararının, küresel ekonomik kriz çerçevesinde alınması gerektiği için kendisinden önce görevin başında bulunan Takeo Fukui tarafından alındığını söyledi.

Ito “Tam bir sene önce Bay Fukui Formula 1 yarışlarından çekilme kararını verdi ve bence bu doğru karardı.”

“Formula 1 yarışlarını seviyoruz ancak bundan daha fazla bir şekilde şirketimizi düşünmek zorundaydık; küresel ekonomik kriz nedeniyle yönetimimiz zorlandı ve çevreci gelecek planları nedeniyle yeni teknolojileri geliştirmek zorundaydık. “

“Size şunu söyleyebilirimki Formula 1’deki bir kaç yüz çalışanımız ve harcanan milyarlarca yen, çevreci teknolojilerin gelişimine aktarıldı.” dedi.


Yorumlar

  1. arkadaşlar hepinize katılıyorum. fakat honda, f1 de kalsa idi bence kendi motoru ile yine bir şey yapamazdı. yani f1 den ayrıldığı hayırlı oldu. baksanıza ilk sezonunda kendinden beklenmeyen büyük başarılar kazanan bir takım geldi. biz f1 severlerinde isteği bu değilmi?

  2. Kulahimi anlatin siz onu. Cost hesabi yapmaktan baska bisey bilmeyen gerzek yoneticiler..

  3. f1 reklam yeridir hacı, sen onca para dök, ter akıt, tam meyvelerini toplayacağın ve paha biçilmez bi prestij yakalayacağın dönemde işi bırak ve pişman değiliz de. ben buna ağzımla gülmem..

  4. Emre Yılmaz avatarı

    pişman değil misiniz? ne diyelim Allah akıl fikir versin.

  5. Ekonomik kriz diyorsunuzda alın size bunu fırsata çevirmek için müthiş bir şans.1 sene çok şeyi değiştirdi işte.Şimdi çifte ekonomik kriz yaşadınız bence.Çok şey kaybettiniz.Toyota yı ve diğer uzakdoğu araç firmalarını alt etme durumlarını da düşündüğümde gerçekten çok şey kaybettiniz.Düşünün ben bunu düşünüyorum.Siz kimbilir nasıl vuruyorsunuz başınızı duvarlara.:)

  6. f1 tarihi boyunca şampiyon olan ve şampiyon pilot çıkaran seçkin takımlar arasına gireceklerdi. kaçırdılar şanslarını

  7. siz kendinizi avutursunuz anca..O kadar insanı zor durumda bıraktıktan sonra ross brawn'ın üstün gayretleriyle başka bir takım yaratıldı..Bence hiçbir katkınız yok başarıda ona inat bu takım şampiyon olmayı başardı sizin yarı yolda bırakıp gittiğiniz halde

  8. sınan matıas avatarı
    sınan matıas

    uzaktan bır ızleyıcı olarak ben bıle acıdım hondaya ancak sız kendınızı tatmın edersınız

  9. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    hee mutlaka öyledir,pişman değilseniz siz zaten ya insan değilsiniz,ya da bunca yıl formula1 de boşa zaman harcamışsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir