BMW, Son Yarışı Öncesinde Gururlu

yazar:

kategori:

2006’dan beri sporda olan BMW, bu sezona kadar planladığı tüm hedeflere ulaştı ancak son hedef olan şampiyonluktan oldukça uzak kalınmasının ardından Alman üretici önümüzdeki hafta sonu son yarışına çıkacak.

BMW Sauber Formula 1 takımı Qadbak adlı oluşuma satıldı ancak yeni oluşumun gelecek sene gridde yer alıp alamayacağı henüz netlik kazanmadı.

Theissen “Abu Dhabi’ye karışık duygularla gidiyoruz. Brezilya’da kazandığımız 8 puan, markalarda 1 sıra daha yükselmemizi sağladı ve sezonun son yarışında oldukça motive bir durumda olacağız.”

“Formula 1’in yeni pistinde yarışmak için sabırsızlanıyoruz. Ancak aynı zamanda takım içerisinde çok büyük hüzün var. BMW Sauber f1 takımı olarak 70. ve son yarışımıza çıkacağız.”

“Formula 1’deki 4. ve son sezonumuz haricinde, 2006’dan beri başardıklarımızdan gurur duyuyoruz. Takımın kurulmasının ardından ilk 3 senede hedeflediğimiz her şeye ulaştık ve hatta hedeflerimizin ötesine geçtik.”

“İlk sezonumuzda 2 defa podyuma çıktık ve 2. sezonumuzda şampiyonada en hızlı 3. takım olduk. Robert bu sezon Montreal’deki korkunç kazasını geçirmişti.  Onun iyi olduğunu duyana kadar sanki sonsuza yolculuk yapıyor gibiydik.”

“Bu rahatlama ile Nick’in 2.liğini uygun bir şekilde kutladık. Bir sene sonra ise Montreal’de en iyi başarımızı kutladık. Robert ve Nick’in finiş çizgisini 1 ve 2. sırada geçmesinin ardından artık bir şey bizi durduramazdı.”

“Neredeyse sezonun sonuna kadar 3’lü mücadelenin içerisinde yer aldık. 2008’de 11 podyum zaferi kazandık ve dayanıklılığımız harikaydı.”

“Ve kesinlikle 2009’da bu başarının üstüne katkıda bulunamadığımız için tüm takım üzüldü çünkü biz şampiyonluk mücadelesi içerisinde yer almak istiyorduk. Ancak asla, BMW Formula 1’den çekileceğini açıkladıktan sonra bile havlu atmadık ve bu takımn güçlü karakterini gösteriyor.”

“Umarız, BMW Sauber F1 takımının devamını getirecek olan yeni sahipleri başarılı bir şekilde Formula 1’de devam edebilir.” dedi.


Yorumlar

  1. bu adam f1 bırakmamalı yani f1 bu adamı bırakmamalı bence çok değerli bi insan
    inşallah f1 kariyerine son vermez başka bi takımda kariyerini devam ettirir.
    hiç bi zaman unutulmaman dileğiyle…

  2. Özleyecez seni Süper Mario,senin gibi beyefendi adamlardan F1 de kalmadı.

  3. BMWSauber'in önlerine koydukları tüm hedeflere ulaştıklarını; yarış kazanma, pole alma, podyumda olma, sezon sonunda rekabetçi yerlerde olma gibi hedeflerini gerçekleştirdikleri konusunda hem fikirim.

  4. bu sene haricinde kesinlikle gurur duyulabilecek işler başardınız verdiğiniz karar bana göre yanlıştı. devam etmeliydiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir