Brawn, 2010'da Güçlü Olacaklarından Emin

yazar:

kategori:

Brawn, 2009 sezonunun kendileri için bir sefere mahsus olmadığını söylüyor.

Brawn “Çok iyi bir motorumuz var. Bu çok önemli. Gelecek seneki kurallar bu senenin devamı olacak. Yakıt ikmali olmayacak ve farklı lastikler olacak ancak dramatik bir fark olmayacak.”

“Yeni aracı ve özellikle araçtaki aerodinamik gelişimi gördüm. Rekabetçi olacağız ancak tam olarak nerede olacağımızı kimse söyleyemez.”

“Gelecek seneki araçta iyi gelişim gösteriyoruz; motor daha baştan düzgün bir şekilde yerleştirildi ve bu büyük bir adım. Bu yüzden gelecek sene rekabetçi olacağımız konusunda eminim. Yarışları kazanıp kazanamayacağımızı kime bilemez. Ancak oldukça iyi olacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Brawn ayrıca bu senenin en güçlü araç bakımından ikiye ayrıldığını ve kendileriyle Red Bull’un sezonun gidiş yönüne göre aldıkları kararın bu 2 bölümde etkili olduğunu düşünüyor.

Brawn “Sezon 2 parçadan oluştu. Bizim aracımız sezonun ilk yarısında muhtemelen en güçlü olandı ve sezonun 2. yarısında onların aracı en hızlı olandı. Gerçek bu.”

“Onların aracın yapısı bakımından aldıkları bazı kararlar onlara ilk dönem zorlandıkları yerlerde şu anda avantaj sağladı. Bizim açımızdan ise motorun yerleşimi konusunda almak zorunda olduğumuz bazı kararlar ve verdiğimiz tavizler bize zarar vermeye başladı.”

“Araç çok ağır ve yer çekiminin merkezi çok yüksek ve gelecek seneki araçta düzeltilecek ve iyi olmayan bazı yerler var. Normalde 6 ay süren motor yerleşimini bazı tavizler vermeden 6 haftada başaramazsınız.” dedi.


Yorumlar

  1. "Yakıt ikmali olmayacak ve farklı lastikler olacak ancak dramatik bir fark olmayacak."

    "gelecek seneki kurallar o kadar büyük fark yaratmayacak" tarzı anafikirli benzer bir cümleyi Ekim 2009 F1 Racing'de Adrian Newey de kurmuştu.

  2. efendimayin  avatarı

    Bencede güçlü olacak ama diğer takımlarda olacak bence. Lastikleri iyi kullanan araçlar güçlü olacak.

  3. Boş konuşmaz bu adam.Öyle havalı havalı yeneriz ezeriz gibi kelimeler asla kullanmaz.Ben iddialı gördüm demekk ki seneye de güçlü olacaklar.Ama 2009 a yaptıkları gibi bir giriş beklemiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir